Reisadvies Jemen

Op de Rode Zee is piraterij
Op de Rode Zee is piraterij

Als je van plan bent om naar Jemen te gaan, doe dit dan niet. Heel Jemen is onveilig. Dit komt doordat er geen overheid is die voor de veiligheid en de openbare orde zorgt. Er zijn daarom veel gevechten tussen verschillende partijen zoals de politie en Al-Qaeda. Ook liggen er nog veel mijnen in Jemen die achtergebleven zijn tijdens de burgeroorlog van 1994. Daarnaast maak je kans om ziektes op te lopen zoals Malaria.

Heb je weinig kennis van Jemen? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Huidig reisadvies

Reis niet naar Jemen. In Jemen ben je namelijk niet veilig. De overheid van Nederland kan ook geen Nederlanders uit Jemen evacueren. Bovendien is de Nederlands ambassade in Jemen wegens het gebrek aan veiligheid gesloten.

Onveilige gebieden

Het is erg onveilig in heel Jemen, omdat er geen normale regering is die de verantwoordelijkheid voor de veiligheid en de openbare orde op zich neemt. Hierdoor zijn er steeds meer protesten als teken van onvrede. Daarnaast is er een verhoogd risico voor ontvoeringen en terrorisme. Ook vinden er veel aanslagen plaats en zijn er veel vuurgevechten tussen verschillende partijen; het leger en de politie, de militaire organisaties Al-Hirak al-Janubi (Southern Movement), Al-Qaeda en Ansar Allah (Houthi’s) en diverse bevolkingsgroepen. Er vallen vele doden tijdens deze vuurgevechten. De aanvallen zijn niet alleen gericht op de regering, maar ook op Westerlingen. Verder liggen er mijnen in heel Jemen. Deze mijnen liggen er als sinds 1994, toen er een burgeroorlog in Jemen was. Nog niet alle mijnen zijn opgeruimd, omdat het van de meeste mijnen niet bekend is waar ze liggen. Ook is het niet veilig om in de zeegebieden rond om Jemen te varen, zoals in delen van de Rode Zee en in de Golf van Aden. Hier zijn namelijk piraten actief.

Veiligheid Sana

In heel Jemen is het niet veilig, dus ook in de hoofdstad Sana moet je niet verblijven. In Sana is namelijk zelfs de Nederlandse ambassade gesloten wegens de onveilige situatie waarin Jemen verkeerd.

Houd ook hier rekening mee

In Jemen heb je kans om malaria op te lopen
In Jemen heb je kans om malaria op te lopen


Ziektes
In Jemen maak je kans om vele ziektes op te lopen. Enkele ziektes zijn malaria, dengue en schistosomiasis. Malaria krijg je door de malariaparasiet die wordt overgedragen door de malariamug. Er zijn meerder vormen van malaria. Bij de lichte vorm heb je last van vermoeidheid, hoofdpijn, spierpijn en koorts. Daarentegen kun je bij het oplopen van de ergste vorm ‘malaria tropica’ dood gaan. Ook Dengue is een virus dat overgedragen wordt door een mug. Bij Dengue krijg je last van koorts, erge spierpijn en hoofdpijn. Verder heb je bij Schistosomiasis kans om in het ergste geval verlamd te raken, in mindere gevallen krijg je last van diarree, buikpijn en rugpijn. Schistosomiasis kun je oplopen door parasitaire wormen die zich in zoet water bevinden.

Check de site van de Rijksoverheid voor het meest actuele reisadvies.

Interesse in een reis naar Jemen? We helpen u hier graag bij. Er is nog geen zekerheid wanneer we weer op vakantie kunnen gaan. Het reisvoorstel is gratis & vrijblijvend zodat u nergens aan vast zit.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.


Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

4 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,5

Gerelateerde artikelen