Rondreizen in GeorgiŽ

Georgië beschouwt zichzelf als een Europees land, maar ligt voor een groot deel in het noordoosten van Azië. Het is daarom een transcontinentale staat. De grenslanden zijn Armenië, Turkije, Azerbeidzjan en Rusland. Ook is Georgië aan de Zwarte Zee gelegen. Het land is bijna 2 keer zo groot als Nederland, maar heeft een inwoneraantal van slechts 4,7 miljoen.

Het landschap van Georgië is afwisselend, in het noorden kun je in de bergen skiën en in het zuiden in de Zwarte Zee zwemmen. In de buurt van de grens met Azerbeidzjan bevindt zich een op woestijn lijkend steppegebied. Het land bestaat voor minstens 30 procent uit bos. De kust van de Zwarte Zee bestaat uit zwart magnetisch zand, wit zand of kiezelstenen. Ook zijn er verschillende nationale parken waar een prachtige natuur te zien is.

Heb je weinig kennis van GeorgiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Praktische informatie

Als je gaat rondreizen door Georgië zijn er verschillende punten waar je op moet letten en dingen waarvan je op de hoogte moet zijn. Heb je een visum en inentingen nodig? Welke middelen van vervoer zijn in het land aanwezig? Hoe is het klimaat? Hoe ga je met de lokale bevolking om? In dit artikel wordt antwoord gegeven op al deze vragen.

Visum
Sinds 7 jaar is er geen visum meer nodig wanneer je naar Georgië reist. De huidige president van Georgië heeft het toerisme hoog op de agenda gezet en op 2 juni 2005 werd er besloten door het parlement om de visumplicht voor het land af te schaffen voor burgers die uit de EU, VS en Japan komen. Zonder visum kun je maximaal 90 dagen in het land verblijven. Wel heb je een internationaal paspoort nodig dat nog minimaal 3 maanden geldig is vanaf het moment dat je Georgië binnenkomt.

Inentingen
Er zijn geen verplichte inentingen als je een bezoek brengt aan het land. Wel worden er een aantal vaccinaties aanbevolen, zoals een inentingen tegen hepatitis A, DTP en buiktyfus (alleen als er langer dan 2 weken verblijft). Malaria kan voorkomen, maar deze kans kan verminderd worden door middelen te gebruiken die muggensteken kunnen voorkomen.

Vervoer
De wegen en het openbaar vervoer van Georgië zijn niet erg goed. De trein rijdt erg langzaam, de bus gaat namelijk nog sneller. Wel is de trein een goedkoper middel om mee te reizen. Als je met de auto gaat hoor je aan de linkerkant van de weg te rijden. Buiten de hoofdstad liggen slechte wegen en de brandstof is schaars.

Klimaat
Het land heeft een warm zeeklimaat in de delen die lager gelegen zijn en langs de kustgebieden van de Zwarte Zee. In de berggebieden is er een gematigd landklimaat aanwezig. Georgië heeft de hoogste bergen van Europa.

Bevolking
Van de 4,7 miljoen mensen die in Georgië wonen zijn de meeste vriendelijk en erg gastvrij. De Georgiërs behandelen je naar hun bekende gezegde: “Iedere gast komt van God”. De inwoners zijn trots op hun land en willen dit graag aan iedereen tonen.

Wat je niet mag missen

* Het Tbilisi Historisch Museum ligt in een oude karavanserai en is in 1910 opgericht. Er zijn minstens 50.000 museumstukken te zien en je kunt hier meer te weten komen over de geschiedenis van de hoofdstad Tbilisi. Het museum bezit een grote collectie van foto's van de stad voor de oorlog. Ook zijn er exposities te zien van verschillende kunstenaars.

* Vashlovani Nationaal Park ligt in het zuidoosten van Kachetië, midden in de steppe. Dit is het droogste gebied van het land en hier zijn bijzondere dieren te zien zoals gazellen en de gestreepte hyena. Het park bestaat sinds 1935 en is in 2003 uitgebreid naar een oppervlakte van 25.114 km².

* De belangrijkste markt van de stad ligt in Tbilisi, ten noordwesten van het Centraal Station. De markt is gedeeltelijk buiten en voor een deel binnen. Het lijkt op een oosterse bazaar waar je allerlei spullen kunt kopen en proeven. Ook lopen er vrouwen met grote strohoeden rond.

* Het Monument van Vrijheid en Overwinning staat in de hoofdstad Tbilisi op het Vrijheidsplein. Een bronzen beeldje van Sint-Joris en de draak staat op de top van het monument. Voorheen stond hier tot 1990 een standbeeld van Sovjetleider Vladimir Lenin. Naast het monument zijn er op dit plein ook terrasjes, musea, theaters, winkeltjes en oude paleizen te vinden.

Heeft u interesse in een reis naar GeorgiŽ? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

7,0

Gerelateerde artikelen