Cruisen naar Groenland

Gletsjer gezien vanaf een cruise, Groenland
Gletsjer gezien vanaf een cruise, Groenland

Groenland is het grootste eiland van de wereld en is een echt poolparadijs. Op het eiland tref je in het water walvissen, robben, zeehonden en walrussen aan. Met een beetje geluk kun je zelfs ijsberen bewonderen op de grote witte vlaktes die Groenland rijk is. Wat Groenland uniek maakt is de bevolking, dit zijn de Inuit. Vanaf Nederland is het mogelijk om met een cruiseschip naar het mysterieuze Groenland te varen.

Heb je weinig kennis van Groenland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Cruisemogelijkheden
Over het algemeen is cruisen in Groenland een echte uitdaging. Wel is het zo dat je er zelf helemaal bij bent hoe spannend je het maakt. Vele cruiseaanbieders bieden namelijk de mogelijkheid om zelf te kiezen aan welke en hoeveel activiteiten je wilt deelnemen tijdens de cruisetocht. Een erg bijzondere excursie is naar de beroemde Disko Baai.
Disko baai in Groenland
Disko baai in Groenland

Van Nederland naar Groenland

Een belangrijke speler in de markt op het gebied van cruisevakanties naar onder andere Groenland, is Holland America Line. Deze rederij organiseert de cruisetochten tot in de puntjes en al veel mensen hebben de cruisetochten als prettig ervaren. Vanaf begin augustus is het mogelijk om met het schip de Maasdam van Amsterdam naar het mysterieuze Groenland te varen. Vraag gratis een offerte aan

IJs, ijs en nog meer ijs

Het ijs is toch wel het meest kenmerkende van Groenland. Er zijn dan ook vele ijsbergen te vinden zoals in het bijzondere Arctic. Ook wordt er vaak een bezoek gebracht aan Iceberg Cemetary, waar een groot aantal gestrande ijsbergen liggen. Enkele ijsbergen zijn net zo groot als een groot flatgebouw en kunnen ieder moment los komen.

Nuuk
Nuuk

Toch best groen

Ondanks dat Groenland vooral bedekt is met ijs, is het langs de kusten van het land op sommige delen best groen. De warme golfstromen zorgen voor een gematigde temperatuur en tegen het einde van de zomer staat alles in bloei. In deze tijd heb je een leuk uitzicht over mos, plantjes en kleine bloemetjes. Het land kent schitterende vergezichten, maar af en toe is het beter om een keer níet verder te kijken dan je neus lang is.

Van fjord naar fjord

In Groenland zijn vele wandelmogelijkheden. Als het weer het toelaat, dan bestaat de kans om zowel korte als lange wandelingen te maken. Zo kan er bijvoorbeeld een dagtocht worden gemaakt van fjord naar fjord via prachtige heuvelruggen. Belangrijk is wel dat deze alleen gemaakt worden onder begeleiding van professionele, bewapende gidsen. In ieder geval is één ding zeker: avontuurlijk is het absoluut.

Over Groenland

De oorspronkelijke inwoners van Groenland zijn de Inuit. Tijdens de winters trekken zij erop uit om met hondensleeën te jagen. Tijdens de jacht wordt er geschoten op kleine walvissen, zeehonden en soms op ijsberen. Ook wordt er op ruime schaal gevist naar de lodde vis, waaraan de plaats Ammassalik de naam dankt.

In het jaar 1884 zag een officier uit Denemarken een Inuit nederzetting bij Tasiilag. Op deze plaats was nog nooit eerder een blanke geweest. De Groenlanders uit het oosten waren al bekend met de blanke cultuur. Ondanks het feit dat 40 jaar later alle Inuit hier gedoopt waren, bleef de originele cultuur bestaan.

De Inuit maken zogeheten tupilaks, dit zijn dierlijke en menselijke figuren die gesneden worden uit ivoor, dierlijk bot, rendiergewei of zeepsteen. Vroeger werden er magische krachten aan gekoppeld en tegenwoordig doen kunstenaars het voor de kost. De bevolking maakt tevens typische maskers, wat erg leuk is als aandenken.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen