Reisadvies Jemen

Reisadvies Jemen
Reisadvies Jemen

Het reisadvies voor Jemen negatief. Jemen krijgt de kleurcode rood wat betekent dat het wordt afgeraden naar Jemen te reizen. De situatie in Jemen is te gevaarlijk om te reizen.

Als je van plan bent om naar Jemen te gaan, doe dit dan niet. Het reisadvies voor Jemen is negatief, doordat heel Jemen onveilig is. De overheid raadt reizen ten zeerste af.

Heb je weinig kennis van Jemen? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Huidig reisadvies Jemen

Het reisadvies voor Jemen is rood. Reis niet naar Jemen, in Jemen ben je namelijk niet veilig. In heel het land is een burgeroorlog. Er vinden bijna dagelijks bombardementen plaats en ook zijn er zware vuurgevechten tussen de verschillende partijen. De veiligheidssituatie is hierdoor zeer slecht met een hoog risico op terroristische aanslagen en ontvoeringen.
Reisadvies Jemen

Onveilige gebieden in Jemen

Het is erg onveilig in heel Jemen. Grote delen van Jemen staan niet onder controle van de regering, hierdoor is er niemand die de verantwoordelijkheid voor de veiligheid en de openbare orde op zich neemt. In heel het land komen (lucht)aanvallen, gewapende incidenten en bombardementen voor, waar veel doden en gewonden bij vallen. De aanvallen worden uitgevoerd door de strijdende partijen, waaronder Al Qaeda en zijn zowel gericht op elkaar als de burgerbevolking. Verder liggen er mijnen in heel Jemen. Deze mijn liggen er al sinds 1994, toen er een burgeroorlog in Jemen was. Nog niet alle mijnen zijn opgeruimd, omdat het van de meeste mijnen niet bekend is waar ze liggen. Ook worden er tegenwoordig op grote schaal nieuwe mijnen bijgelegd door verschillende partijen. Daarnaast is het niet veilig om in de zeegebieden rondom Jemen te varen, zoals in delen van de Rode zee en in de Golf van Aden. Hier zijn namelijk piraten actief.

Uitzicht op de stad van Seiyun, in de Hadramaut Vallei
Uitzicht op de stad van Seiyun, in de Hadramaut Vallei
Vraag gratis een offerte aan

Veiligheid in Jemen

Andere nationaliteiten in Jemen lopen een hoog risico om slachtoffer te worden van een terroristische aanslag, geweld of ontvoering. Door de dagelijkse aanslagen die plaatsvinden, is de situatie in heel Jemen zeer onveilig. Dit geldt dus ook voor Sana, de hoofdstad van Jemen. De Nederlandse ambassade is gesloten wegens de onveilige situatie waarin Jemen verkeerd, Nederland kan dan ook geen hulp bieden bij problemen.

Sana, de hoofdstad van Jemen
Sana, de hoofdstad van Jemen

Link

Raadpleeg de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor het actuele reisadvies voor Jemen.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

4 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,5

Gerelateerde artikelen