Tegucigalpa

Suyapa kerk in Tegucigalpa
Suyapa kerk in Tegucigalpa

Tegucigalpa is de hoofdstad van Honduras en ligt in het zuiden van het land. Met de ruim 1,5 miljoen inwoners is het tevens de grootste stad van het land. Tegucigalpa ligt in een prachtige groene omgeving, omringd door naaldbossen. Tegucigalpa is niet heel erg populair onder toeristen. Dit komt doordat er in de jaren '80 veel jeugdbendes werden opgericht in Honduras, maar vooral in Tegucigalpa en San Pedro Sula. De vele straatkinderen in de stad sluiten zich daarom meestal aan bij jeugdbendes als Mara.

Heb je weinig kennis van Honduras? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Tegucigalpa
Plaatsen in de buurt van Tegucigalpa:

Ervaringen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Tegucigalpa

Markt in Tegucigalpa (Tegucigalpa)

Markt in Tegucigalpa
Markt in Tegucigalpa

Tegucigalpa is bestaat uit twee delen (Tegucigalpa en Comayagüela), wat vroeger 2 aparte steden waren. In 1938 werden deze steden samengevoegd. In Comayagüela wordt het oude stadscentrum compleet ingenomen door een aantal markten. Je kunt echt alles kopen op deze markten zoals vis, vlees, vruchten, kleding, speelgoed en natuurlijk ook souvenirs.

Museo para la Identidad Nacional (Tegucigalpa)

Het Museo para la Identidad Nacional is een interessant museum in Tegucigalpa. Door middel van archeologische opgravingen en presentatiemateriaal wordt de geschiedenis van Honduras uitgelegd. Verder zijn er in het museum vaak wisselende exposities van minder bekende kunstenaars. Je kunt ook voor een audiotour gaan, maar deze is alleen in het Spaans beschikbaar.

Parque la Leona (Tegucigalpa)

Parque la Leona in Tegucigalpa werd in de 19e eeuw aangelegd. Toeristen, maar ook de inwoners van de stad zelf, komen hier regelmatig de rust opzoeken. Het park is zo populair omdat je er diverse nagebouwde Maya-ruïnes kunt bekijken zoals de ruïne van Copán en de ruïne van Chichén Itzá.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Honduras bekijken.

Vervoer

Het internationaal vliegveld Toncontín is het belangrijkste vliegveld van Honduras en ligt in Tegucigalpa. Vanuit dit vliegveld kan je per bus in het centrum komen. De snelste manier om je te verplaatsen in de stad is met de auto. Als je geen auto hebt is het ook mogelijk om de bus te nemen. De bussen rijden hier op vaste routes maar hebben geen vaste tijden. Het openbaar vervoer van Tegucigalpa loopt voornamelijk door het stadscentrum, hierdoor is het altijd erg druk in de stad.

Geschiedenis

Op 29 september 1578 werd er een stadje gesticht met de naam 'Real Villa de San Miguel de Tegucigalpa de Heredia'. Het werd het centrum van zilver- en goudmijnbouw, hierbij lieten de Spaanse veroveraars de bevolking van het stadje in de mijnen werken. In de koloniale tijd was Tegucigalpa niet meer dan een industriestadje. In 1880 werd Tegucigalpa de hoofdstad. Als gevolg van de orkaan Mitch leed de stad in 1998 grote schade.

Weer

In Tegucigalpa heerst een semi-humide tropisch klimaat met een droge tijd van december tot april.

Heb je interesse in een reis naar Tegucigalpa? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Tegucigalpa, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar Honduras? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen