De Zwarte Zeekust van GeorgiŽ

De kust GeogiŽ in de avond
De kust GeogiŽ in de avond

Georgië is een nog redelijk nieuwe en onbekende bestemming, maar de Zwarte Zeekust van het land is zeker een aanrader. Er komt steeds meer aanbod voor vakanties naar de Zwarte Zeekust van Georgië. We geven je een aantal tips voor een vakantie in dit mooie stukje van Georgië.

Heb je weinig kennis van GeorgiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

De kust

De Zwarte Zeekust is ruim 300 kilometer lang in Georgië, genoeg mooie stranden te vinden dus. Er zijn leuke badplaatsen gelegen aan de kust, denk maar aan Ureki, Anaklia, Grigoleti, Baturni en nog veel meer. Er worden steeds meer hotels en appartementen gebouwd aan de kust, zodat ook steeds meer toeristen de schoonheid van de stranden van Georgië ontdekken. 

Klimaat Zwarte Zeekust Georgië

Georgië heeft een zeer aangenaam klimaat voor een strandvakantie. Zon is dan ook gegarandeerd, omdat het er tropisch warm kan worden. Het klimaat kan erg variëren in het land. Het heeft een subtropisch zeeklimaat en in het oosten weer een continentaal klimaat. Door het subtropische klimaat heb je eigenlijk het hele jaar door hoge temperaturen aan de kust van Georgië, maar valt er ook redelijk veel regen. Maanden als april, mei en september zijn maanden waarin je de kust het beste kan bezoeken. Zo kan je de meeste regenval vermijden en is het nog niet te warm in het land. Vraag gratis een offerte aan

Stranden Zwarte Zeekust Georgië

De stranden in Georgië zijn over het algemeen heel schoon. De stranden bestaan vaak uit kiezelstranden en soms zandstranden, of combinatie van de twee. Dit verschilt echter weer per regio. De stranden bij de steden zijn drukker dan bij de kleine dorpjes. Bezoek ook eens een afgelegen strandje aan de Zwarte Zeekust van Georgië.

Anaklia

Anaklia is een stad en badplaats in het westen van Georgië. Het is gelegen in de Samegrelo-Zemo Svaneti regio, op de plaats waar de Enguri River (Inguri) uitmondt in de Zwarte Zee. Anaklia is een redelijk nieuw resort. De kust van Anaklia is ongeveer 8 km lang, wat de kust hier zeer geliefd maakt bij strandliefhebbers. Er loopt een leuke promenade door het plaatsje en er zijn gemoedelijke en comfortabele hotels te vinden.

Batoemi

Batoemi is een stad in het zuidwesten van het land. Aan de kust van de plaats ligt een kilometers lang kiezelstrand met leuke restaurantjes en bars. De boulevard is dan ook een van de leukste plekken van de stad. Batoemi is de laatste jaren uitgegroeid tot een populaire strandbestemming. Sinds dat de grens met Rusland is gesloten is het er wel een stuk rustiger geworden, al komen er nog veel jeugdige Turken en Georgiërs naar de stad. Sinds 2012 is de stad grondig aan het renoveren gegaan. Er zijn nog een aantal monumentale en historische panden gebleven, die het stadje karakter geven. Ook de bouw van hotels stijgt enorm, tevens werd de bestrating in de stad aangepakt. Batoemi is zeker een aanrader aan de Zwarte Zeekust.

Het strand van de stad Batoemi
Het strand van de stad Batoemi

Ureki

Ureki is een stad aan de Zwarte Zee en een geliefd resort. Het subtropische en vochtige klimaat zorgt ervoor dat het een populaire bestemming is voor strandvakanties. Maar niet alleen het weer trekt mensen naar de stad, ook het zandstrand, dat unieke magnetische geneeskrachtige eigenschappen zou hebben, zorgt ervoor dat mensen voor Ureki kiezen. Het zand zou namelijk een positieve werking hebben op mensen met gewrichtsklachten en hart- en vaatziekten. Er zijn diverse hotels en appartementen die de toeristen onderbrengen. Het wordt een steeds modernere en meer toegankelijkere stad, net als dat de infrastructuur er sterk op vooruit gaat. 

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen