San Pedro Sula

Gebouwen in San Pedro Sula
Gebouwen in San Pedro Sula

San Pedro Sula ligt in het noordwesten van Honduras, op 50 km van de Caribische Zee. Het is de tweede stad van het land en wordt wel de industriële hoofdstad genoemd. Dit komt omdat de stad de laatste eeuw een snelle industriële ontwikkeling heeft doorgemaakt. Door de lage ligging is het altijd warm en vochtig in de stad. Daardoor is het er altijd erg groen.

Heb je weinig kennis van Honduras? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart San Pedro Sula
Plaatsen in de buurt van San Pedro Sula (Honduras) :
 • Tela (69 km)
 • La Ceiba (136 km)
 • Tegucigalpa (179 km)
 • Trujillo (226 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van San Pedro Sula

  Mercado Guamilito (San Pedro Sula)

  Mercado Guamilito
  Mercado Guamilito
  Kaart met locatie Mercado Guamilito

  Mercado Guamilito is een enorme markt met veel kunstnijverheid. Hier kun je ook goed en goedkoop shoppen. Kleding, juwelen en leer vind je hier voor de laagste prijzen. Ook goedkoop eten, schilderingen en souvernirs ontbreken niet op Mercado Guamilito. Populair in Honduras en dus ook op de markt is het werken met keramiek: schalen, vazen en ander servies vormen zijn een mooi aandenken aan San Pedro Sula.

  Museo de Antropologia e Historia (San Pedro Sula)

  Museo de Antropologia e Historia
  Museo de Antropologia e Historia
  Kaart met locatie Museo de Antropologia e Historia

  In Museo de Antropologia e Historia krijg je een goed beeld van de geschiedenis van de stad. 25 januari 1994 opende het museum voor het eerst zijn deuren voor het publiek. Naast de geschiedenis van de stad geeft het museum een idee van de culturele ontwikkeling van de verschillende groeperingen die door de tijd heen in de Valle de Sula hebben gewoond. Het museum heeft als doel het culturele erfgoed te beschermen, te onderwijzen en de cultuur te laten zien aan het publiek.

  National Park Cusuco (San Pedro Sula)

  National Park Cusuco
  National Park Cusuco
  Kaart met locatie National Park Cusuco

  Nationaal Park Cusuco ligt ongeveer 40 kilometer ten westen van de stad. Het is een beschermd park in het Merendon-gebergte, in het noordwesten van Honduras. Het park ligt net boven de zeespiegel en is een heuse hotspot van de Meso-Amerikaanse biodiversiteit. Verschillende planten en diersoorten zijn te bezichtigen wanneer je een trektocht maakt door de nevelige omgeving van het Cusuco Park. Een ervaring om niet snel meer te vergeten.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Honduras bekijken.

  Vervoer

  In San Pedro Sula ligt een belangrijke internationale luchthaven. Vanuit hier kun je naar verschillende andere plaatsen binnen en buiten Honduras vliegen. De stad verkennen kun je uitstekend lopend doen. Een taxi nemen is vrij goedkoop.

  Geschiedenis

  De stad werd op 27 juni 1536 gesticht door Pedro de Alvarado, onder de naam San Pedro de Puerto de Caballos. Door de groeiende bananenindustrie en de aanleg van een spoorlijn aan het einde van de 19e eeuw kwam de stad tot bloei. De orkaan Mitch richtte in 1998 ernstige schade aan in de stad.

  Interesse in een reis naar Honduras? We helpen u hier graag bij. Er is nog geen zekerheid wanneer we weer op vakantie kunnen gaan. Het reisvoorstel is gratis & vrijblijvend zodat u nergens aan vast zit.

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.


  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar San Pedro Sula