Reisadvies: is GeorgiŽ een veilig vakantieland?

Reisadvies GeorgiŽ
Reisadvies GeorgiŽ

Is GeorgiŽ een veilig vakantieland? In dit artikel met informatie over het reisadvies voor GeorgiŽ geven wij antwoord op je vraag.

Georgië is een bijzonder vakantieland. Het land heeft een mooie natuur en leuke dorpjes. Georgië is nog relatief onbekend, maar zeker de moeite waard. Sinds dat Wie is de Mol 2018 hier is opgenomen, staat het land wat meer op de kaart. Georgië is ideaal voor een rondreis, maar wat velen zich afvragen: is Georgië wel een veilig vakantieland? Het land kent een aantal onveilige gebieden, maar over het algemeen is Georgië een veilige bestemming.

Heb je weinig kennis van GeorgiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Huidig reisadvies Georgië

Het reisadvies voor Georgië is voor het merendeel geel, met uitzondering van de regio's Abchazië en Zuid-Ossetië. Deze regio's krijgen een rood reisadvies wat betekent dat reizen wordt afgeraden. Het is hier voor toeristen niet veilig. De rest van Georgië wordt als veilig gemarkeerd, maar er zijn wel veiligheidsrisico's die afwijken dan wij gewend zijn in Nederland. Reis je naar een gebied in de buurt van de Russische grens? Lees voordat je op reis gaat ook het reisadvies voor Rusland.
Reisadvies Georgië

Onveilige gebieden Georgië

De Georgische regio's Abchazië en Zuid-Ossetië krijgen een rood reisadvies. Na een oorlog tussen Rusland en Georgië in 2008 hebben beide regio's zich onafhankelijk verklaard. Het wordt afgeraden naar deze gebieden en de directe omgeving van de feitelijke grens tussen Georgië en beide regio's te reizen. De regering van Georgië oefent geen controle uit in Abchazië en Zuid-Ossetië. De veiligheidssituatie in beide gebieden is niet stabiel. Zeker de grens tussen Georgië en deze regio's blijf gevaarlijk. Er zijn controleposten met Russische militairen en gewapende groepen die regelmatig mensen tijdelijk gevangen nemen die te dichtbij de grens komen. Beide gebieden zijn ook afgesloten van het internationale verkeer. Het is niet toegestaan om vanuit Rusland via een van de regio's naar Georgië te reizen. Rusland staat achter de verklaring voor onafhankelijk. Nederland steunt Georgië en erkent de onafhankelijkheid van deze gebieden niet. Houd ook rekening met veiligheidsrisico's in andere grensgebieden tussen Georgië en Rusland: Tsjetsjenië, Dagestan, Ingoesjetië en Kabardino-Balkarië. Vraag gratis een offerte aan

Veiligheid Georgië

Georgië is over het algemeen een veilig vakantieland. Er komt relatief weinig criminaliteit voor in het land. Net zoals in andere grote Europese steden komt ook hier zakkenrollerij en oplichting in de steden voor. Wees hier alert op. De hoofdstad van Georgië, Tbilisi, is een veilige stad. Er kunnen hier demonstraties voorkomen, maar deze zijn over het algemeen vreedzaam. Een demonstratie kan onverwacht opkomen en soms komt het voor dat de politie ingrijpt.

De hoofdstad Tbilisi
De hoofdstad Tbilisi

Houd hier ook rekening mee:

  • Voor reizen naar Georgië is een geldig reisdocument vereist. Dit mag een paspoort of een Nederlandse identiteitskaart zijn. Let op: het reisdocument dient nog minimaal drie maanden geldig te zijn bij aankomst in Georgië.
  • Georgië ligt in een gebied waar aardbevingen kunnen voorkomen. Volg het actuele nieuws en volg bij een aardbeving de aanwijzingen van de lokale autoriteiten op.
  • In Georgië kunnen ook landverschuivingen voorkomen bij veel regen of smeltende sneeuw. Dit is vooral belangrijk indien je naar de bergen reist.
  • Homoseksualiteit wordt niet algemeen geaccepteerd in Georgië. Er zijn al een aantal incidenten geweest waarbij LGBTI's zijn lastig gevallen. Houd hier rekening mee.
  • Neem geen drugs mee naar Georgië. In sommige landen staan hoge straffen op het gebruiken, handelen en smokkelen van drugs. Zowel harddrugs en softdrugs.

Link

Informeer de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor het actuele reisadvies voor Georgië.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

3 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

3,7

Gerelateerde artikelen