Reizen in... Groenland

Disko Baai Groenland
Disko Baai Groenland

In Groenland kun je op elk tijdstip – dag én nacht – zonder enige problemen over straat lopen. Criminaliteit op straat tegen gasten en buitenlanders bestaat praktisch niet. Niettemin, met het oogpunt op diefstal, is het van belang om eenvoudige voorzorgsmaatregelen te nemen. Dit geldt overal ter wereld, zo ook in Groenland. Dit houdt onder meer in dat je je waardevolle bezittingen niet onbewaakt ergens achter moet laten.

De meeste gevaren in Groenland komen voor in de natuur. Deze gevaren zijn echter alleen ernstig wanneer je niet goed voorbereid op pad gaat of lokale adviezen negeert. Het is van belang jezelf eraan te herinneren hoe geïsoleerd het is om alleen op pad te gaan in de schitterende natuur van Groenland. Een enkel verzwikken in de vrije natuur is in principe een klein ongelukje, maar kan uitlopen tot een catastrofe als niemand weet waar je je bevindt. Er is praktisch geen kans op een toevallige voorbijganger. De weersomstandigheden zijn erg onberekenbaar, het is dus ten zeerste aan te raden jezelf goed voor te bereiden op zeer koud en nat weer.

“Als je niet bang bent voor de zee, hou je het nog geen jaar vol op Groenland”, is een lokaal gezegde in Groenland. Wanneer er gezegd wordt dat de zee te wild is om te bevaren, is het verstandig dit aan te nemen en niet de zee op te gaan. Ook al zou dit betekenen dat je een belangrijke trip mist.

ijs in groenland
ijs in groenland

Er komen ijsberen voor in Groenland, maar zijn vrij zeldzaam en vermijden mensen over het algemeen. Waar ze wel voorkomen, geven de lokale bewoners advies en wellicht is het mogelijk hier een geweer lenen. Deze is niet direct bedoeld om te doden, maar om de beer met een waarschuwingsschot te waarschuwen. Alleen in direct gevaar mag je de beer neerschieten. Mocht je in de buurt komen van een ijsbeer, ga er dan zo ver mogelijk vandaan. Bovendien is het van belang om niet rond te sluipen, maar continu veel lawaai te maken zodat de beer je aan hoort komen en weg kan gaan. Let op waar en hoe je je eten bewaart tijdens het kamperen, zodat vossen niet naar het eten – en dus de tent – gelokt worden.
Walvissen bij Groenland
Walvissen bij Groenland

Heb je weinig kennis van Groenland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Gezondheid

In Groenland is de gezondheidszorg erg goed. Voor de kleinere ongemakken kunnen apothekers volstaan. In de kleine dorpen en nederzettingen zijn geen doktoren te vinden, maar lokale verplegingsdiensten met speciaal getrainde verpleegkundigen. Hier kun je met de meeste gezondheidsproblemen terecht. Zorg er in ieder geval voor dat je goed verzekerd bent! Over het algemeen is het water uit de kraan veilig in Groenland, maar vraag het altijd vooraf even na bij de lokale bevolking. Ben je daarna nog niet overtuigd, kook het water of filter het dan van tevoren. Er zijn ook speciale jodiumtabletten om het water te zuiveren. Eet vers fruit en groenten alleen als het gekookt of gepeld is. Vermijd zuivelproducten die niet gepasteuriseerd zijn.

Belangrijke telefoonnummers:

Politie/brandweer/ambulance: 112
Dit nummer is alleen met mobiele telefoons bereikbaar, neem met een vaste telefoon contact op met de lokale politie of ziekenhuis. Zorg dat je deze nummers bij voorbaat al bij de hand hebt.

Vraag gratis een offerte aan

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen