Montego Bay

Montego Bay, Jamaica
Montego Bay, Jamaica

Montego Bay ligt aan de noordkust van Jamaica. Montego Bay (MoBay) heeft zich ontwikkeld tot een van de grotere toeristencentra. Niet alleen in de stad zelf, maar met name langs de kilometerslange kust met zandstranden ten oosten van Montego Bay. Voor duikers en snorkelaars is Montego Bay een van de betere locaties in Jamaica. En voor golfers is de stad een begrip, in de omgeving liggen 4 geweldige golfterreinen. De stad bezit een kerk uit 1775 in Georgiaanse stijl, de St. James Parish Church. Er zijn een paar fraaie oude plantage woningen. Maar verder kent de stad, zoals de meeste plaatsen op het eiland, niet veel historische bezienswaardigheden. De meeste stranden zijn voor iedereen toegankelijk, maar wel tegen een geringe toegangsprijs. Dit heeft als voordeel dat ze schoon worden gehouden en relatief veilig zijn.

Heb je weinig kennis van Jamaica? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Montego Bay
Plaatsen in de buurt van Montego Bay (Jamaica) :
 • Negril (50 km)
 • Runaway Bay (62 km)
 • Ocho Rios (87 km)
 • Spanish Town (115 km)
 • Kingston (129 km)
 • Port Antonio (166 km)
 • Ervaringen

  Leen & Stefaan op 15 maart 2019 plaats: Montego Bay, reisperiode: februari 2019

  We hadden maar 10 dagen en konden dus niet alles bezichtigen. Bewust hebben we de hele drukke plekken wat vermeden, behalve Dunn's Falls, maar dat was zo de moeite waard. We zijn vanuit Montego Bay naar Port Antonio gereden (onderweg gestopt aan Dunn's Falls). In Port Antonio sliepen we vlak aan de Blue Lagoon in boomhutten, hebben we een dagtochtje op de Rio Grande gemaakt en van een dagje strand genoten op Winniefred beach (prachtig !) (we wilden liever het lokale strand doen ipv French Men's Cove). Vanuit Port Antonio naar de Blue Mountains voor de nachtelijke wandeling naar de top. Super leuk, wel best lastig en heeeeeel koud boven op de top, maar we hadden een heldere hemel en een heel mooie zonsopgang. Erna rest van dag hangmatje hangen en de volgende dag doorgereden naar Treasure Beach (geslapen in Jakes, SUPER MOOI). In Treasure Beach hebben we een daguitstap gedaan met Captain Dennis naar de Black River en the Pelican Bar. Je kan Captain Dennis boeken via Tripadvisor of via het hotel. Een echte aanrader. We hebben eenmaal ontbeten in het hotel zelf en de tweede ochtend in Smurfs café op 5 minuten wandelen Jakes. Ook een aanrader. Na twee dagen Treasure Beach (hier hadden we nog langer kunnen blijven), zijn we nog drie dagen naar Negril geweest om aan het strand te liggen. Hier sliepen we in Country Country, ook heel gezellig en mooi. Alleen elke vrijdag houden de buren een heel stevig feestje en dan slaap je pas na 3 à 4 u 's nachts, maar dat hoor je volgens mij tot in alle hotels. Onderweg van Treasure Beach naar Negril hebben we de YS Falls en Bamboo drive bezocht. De ganse rondreis was super. Voor ons waren Port Antonio en Treasure beach het beste (minst toeristisch).

  • Algemeen 10
  • Uitgaan 8
  • Cultuur 10
  • Restaurants 8
  • Bezienswaardigheden 10
  • Inwoners 9
  • Ligging 10
  De clerck reginald op 19 februari 2017 plaats: Montego Bay, reisperiode: februari 2017

  Klein prive strand. Moeilijk om s avonds een wandeling te maken. Dure uitstapjes.

  • Algemeen 5
  • Uitgaan 6
  • Cultuur 7
  • Restaurants 7
  • Bezienswaardigheden 7
  • Inwoners 9
  • Ligging 7
  Edith de Weger op 18 februari 2017 plaats: Montego Bay, reisperiode: januari 2017

  Goede bestemming en van daaruit zijn goed excursies te maken.

  • Algemeen 7
  • Inwoners 8
  • Ligging 8
  Babette op 27 oktober 2014 plaats: Montego Bay, reisperiode: oktober 2014

  Was prima plek om vanuit Montego Bay excursies te ondernemen.

  • Algemeen 8
  • Cultuur 7
  • Restaurants 10
  • Bezienswaardigheden 8
  • Inwoners 10
  • Ligging 8

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Montego Bay

  Montego Bay Marine Park (Montego Bay)

  Montego Bay Marine Park
  Montego Bay Marine Park
  Kaart met locatie Montego Bay Marine Park

  Het Montego Bay Marine Park is een groot natuurreservaat met een oppervlakte van 25 km2 in de oceaan. Dit park opende haar deuren in 1991 en is een paradijs voor windsurfers, zeilers, duikers en snorkellaars. Tegenwoordig worden er veel sportieve activiteiten in het park georganiseerd en tijdens deze evenementen staat respect voor de natuur hoog in het vaandel. Tijdens de International Coastal Cleanup wordt bijvoorbeeld ieder jaar de kust van het reservaat schoongemaakt.

  St. James Parish Church (Montego Bay)

  St. James Parish Church
  St. James Parish Church
  Kaart met locatie St. James Parish Church

  De St. James Parish Church is een kerk die stamt uit de 18e eeuw. In 1957 werd deze kerk bijna volledig verwoest door een aardbeving. Het is daarna weer opgebouwd en in de oude Griekse bouwstijl teruggebracht. Sommige graven bij deze kerk zijn meer dan tweehonderd jaar oud. Het precieze bouwjaar van de kerk is onbekend, maar de bouw is ergens tussen 1775 en 1782 begonnen.

  The Cage (Montego Bay)

  Op het Sam Sharpe plein ligt een beroemde kooi, genaamd The Cage. Dit is een stenen kooi gebouwd in 1806. Destijds werden er weggelopen slaven in opgeborgen, later dronken zeelieden en zwervers. Slaven werden om verschillende redenen in The Cage gevangen gezet. De koperen bel luidde om 15.00 uur, dit was het teken dat alle slaven van de straat moesten zijn. Als je dit niet was, dan werd je in The Cage opgesloten.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Jamaica bekijken.

  Vervoer

  Ten noorden van Montego Bay ligt de grootste luchthaven van het land, Sir Donald Sangster International Airport. Het openbaar vervoer is niet aan te raden in verband met de onregelmatige dienstregelingen. Taxi’s zijn op Jamaica niet duur en kunnen je overal naar toe brengen. Belangrijk is dat je van te voren duidelijk een prijs afspreekt.

  Geschiedenis

  De naam "Montego Bay" zou kunnen verwijzen naar de vroegere rol in de productie van varkensvet in de regio. In deze verklaring wordt "Montego" herleid tot het Spaanse woord "manteca", dat reuzel betekent. Dit varkensvet was het eerste handelsproduct van de nederzetting die in 1655 was gesticht door de Spanjaarden. In 1665 benoemden de Engelsen Montego Bay tot hoofdstad van het district St. James. De belangrijkste gebeurtenis in het bestaan van Montego Bay is de Kerstmis-opstand van 1831. Wat begon als een staking in alleen de stad Montego Bay tegen het in stand houden van de slavernij, groeide uit tot een grote opstand in veel delen van Jamaica. Veel bezittingen van de planters en hun families werden geplunderd. De Kerstmis-opstand luidde het einde in van de slavernij op Jamaica.

  Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie? 

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Ontvang gratis een reischeque
   Flexibele voorwaarden
   ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  1Bekijk onze reizen naar Montego Bay