Thimphu

Thimphu
Thimphu

Thimphu is de hoofdstad van het koninkrijk Bhutan en ligt in het westen van het land. De stad ligt in een groene vallei op ongeveer 2300 meter hoogte aan de Wang Chu rivier. De hoofdstad van Bhutan heeft niet meer dan 50.000 inwoners. Voor Bhutanese begrippen is Thimphu een drukke en levendige stad, maar een buitenstaander zal de stad waarschijnlijk niet als drukke en energieke hoofdstad bestempelen, maar eerder als een kleine en rustige stad. De stad is dan ook de kleinste hoofdstad van Azië en misschien ook wel de kleinste hoofdstad ter wereld. Thimphu heeft een aangename sfeer die vooral te danken is aan de traditionele architectuur van de gebouwen. In de stad zul je weinig hoogbouw aantreffen en de meeste huizen zijn gebouwd in de traditionele stijl. Je krijgt een goede indruk van Thimphu als je de stad al wandelend verkent. Deze hoofdstad is zo klein dat verdwalen er bijna onmogelijk is.

Heb je weinig kennis van Bhutan? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Thimphu
Plaatsen in de buurt van Thimphu (Bhutan) :
 • Paro (32 km)
 • Trongsa (83 km)
 • Ervaringen

  op 27 november 2019 plaats: Thimphu, reisperiode: oktober 2019

  De Haa vallei in Bhutan ligt ten zuid-westen van Thimpu. Wijkt wat af van de toeristische bestemmingen in Bhutan, maar is qua natuur schitterend en rustig. Tijdens de Dagana trek van 1 week zijn we welgeteld 1 persoon tegen gekomen, een Yakherder.

  • Algemeen 9
  • Inwoners 9
  • Ligging 10
  op 30 november 2018 plaats: Thimphu, reisperiode: november 2018

  Dit sterk boeddhistische, op landbouw gebaseerde economie leeft deels in het verleden en wil dat bewaren, maar tegelijkertijd zorgen internet en toerisme, en een voorzichtig startende democratie voor de onvermijdelijke vooruitgang. Dit mee te mogen maken in al zijn facetten, in een bijzonder schone en prachtige, met uiterst vriendelijke bewoners was een waar feest om mee te mogen maken.

  • Algemeen 10
  • Uitgaan 1
  • Cultuur 10
  • Restaurants 7
  • Bezienswaardigheden 10
  • Inwoners 10
  • Ligging 8
  op 12 juli 2013 plaats: Thimphu, reisperiode: juli 2013

  Thimphu, fijne stad en omgeving. prachtige dzong, aanrader is ook het vrouwenklooster net buiten de stad, de markt, het plein, de boogschutters, de verkeerspolitie.. gewoon een leuke, rustige, prettige stad

  • Algemeen 8
  • Cultuur 8
  • Restaurants 7
  • Bezienswaardigheden 8
  • Ligging 8

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Thimphu

  Changlingmethang markt (Thimphu)

  Changlingmethang markt
  Changlingmethang markt
  Kaart met locatie Changlingmethang markt

  Changlingmethang markt is een markt die in het weekend gehouden wordt en te bezoeken is van vrijdagmiddag tot zondagnacht. Op de markt is vooral groente te koop, maar je kunt er ook terecht als je gedroogd vlees en vis wilt kopen. Bovendien vind je in enkele stalletjes religieuze objecten, zoals stoffen, gebedsvlaggetjes en houten mandjes. Op deze markt kun je als reiziger soms aantrekkelijke souvenirs kopen tegen een mooie prijs.

  Folk Heritage Museum (Thimphu)

  Ook het Folk Heritage Museum is gevestigd in de stad Thimphu. Het gebouw dat dit museum huisvest is een traditioneel Bhutanees gebouw dat bestaat uit aarde en hout en telt drie verdiepingen. In het museum kun je een glimp opvangen van het traditionele Bhutanese leven. Er worden verschillende kunstvoorwerpen tentoongesteld waardoor de bezoekers van het museum een goede indruk krijgen van het Bhutanese leven op het platteland zoals veel inwoners van het land dat tegenwoordig nog steeds leven.

  Folk Heritage Museum (Thimphu)

  Folk Heritage Museum
  Folk Heritage Museum
  Kaart met locatie Folk Heritage Museum

  Het Folk Heritage Museum is gevestigd in de stad Thimphu. Het gebouw dat dit museum huisvest is een traditioneel Bhutanees gebouw dat bestaat uit aarde en hout en telt drie verdiepingen. In het museum kun je een glimp opvangen van het traditionele Bhutanese leven. Er worden verschillende kunstvoorwerpen tentoongesteld waardoor de bezoekers van het museum een goede indruk krijgen van het Bhutanese leven op het platteland zoals veel inwoners van het land tegenwoordig nog steeds leven.

  Memorial Chorten (Thimphu)

  Memorial Chorten
  Memorial Chorten
  Kaart met locatie Memorial Chorten

  Memorial Chorten, ook wel bekend, als de Thimphu Chorten is een groot boeddhistisch bouwwerk. Dit bouwwerk is misschien wel het belangrijkste gebouw van Thimphu en bepaald grotendeels het straatbeeld van de stad. Het is gebouwd ter nagedachtenis aan de derde koning van Bhutan. In het gebouw zijn veel afbeeldingen en beelden van boeddhistische goden te zien. Dit bouwwerk is gelegen op Doeboom Lam, in het zuidelijke centrale deel van de stad.

  National Institute for Traditional Arts and Crafts (Thimphu)

  National Institute for Traditional Arts and Crafts wordt in de volksmond ook wel de National Painting School genoemd. Hier wordt de traditionele kunst in ere gehouden. Er worden nog altijd thangka's (heilige boeddhistische religieuze rollen) vervaardigd. De studenten leren hier alles over de traditionele kunsten van Bhutan. Er zijn vaste bezoek uren waar je de school kunt bezoeken, zo worden de studenten niet gestoord wanneer zij aan het leren zijn.

