Top 5 bezienswaardigheden Cotonou

Top 5 bezienswaardigheden Cotonou
Top 5 bezienswaardigheden Cotonou

Benin is een land in het westen van Afrika en ligt aan de Baai van Benin. Aangrenzende landen zijn Burkina Faso, Togo, Niger en Nigeria. De grootste stad van het land is Cotonou. Deze stad ligt in het zuiden van het land aan de Baai van Benin. Er wonen ongeveer 762.000 mensen in de stad waar je vooral veel overheidsdiensten vindt. Het is een interessante, drukke stad met veel bezienswaardigheden. De top 5 bezienswaardigheden worden hier besproken.

Heb je weinig kennis van Benin? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Cotonou Cathedral

Een bekend gebouw in Cotonou is de Cotonou kathedraal, of ook wel de kathedraal van Notre Dame de Miséricorde genoemd. Het is een rooms-katholieke kathedraal die in de buurt van de oude brug ligt. Het is een bijzonder gebouw en staat bekend om zijn architectuur: over het hele gebouw lopen strepen in de kleuren bordeaux en wit. De toren staat aan de achterkant van de kathedraal, aan de linkerkant van het hoofdgebouw. De kathedraal is de zetel van het rooms-katholieke Aartsbisdom van Cotonou. Op 26 juni 1883 werd dit bisdom gesticht en van 1960 tot 1971 werd het gerund door kardinaal Bernardin Gantin. Hij was van alle inwoners uit Afrika de hoogste persoon van de moderne rooms-katholieke kerk.

Lake Nokoué

Lake Nokoué is een meer dat in het zuiden van Benin, ten noorden van Cotonou ligt. Het is een belangrijke plek voor zowel dieren als mensen. Het is dan ook een gebied waar veel vogels voorkomen. Het meer is met de zee verbonden door een kanaal dat dwars door Cotonou loopt en door de lagune van Porto-Novo. Op de westerse oever vind je het dorp Ganvié. Rond het meer liggen moerassen, moerasbossen en bossen die in bepaalde seizoenen onderlopen. Vooral voor vogelspotters is Lake Nokoué een interessante bezienswaardigheid. Enkele vogelsoorten die er voorkomen zijn de Afrikaanse gaper, de roze bijeneter, de zwarte stern, de honingzuiger en de bonte tok. Vraag gratis een offerte aan

Ganvié

In Lake Nokoué vind je Ganvié. Deze plaats ligt in het noordwesten van het grote meer. Er leven ongeveer 20.000 mensen in het waterdorp, waardoor het waarschijnlijk het grootste waterdorp van Afrika is. Ganvié is erg populair bij toeristen die komen kijken naar het dorp dat in de zestiende of zeventiende eeuw is opgericht door de Tofinu. Het dorp is ontstaan doordat de religie van de Dahomey (een stam die in slaven handelde) de Fon krijgers verbood om het water op te gaan. Hierdoor was de lagune een veilig grondgebied voor andere stammen. De huizen in het dorp staan op palen in het water die gemaakt zijn van bamboe of boomstammen. De inwoners doen alles met kano's en boten.

Markten

Erg veel winkels vind je niet in Cotonou, maar er zijn wel twee leuke markten om te bezoeken: Dan Tokpa en Centre Artinasal. Dan Tokpa is een grote markt en het hart van de stad. Het ligt aan de lagune en aan de St. Michel boulevard. Je kunt er bijna alles kopen: van plastic sandalen tot traditionele juwelen van de Fon. Het wordt eens in de vier dagen gehouden. Als je de markt bezoekt, zul je je ogen uitkijken, overal zie je verschillende kleuren waardoor het een bont geheel is. De producten zijn meestal van goede kwaliteit. In Centre Artisanal vind je vooral ambachtelijke producten, waaronder manden, geweven stoffen, potten en traditionele maskers. De verkopers weten vaak interessante verhalen te vertellen over waar ze voor gebruikt worden. De producten zijn tegen redelijke prijzen te koop.

Strand

Cotonou ligt aan de Baai van Benin en kent een mooi wit zandstrand. De watersportfaciliteiten hier zijn niet erg uitgebreid, maar je kunt je er goed vermaken. Ga bijvoorbeeld op het strand liggen om te genieten van de zon. Wil je er liever een actieve dag van maken, dan kun je ook zeilen wat erg goed kan in de zee. In Cotonou vind je een zeilvereniging. Zwemmen in de zee wordt afgeraden, omdat de stroming erg sterk kan zijn.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen