Guayaquil

Uitzicht op de stad Guayaquil
Uitzicht op de stad Guayaquil

Guayaquil ligt op de westelijke oever van de Guayas op ongeveer 60 km van waar deze rivier uitmond in de golf van Guayaquil. Het is de grootste stad van Ecuador. Puerto Maritimo is de grootste zeehaven van Ecuador. Zo`n 80% van de goederen die geïmporteerd worden in Ecuador komen langs deze haven. Ook 50% van de export wordt hier verwerkt. Guayaguil is het industriële en commerciële centrum van Ecuador.

Heb je weinig kennis van Ecuador? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Guayaquil
Plaatsen in de buurt van Guayaquil (Ecuador) :
 • Baños (89 km)
 • Machala (118 km)
 • Salinas (118 km)
 • Cuenca (125 km)
 • Riobamba (151 km)
 • San Juan de Ambato (178 km)
 • Loja (213 km)
 • Puyo (227 km)
 • Quito (267 km)
 • Galápagos Eilanden (1174 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Guayaquil

  Las Peñas (Guayaquil)

  Las Peñas
  Las Peñas
  Kaart met locatie Las Peñas

  In de oude wijk 'Las Peñas' staan nog authentieke houten huizen uit de koloniale tijd. In de loop van de tijd zijn er regelmatig grote branden geweest welke een verwoestende impact hadden op de stad. Las Peñas is echter altijd bespaard gebleven en laat dus nog uitstekend de zeventiende-eeuwse architectuur zien van de Spanjaarden.

  Malecón 2000 (Guayaquil)

  Malecón 2000
  Malecón 2000
  Kaart met locatie Malecón 2000

  Een van de beroemdste plekken van Guayaquil is ongetwijfeld Malecón 2000. Deze 2,5 kilometer lange boulevard langs de Guayas rivier trekt sinds de opening in 1999 een kleine vijf miljoen bezoekers per jaar. In tegenstelling tot de jaren tachtig, toen er enkel drugsdealers en prostituees rondliepen op de boulevard, is het nu een verzameling van allerlei musea, bars, restaurants, winkelcentra en tuinen. Veel van de historische hoogtepunten van Guayaquil zijn langs de boulevard te aanschouwen.

  Parque Bolívar (Guayaquil)

  Parque Bolívar
  Parque Bolívar
  Kaart met locatie Parque Bolívar

  Geen bezoekje aan Guayaquil is compleet als het Parque Bolívar overgeslagen wordt. Dit park in het midden van de stad is namelijk het thuis van een grote groep tamme leguanen. De soms wel meer dan een meter lange reptielen lopen hier gewoon over het gras. Maar kijk ook vooral naar boven want de reptielen klimmen met gemak in de bomen. Wanneer je naar het park gaat is het leuk om stukjes mango of andere fruit mee te nemen, de leguanen zijn daar dol op.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Ecuador bekijken.

  Vervoer

  Het Simon Bolivar International Airport ligt op ongeveer 10 minuten afstand van het stadscentrum.

  Geschiedenis

  Wanneer Guayaquil is ontstaan is niet exact bekend. Maar men gaat ervan uit dat de conquistadores de ligging van het in 1534 gestichte Quito niet goed vonden en daarom meer richting de kust steden ging bouwen. Dat ging helaas ten koste van diverse inheemse gemeenschappen. De conquistador Francisco de Olmos en/of zijn collega Francisco de Orellana worden gezien als grondlegger van Guayaquil. Doordat de stad vele keren verplaatst is, is de echte stichter niet voor 100% te achterhalen. Ook de exacte datum en het jaar waarin de stad gesticht werd is niet precies vast te stellen. Het is wel in de eerste helft van de 16e eeuw gesticht, niet lang na de stichting van Quito. Op 25 juli vieren de inwoners een jaarlijkse feestdag, de naamdag van Sint Jacobus, de beschermheilige v/d stad. De volledige naam v/d stad was Muy Noble y Muy Leal Ciudad de Santiago de Guayaquil wat 'zeer hoogstaande en zeer loyale stad van Sint Jacobus van Guayaquil' betekent.

  Weer

  Het klimaat in Guayaquil is tropisch. Het jaar is verdeeld in een droge tijd (zomer) van juli tot december en een natte tijd (winter) van januari tot juni.

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Guayaquil