  National Institute for Traditional Medicine (Thimphu)

  National Institute for Traditional Medicine
  National Institute for Traditional Medicine
  Kaart met locatie National Institute for Traditional Medicine

  National Institute for Traditional Medicine is de plaats waar medicijnen worden gemaakt van kruiden, mineralen en andere ingrediënten geprepareerd volgens eeuwenoude recepten. Bhutan wordt in oude Indiase en Tibetaanse geschriften ook wel 'Het Land van de Medicinale Kruiden' genoemd. Dit instituut is gelegen in Thimpu op een hoven boven de traditionele Arts Center. Het National Institute for Traditional Medicine doet onderzoek naar de medicinale planten om nieuwe producten te ontwikkelen, traint artsen en levert traditionele medicijnen. Ook beschikken ze over een bibliotheek die teruggaat tot het jaar 1616. De boeken en recepten zijn verzameld uit kloosters waar wetenschappers deze bewaard hielden.

  National Textile Museum (Thimphu)

  National Textile Museum
  National Textile Museum
  Kaart met locatie National Textile Museum

  Het National Textile Museum is gelegen in Thimphu en geeft je een indruk van de belangrijkheid van textiel in Bhutan. De Bhutanese textielnijverheid wil meer internationaal bekend worden omdat textiel een belangrijk onderdeel is van het culturele erfgoed van Bhutan. De komst van dit museum in 2001 was dus weer een nieuwe impuls om aandacht te schenken aan de Bhutanese textiel. Op de begane grond van het museum kun je de praktische kant van de textielnijverheid bestuderen. Er wordt daar getoond hoe bijvoorbeeld het weven en kleuren van wol in zijn werk gaat. Op de eerste verdieping wordt een collectie van textielkunst getoond en hier worden ook verschillende kledingstukken tentoongesteld die speciaal voor leden van het koningshuis vervaardigd werden.

  National Textile Museum (Thimphu)

  National Textile Museum
  National Textile Museum
  Kaart met locatie National Textile Museum

  Het National Textile Museum is gelegen in Thimphu en geeft je een indruk van de belangrijkheid van textiel in Bhutan. De Bhutanese textielnijverheid wil meer internationaal bekend hebben omdat textiel een belangrijk onderdeel is van het culturele erfgoed van Bhutan. De komst van dit museum in 2001 was dus weer een nieuwe impuls om aandacht te schenken aan de Bhutanese textiel. Op de begane grond van het museum kun je de praktische kant van de textielnijverheid bestuderen. Er wordt daar getoond hoe bijvoorbeeld het weven en kleuren van wol in zijn werk gaat. Op de eerste verdieping wordt een collectie van textielkunst getoond en hier worden ook verschillende kledingstukken tentoongesteld die speciaal voor leden van het koningshuis vervaardigd werden.

  Tashi Chodzong (Thimphu)

  Tashi Chodzong is een oude kloosterburcht die uit de 18e eeuw stamt en die sinds 1952 wordt gebruikt als regeringszetel van Bhutan. Dit gebouw werd hét symbool van de stad toen Thimphu de enige hoofdstad van Bhutan werd. De kloosterburcht werd toen grondig gerenoveerd in traditionele stijl en tevens flink uitgebreid.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Bhutan bekijken.

  Vervoer

  Op circa twee uur rijden van Thimphu ligt de enige luchthaven van Bhutan, Paro Airport. Vanuit deze luchthaven gaan er wekelijks een aantal vluchten naar Bangkok (Thailand), Calcutta (India), Kathmandu (Nepal), New Delhi (India) en naar Dhaka en Yangon (Bangladesh). Het centrum van Thimphu ligt rond de zuidelijke verkeersrotonde van de stad. Het unieke is dat er geen werkende verkeerslichten zijn, maar in de plaats daarvan is er een dansende politieagent! Want in de stad leiden verkeersagenten het verkeer met elegante gebaren in goede banen.

  Geschiedenis

  Tot ongeveer 1950 was Thimphu maar een kleine samenleving die landbouw als belangrijkste voorziening in hun levensonderhoud had. In de omgeving lagen twee belangrijke forten, een aantal kloosters en tempels en het koninklijk paleis. In 1955 besloot de derde koning van Bhutan, Jigme Dorji Wangchuk, de hoofdstad van Bhutan te verplaatsen. Thimphu zou vanaf dat moment de enige hoofdstad van het land zijn. Voor deze tijd kende Bhutan namelijk twee hoofdsteden: Punakha was de hoofdstad in de winter en Thimphu was de hoofdstad in de zomer. Sinds 1960 heeft Thimphu een onovertroffen vooruitgang geboekt op stedelijk gebied. Veel inwoners van de stad lieten toen het traditionele plattelandsleven achter zich en gingen zich steeds meer gedragen als echte stadsmensen. De omringende dorpen werden door de stedelijke ontwikkeling van Thimphu opgezogen en werden onderdeel van de stad, waardoor ook het bevolkingsaantal van de stad flink toenam. Toen in 1974 Jigme Sinye Wangchuk tot koning van Bhutan werd gekroond, werd er een groot moderniseringsplan uitgevoerd waarbij werd gelet op een stabiele relatie tussen traditie en vooruitgang. Er werd flink in de stad geïnvesteerd en hotels, restaurants en winkels verschenen in het straatbeeld. Ook werden er verschillende binnen- en buitenlandse overheidsgebouwen in de stad gevestigd en bovendien werd de infrastructuur flink verbeterd.

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Thimphu