Hartelijk en veelzijdig GeorgiŽ

Keli Lake, GeorgiŽ
Keli Lake, GeorgiŽ

Georgië, het land wat geografisch gezien op Aziatisch grondgebied ligt maar zichzelf als Europees land beschouwt, het land waar men zegt dat iedere gast van God komt en ze zo ook behandeld, het land met vele toeristische mogelijkheden zoals natuur, skiën, zonnen en cultuur. Onder Russisch bewind werd de regio voorgetrokken vanwege al het moois wat er te vinden is. En nu het een zelfstandige staat is willen de Georgiërs al dit moois graag met je delen.

Heb je weinig kennis van GeorgiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

First Lady, Sandra Roelofs

Sinds 2004 is Micheil Saakasjvili president van Georgië, zijn vrouw is de Nederlandse Sandra Roelofs. Reisgraag.nl sprak haar in 2011 tijdens de Vakantiebeurs in Utrecht. Ze vertelde dat Georgië veel te bieden heeft voor de Nederlandse toerist waaronder de Zwarte Zee-kust, de 3 skigebieden verdeeld over het land en de wijncultuur in het oosten. Zelf woont ze al 15 jaar in Georgië en zet ze zich vooral in voor de verbetering van het verkeer, de gezondheidszorg, scholing. Dat het niet altijd even makkelijk is geweest wordt duidelijk in haar autobiografie "De first lady van Georgië. Het verhaal van een idealiste".

Ontwikkeld toerisme

Dat Georgiërs bekend zijn met toeristen wordt duidelijk als Sandra Roelofs vertelt dat er ten tijden van de Russische overheersing 2 miljoen toeristen kwamen in een land wat 1,5 keer zo groot is als Nederland en met destijds 6,5 miljoen inwoners. Er waren veel toeristische voorzieningen, vooral langs de Zwarte Zee-kust. Ondanks dat het jarenlang slecht onderhouden is krabbelt de industrie de laatste jaren weer aardig op en worden er ook compleet nieuwe toeristische gebieden aangelegd zoals het ski-oord Mestia.

Hartelijke bevolking

De hartelijke bevolking draagt zeker zijn steentje bij in de populariteit om een bezoek te brengen aan Georgië. 'Iedere gast komt van God' wordt er gezegd en zo worden vrienden maar zeker ook toeristen behandeld. De Georgiërs zijn trots op hun land en laten het graag aan je zien. Er is dan ook genoeg om te laten zien met meer dan 12.000 monumenten, 2000 bronnen met mineraalwater en een overweldigende natuur. Er zijn ook mogelijkheden om een dag bij een gezin te verblijven en zo hun tradities en respect voor de natuur zelf te ervaren.

Veelzijdig Georgië

Iedere vakantieganger kan iets naar wens vinden in Georgië. Ben je op zoek naar een strandvakantie dan kun je aan de Zwarte Zee-kust verblijven, wil je liever cultuur snuiven dan mag een bezoek aan de hoofdstad Tbilisi niet ontbreken en als je van actie houdt kun je er skiën, paardrijden en mountainbiken. Ook op culinair gebied kom je niets te kort. In het oosten van Georgië wordt al meer dan 8000 jaar wijn verbouwd wat heeft geresulteerd in een overvloed aan heerlijke rode en witte wijnen. De minste of geringste gelegenheid wordt aangegrepen om een uitgebreid maal op tafel te zetten. Hierbij wordt altijd Khatsjapoeri geserveerd, traditionele kaaskoek.

Politiek stabiel

Ondanks dat het grootste gedeelte van het land politiek en economisch stabiel is het wel verstandig om de laatste ontwikkelingen in de gaten te houden voor je een bezoek brengt aan Georgië. Op dit moment (jan. 2011) wordt reizen naar de deelrepublieken Abchazië en Zuid-Ossetië afgeraden. Deze gebieden vallen niet meer onder de directe invloedsfeer van Georgië en zijn sowieso afgesloten voor internationaal verkeer.

Heeft u interesse in een reis naar GeorgiŽ? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen