Cotonou

Huizen in Benin
Huizen in Benin

Cotonou is de grootste stad van Benin en telt ongeveer 762.000 inwoners. Het is de economische hoofdstad van Benin. De stad ligt in het zuidoosten van Benin, tussen de Atlantische Oceaan en Lake Nokoué. Omdat Cotonou de grootste stad is, vind je er veel overheidsdiensten. De stad heeft een grote haven, een vliegveld en een treinstation waardoor het een belangrijke handelsplaats is. Via de haven worden vooral tweedehandsauto's en producten van aardolie verkocht.

Heb je weinig kennis van Benin? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Cotonou
Plaatsen in de buurt van Cotonou (Benin) :
 • Porto-Novo (26 km)
 • Ouidah (5071 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Cotonou

  Centre Artisanal (Cotonou)

  In Cotonou vind je het Centre Artisanal, het ambachtelijke centrum. Je vindt er onder andere traditionele houten maskers, manden, potten en geweven stoffen. Deze producten hebben vaak mooie verhalen over waar ze voor gebruikt worden. Je kunt de producten tegen redelijke prijzen kopen.

  Dan Tokpa (Cotonou)

  Een andere markt in Cotonou is Dan Tokpa, deze wordt normaal gesproken eens in de vier dagen gehouden. Het is een kleurrijke markt met rondom verschillende boetiekjes. Je vindt er producten van goede kwaliteit. Op deze markt is afdingen aan de orde van de dag.

  Lake Nokoué (Cotonou)

  Lake Nokoué is een meer in het zuiden van Benin ten noorden van Cotonou. Aan de westerse oever vind je het waterdorp Ganvié. De huizen hier zijn gebouwd van bamboe of boomstammen die in het water verdwijnen. Het meer is een belangrijk gebied voor veel verschillende vogels die hier dus ook in groten getale voorkomen.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Benin bekijken.

  Vervoer

  Ten westen van de stad ligt het Cotonou International Airport. Hier komen vluchten uit veel Afrikaanse hoofdsteden aan, maar ook uit Brussel en Parijs. Ook meren er dagelijks veel schepen aan in de haven van Cotonou, een van de grootste havens van West-Afrika. Er arriveren bussen vanuit Accra, Lagos en Lome in Cotonou. Ook zijn er andere busmaatschappijen die dagelijkse diensten aanbieden en er rijdt een trein op en neer tussen Cotonou en Parakou. Het verkeer in Cotonou is redelijk chaotisch. De beste manier om je in de stad te verplaatsen is dus niet door zelf te rijden. Je kunt het beste met een motortaxi gaan. De chauffeurs zijn vaak plaatselijke inwoners en kennen de stad goed. Ook is het een erg goedkope manier van reizen. Een dagje met een motortaxi rondrijden kost maximaal €8,-.

  Geschiedenis

  Cotonou is in de 19e eeuw begonnen als een klein vissersplaatsje en werd bestuurd door de leiders van het Koninkrijk Dahomey. Frankrijk sloot in 1851 een verdrag met Dahomey waarbij het land het recht kreeg om een handelspost in Cotonou te vestigen. Vanaf 1868 viel de plaats helemaal onder de controle van Frankrijk. Cotonou werd in 1883 door de Fransen bezet, omdat deze bang waren dat de Britten de plaats zouden veroveren. Hierna ontwikkelde Cotonou zich snel. In 1960 woonden er 70.000 mensen in de stad. Tegenwoordig wonen er zelfs tien keer zoveel mensen.

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Cotonou