De luchthavens van Groenland

de vliegvelden van Groenland
de vliegvelden van Groenland

Vanuit Nederland vlieg je eigenlijk nooit rechtstreeks naar Groenland, maar altijd via Denemarken of IJsland. Er wordt dan het meest gevlogen op Kangerlussauq, wat tevens het belangrijkste vliegveld is van Groenland. In ongeveer 4 uur tijd, afhankelijk van wel of geen overstap, vlieg je naar dit land toe.

ijsschotsen in Groenland
ijsschotsen in Groenland

De belangrijkste vliegvelden van Groenland zijn:
- Luchthaven Kangerlussauq
- Luchthaven Aasiaat
- Luchthaven Ilulissat
- Luchthaven Ivittuut
- Luchthaven Kulusuk
- Luchthaven Maniitsoq
- Luchthaven Nanortalik
- Luchthaven Narsaq
- Luchthaven Narsarsuaq
- Luchthaven Nerlerit Inaat
- Luchthaven Nuuk
- Luchthaven Paamiut
- Luchthaven Qaqortoq
- Luchthaven Qasigiannguit
- Luchthaven Qeqertarsuaq
- Luchthaven Sisimiut
- Luchthaven Upernavik
- Luchthaven Uummannaq

Heb je weinig kennis van Groenland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Luchthaven Kangerlussuaq

Luchthaven Kangerlussuaq wordt aangegeven met de code SFJ en is de belangrijkste luchthaven van Groenland. De luchthaven ligt, zoals de naam al doet vermoeden, bij de plaats Kangerlussuaq. Dagelijks worden er door de nationale luchtvaartmaatschappij Air Greenland vluchten uitgevoerd naar Kopenhagen in Denemarken, maar ook naar binnenlandse steden als Sisimiut, Nuuk en Ilulissat. Een paar keer per week wordt er gevlogen naar Aasiaat en Maniitsoq en ook wekelijks naar Kulusuk. Chartervluchten worden ook geregeld uitgevoerd door andere maatschappijen. Kangerlussuaq is de enige luchthaven in Groenland die een vaste lijn heeft naar Denemarken. Hierdoor is dit ook een belangrijk overstap punt voor de binnenlandse vluchten. Naast dat er op Kangerlussuaq passagiers vliegen, dient de luchthaven ook als basis voor de luchtmacht van Denemarken. De luchthaven heeft één baan, een terminal, een kantoor voor Air Greenland en een hotel.

Air Greenland
Air Greenland

Luchthaven Kulusuk

Luchthaven Kulusuk wordt aangegeven met de afkorting KUS en dient als internationale luchthaven voor het oosten van Groenland. Onder andere steden als Reykjavik in IJsland en Tasiilaq worden bediend met deze luchthaven. In de winter kunnen er problemen optreden door hoge sneeuwval. In de zomer is het vliegveld vaak te klein voor de grote aantallen passagiers. Vraag gratis een offerte aan

Luchthaven Nuuk

De Luchthaven van Nuuk heeft de afkorting GOH en is een luchthaven gelegen in de hoofdstad van het land, Nuuk. Het ligt op ongeveer 2 kilometer afstand van de stad. De luchthaven beschikt over een start- en landingsbaan, op zondag is de luchthaven gesloten. Vanuit Nuuk worden diverse steden in Groenland aangedaan, maar ook Reykjavik in IJsland.

Vervoer vanaf de vliegvelden

Er zijn in Groenland niet heel veel wegen. In de dorpen en steden zijn natuurlijk wel wegen aangelegd. De meeste vliegvelden liggen ook in de buurt van een vliegveld, waardoor je geen hele grote afstanden hoeft af te leggen. Er zijn redelijk veel vliegvelden in Groenland, er zijn er in ieder geval 18 met daarbij waarschijnlijk nog een aantal kleine vliegveldjes. Het vervoer tussen de steden van Groenland loopt vooral per helikopter, hondenslee, boot of vliegtuig. Ook kunnen de weersomstandigheden het reisschema nog wel eens in de war schoppen, iets waar je rekening mee moet houden als je in Groenland reist.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

4 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen