Montego Bay

Montego Bay, Jamaica
Montego Bay, Jamaica

Montego Bay ligt aan de noordkust van Jamaica. Montego Bay (MoBay) heeft zich ontwikkeld tot een van de grotere toeristencentra. Niet alleen in de stad zelf, maar met name langs de kilometerslange kust met zandstranden ten oosten van Montego Bay. Voor duikers en snorkelaars is Montego Bay een van de betere locaties in Jamaica. En voor golfers is de stad een begrip, in de omgeving liggen 4 geweldige golfterreinen. De stad bezit een kerk uit 1775 in Georgiaanse stijl, de St. James Parish Church. Er zijn een paar fraaie oude plantage woningen. Maar verder kent de stad, zoals de meeste plaatsen op het eiland, niet veel historische bezienswaardigheden. De meeste stranden zijn voor iedereen toegankelijk, maar wel tegen een geringe toegangsprijs. Dit heeft als voordeel dat ze schoon worden gehouden en relatief veilig zijn.

Ben jij op zoek naar een vakantie in Jamaica? Wij hebben een ruim aanbod met standaard reizen maar kunnen ook alles op maat voor je maken. Bekijk ons reisaanbod voor de standaard reizen of vraag een gratis offerte aan voor een rondreis of een reis op maat.

Couples Sans Souci * * * * *
Jamaica / Ocho Rios
8,5 in reviews
Luxe 5 sterren

Bekijk alle reizen naar Jamaica
Bahia Principe Grand Jamaica (v/h Grand Bahía Prín * * * * *
Jamaica / Runaway Bay
8,4 in reviews
Luxe 5 sterren

Bekijk alle reizen naar Jamaica
Couples Negril * * * *
Jamaica / Negril
8,0 in reviews

Bekijk alle reizen naar Jamaica
Couples Tower Isle * * * *
Jamaica / Ocho Rios - Tower Isle


Bekijk alle reizen naar Jamaica
Couples Swept Away * * * *
Jamaica / Negril


Bekijk alle reizen naar Jamaica
Meliá Braco Village  * * * * *
Jamaica / Rio Bueno

Luxe 5 sterren

Bekijk alle reizen naar Jamaica

Bekijk alle reizen Vraag een offerte aan

Landkaart Montego Bay
 • Kingston (129 km)
 • Negril (50 km)
 • Ocho Rios (87 km)
 • Port Antonio (166 km)
 • Runaway Bay (62 km)
 • Spanish Town (115 km)
 • Ervaringen

  De clerck reginald op 19 februari 2017 plaats: Montego Bay, reisperiode: februari 2017

  Klein prive strand. Moeilijk om s avonds een wandeling te maken. Dure uitstapjes.

  • Algemeen 5
  • Uitgaan 6
  • Cultuur 7
  • Restaurants 7
  • Bezienswaardigheden 7
  • Inwoners 9
  • Ligging 7
  Edith de Weger op 18 februari 2017 plaats: Montego Bay, reisperiode: januari 2017

  Goede bestemming en van daaruit zijn goed excursies te maken.

  • Algemeen 7
  • Inwoners 8
  • Ligging 8
  Babette op 27 oktober 2014 plaats: Montego Bay, reisperiode: oktober 2014

  Was prima plek om vanuit Montego Bay excursies te ondernemen.

  • Algemeen 8
  • Cultuur 7
  • Restaurants 10
  • Bezienswaardigheden 8
  • Inwoners 10
  • Ligging 8

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Montego Bay

  Montego Bay Marine Park (Montego Bay)

  Montego Bay Marine Park
  Montego Bay Marine Park

  Het Montego Bay Marine Park is een groot natuurreservaat met een oppervlakte van 25 km2 in de oceaan. Dit park opende haar deuren in 1991 en is een paradijs voor windsurfers, zeilers, duikers en snorkellaars. Tegenwoordig worden er veel sportieve activiteiten in het park georganiseerd en tijdens deze evenementen staat respect voor de natuur hoog in het vaandel. Tijdens de International Coastal Cleanup wordt bijvoorbeeld ieder jaar de kust van het reservaat schoongemaakt.

  St. James Parish Church (Montego Bay)

  St. James Parish Church
  St. James Parish Church

  De St. James Parish Church is een kerk die stamt uit de 18e eeuw. In 1957 werd deze kerk bijna volledig verwoest door een aardbeving. Het is daarna weer opgebouwd en in de oude Griekse bouwstijl teruggebracht. Sommige graven bij deze kerk zijn meer dan tweehonderd jaar oud. Het precieze bouwjaar van de kerk is onbekend, maar de bouw is ergens tussen 1775 en 1782 begonnen.

  The Cage (Montego Bay)

  Op het Sam Sharpe plein ligt een beroemde kooi, genaamd The Cage. Dit is een stenen kooi gebouwd in 1806. Destijds werden er weggelopen slaven in opgeborgen, later dronken zeelieden en zwervers. Slaven werden om verschillende redenen in The Cage gevangen gezet. De koperen bel luidde om 15.00 uur, dit was het teken dat alle slaven van de straat moesten zijn. Als je dit niet was, dan werd je in The Cage opgesloten.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Jamaica bekijken.

  Vervoer

  Ten noorden van Montego Bay ligt de grootste luchthaven van het land, Sir Donald Sangster International Airport. Het openbaar vervoer is niet aan te raden in verband met de onregelmatige dienstregelingen. Taxi’s zijn op Jamaica niet duur en kunnen je overal naar toe brengen. Belangrijk is dat je van te voren duidelijk een prijs afspreekt.

  Geschiedenis

  De naam "Montego Bay" zou kunnen verwijzen naar de vroegere rol in de productie van varkensvet in de regio. In deze verklaring wordt "Montego" herleid tot het Spaanse woord "manteca", dat reuzel betekent. Dit varkensvet was het eerste handelsproduct van de nederzetting die in 1655 was gesticht door de Spanjaarden. In 1665 benoemden de Engelsen Montego Bay tot hoofdstad van het district St. James. De belangrijkste gebeurtenis in het bestaan van Montego Bay is de Kerstmis-opstand van 1831. Wat begon als een staking in alleen de stad Montego Bay tegen het in stand houden van de slavernij, groeide uit tot een grote opstand in veel delen van Jamaica. Veel bezittingen van de planters en hun families werden geplunderd. De Kerstmis-opstand luidde het einde in van de slavernij op Jamaica.

  Heb je interesse in een reis naar Montego Bay? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Montego Bay, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

  Heeft u interesse in een reis naar Jamaica? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

  Zonder budget geen passend advies.
  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Bekijk onze reizen naar Montego Bay