Ocho Rios

Ocho Rios, Jamaica
Ocho Rios, Jamaica

Ocho Rios ligt in het noorden van het (ei)land Jamaica, in de parish van Saint Ann. Ocho Rios was ooit een vissersdorp tot het werd ontdekt door de buitenwereld. Nu is Ocho Rios een populaire toeristische bestemming en een beroemde halte voor cruiseschepen. Je kunt er diepzeeduiken en andere watersporten beoefenen. Ocho Rios wordt ook wel de ‘Tuin van Jamaica’ genoemd vanwege de exotische flora. De badplaats is makkelijk in te delen. Je hebt het strand, de hoofdstraat en de heuvels. Turtle Beach is het meest centraal gelegen strand in Ocho Rios. Ook vind je in dit dorp de Dunn's River Falls, een van de mooiste watervallen ter wereld. Dit is tevens de belangrijkste attractie van Ocho Rios.

Ben jij op zoek naar een vakantie in Jamaica? Wij hebben een ruim aanbod met standaard reizen maar kunnen ook alles op maat voor je maken. Bekijk ons reisaanbod voor de standaard reizen of vraag een gratis offerte aan voor een rondreis of een reis op maat.

Bekijk alle reizen Vraag een offerte aan

Landkaart Ocho Rios

Ervaringen

Joan op 15 augustus 2018 plaats: Ocho Rios, reisperiode: juli 2018

Een echt bounty-eiland waar ik me heel welkom voelde. Iedereen was blij dat we er waren, soms moet je aangeven dat je echt niks koopt, maar dan gaan ze ook weg. Wel opletten dat ze niet heel snel een bandje om je enkel of arm doen, want dan wordt je toch wel geacht te betalen. Uiteindelijk zien ze jou toch als diegene met die money..logisch met zoveel armoede.. Lekker gegeten, ook gewoon op straat kun je eten want dat komt van die bbq-drums, wat echt heel heet wordt, dus geen buikgriep etc gehad met ons gezin. Fijn dat je je verstaanbaar kunt maken ook. De wegen zijn in het noorden van het eiland soms wel erbarmelijk (3 uur over 80 km doen) waardoor we soms veel langer in de auto zaten als gedacht. s Avonds vertoefden wij meestal gewoon bij het hotelletje, beetje kaarten, zwemmen, voorbereiden op de volgende dag, want het is niet raadzaam om savonds nog met de auto weg te gaan, gewoon uit voorzorg. Al met al een zeer geslaagde vakantie en we zijn van plan nog eens terug te komen.

 • Algemeen 9
 • Uitgaan 4
 • Cultuur 8
 • Restaurants 7
 • Bezienswaardigheden 7
 • Inwoners 9
 • Ligging 8
Roosen geert op 9 december 2012 plaats: Ocho Rios, reisperiode: november 2012

mooi natuurlandschap en zeer leuke plaatselijke inwoners ( ja mon ) verschillende excursies zijn zeer goed te bezoeken vanaf ocho rios.

 • Algemeen 9
 • Uitgaan 5
 • Cultuur 9
 • Bezienswaardigheden 10
 • Inwoners 8
 • Ligging 8

Vakantieverhalen / reisverslagen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Ocho Rios

Coyaba River Garden & Museum (Ocho Rios)

Coyaba River Garden & Museum
Coyaba River Garden & Museum

Op het landgoed Shaw Park, in de heuvels, ligt Coyaba River Garden & Museum. Het museum geeft een overzicht van de tijd van de Arawakken tot nu, met aandacht voor tradities en typische ambachtelijke producten.

Dunn's River Falls (Ocho Rios)

Dunn's River Falls
Dunn's River Falls

Dunn's River Falls, ten westen van Ocho Rios, zijn misschien wel de mooiste watervallen ter wereld. Het water komt hier trapsgewijs naar beneden stromen en de waterval mondt direct uit in zee. De schoonheid van deze bijzondere waterval trekt dan ook veel toeristen die hier even komen genieten van het heerlijke verkoelende water.

Fern Gully (Ocho Rios)

Fern Gully
Fern Gully

Fern Gully is de naam van een mooi natuurgebied waar meer dan vijfhonderd soorten varens groeien. Dit gebied ligt in het zuiden van Ocho Rios. Door Fern Gully loopt een weg die zich uitstrekt tot aan Colgate. In totaal strekt Fern Gully zich 3 kilometer uit. Hier groeien veel bijzondere, zeldzame varens en sommige varens komen zelfs nergens anders ter wereld voor.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Jamaica bekijken.

Vervoer

Er bevinden zich twee luchthaven op Jamaica welke je vanaf Nederland kunt bereiken, namelijk Norman Manley International Airport in Kingston en Sangster International Airport bij Montego Bay. Norman Manley International Airport is rechtstreeks te bereiken met KLM en is zo'n 105 kilometer van Ocho Rios verwijderd. Sangster International Airport is rechtstreeks te bereiken met TUIfly en ligt zo'n 97 kilometer van Ocho Rios af. Je kunt Ocho Rios vanaf beide luchthavens het beste bereiken met een taxi of een huurauto. Op beide luchthavens zijn verschillende autoverhuurbedrijven aanwezig. Je kunt ervoor kiezen om van te voren of ter plaatse een auto te huren.

Er rijden zowel gewone bussen als minibussen op Jamaica. Houdt er rekening mee dat de dienstregelingen onregelmatig zijn en dat de bussen meestal propvol zitten. Zo maak je wel het typische Jamaicaanse leven mee. Daarnaast kun je relatief goedkoop reizen met de taxi. De taxi's zijn te herkennen aan het rode nummerbord. Zorg ervoor dat je van te voren een prijs afspreekt. Taxi's kun je aanhouden op straat of je kunt opstappen op een van de vele taxistandplaatsen.

Heb je interesse in een reis naar Ocho Rios? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Ocho Rios, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heb je interesse in een reis naar Jamaica? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Jamaica, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.
Zonder budget geen passend advies.
Jouw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen

Bekijk onze reizen naar Ocho Rios