Jemen van A tot Z

Jemen van A tot Z
Jemen van A tot Z

Jemen is een land in het Midden-Oosten en telt ongeveer 24 miljoen inwoners. Maar wat weet jij van het land Jemen? Hieronder vind je van A tot Z informatie over het land.

Heb je weinig kennis van Jemen? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

A van Arabisch

De hoofdtaal van Jemen is Arabisch. Het is een Semitische taal die in veel islamitische landen wordt gesproken. Verder wordt Engels ook steeds meer gesproken.

B van bevolking

De bevolking van Jemen is 'vrij jong'. Het percentage van mensen dat jonger dan 15 jaar is, is ongeveer 44%. Slechts 2,6% is ouder dan 65. Dit komt doordat de levensverwachting bij mannen 61 jaar is terwijl dat bij vrouwen 64 jaar is. De mensen uit Jemen zijn voornamelijk Arabieren maar er zijn ook kleine aantallen Afrikanen, Zuid-Aziaten en Europeanen. Vraag gratis een offerte aan

C van cultuurverschil

De cultuur in Jemen heeft een aantal aandachtspunten waar je rekening mee moet houden als je het land bezoekt. Je moet bedenken dat je in een streng islamitisch land bent en dus moet je hun regels aanhouden. Zo moet je je bijvoorbeeld gepast kleden in een moskee. Ook is het verboden om foto's van vrouwen te maken. Dit wordt als belediging gezien.

D van duiken

Als je in Jemen bent, kun je een prachtige ervaring opdoen door te gaan duiken. Zo liggen er een aantal scheepswrakken verborgen in de Rode Zee die je kunt opzoeken. Daarnaast zijn de koraalriffen en schitterende vissen mooi om te zien.

E van economie

Jemen behoort, in vergelijking met andere Arabische landen, tot de armere landen van het Midden-Oosten. Ook is Jemen het minst ontwikkeld. Het land is erg afhankelijk van de olie-export. Het probleem is alleen dat de oliereserves niet zo groot zijn.

F van flora

Er zijn een aantal plantsoorten die je in Jemen kunt tegenkomen. In het berggebied vind je veel palmen en acacia's maar ook kun je er tropische planten zien. In de woestijn is de flora beperkt tot grassen en struiken.

G van geld

In Jemen wordt voornamelijk betaald met de Jemenitische Rial (YER). Hierbij is 1 euro ongeveer 256 YER. Naast de YER wordt de Amerikaanse Dollar ook wel eens geaccepteerd.

H van hoofdstad

De hoofdstad van Jemen is Sana'a. De stad ligt in het westen van het land en is een van de oudste bewoonde steden ter wereld. Sana'a telt ongeveer 1,7 miljoen inwoners en is daarmee de grootste stad van Jemen.

I van islam

Jemen heeft als staatsgodsdienst de islam. 47% van de islamieten hoort bij de sjiitische islam en 53% hoort bij de soennitische islam. Minder dan 1% heeft een ander geloof zoals het christendom, jodendom, hindoeïsme en atheïsme.

J van Jibla

Jibla is een stad die in het zuidwesten van Jemen ligt. Jibla werd op de 'UNESCO world Heritage' lijst geplaatst omdat men denkt dat de stad een universele culturele waarde had.

K van klimaat

Jemen heeft in veel gebieden een woestijnklimaat. Het is er warm en de regenval is laag. De gemiddelde temperatuur is 25 graden. In de woestijnstrook Tihamah is de temperatuur het hoogst. Hier kan het oplopen tot ongeveer 40 graden of zelfs meer. De luchtvochtigheid is vrij hoog, tussen de 50% en 70%. Het noordoosten van Jemen is het droogst. Hier regent het soms 5 jaar niet.

L van ligging

Jemen ligt in de Arabische wereld tussen Saoedi-Arabië en Oman. Aan de zuidkust van Jemen bevinden zich de Arabische Zee en de Golf van Aden. Aan de westkust ligt de Rode Zee.

M van muziek

Jemen heeft vooral een traditionele muziekstijl met veel (bekende) Arabische klanken. Jemen heeft ook een volkslied genaamd 'al-Jumhuriyatu i-Muttahida' wat in het Nederlands 'Verenigde Republiek' betekend.

N van Nationale Museum

In de hoofdstad Sana'a vind je het Nationale Museum van Jemen. Dit voormalig koninklijk paleis heeft 5 verdiepingen met objecten over de cultuur van Jemen.

O van oppervlakte

Jemen heeft een oppervlakte van 527.970 km² en is daarmee 14 keer zo groot als Nederland.

P van president

Jemen is een presidentiële republiek met als huidige president Abd al-Rab Mansur al-Hadi. Eerst worden uit een groep kandidaten twee mensen gekozen waarna het volk een president kiest. Je bent dan voor zeven jaar president.

Q van ?

R van ramadan

Omdat de bevolking van Jemen een islamitisch geloof heeft, wordt er ook de ramadan gehouden. Dit is de maand van inkeer en daarbij wordt van zonsopgang tot zonsondergang gevast.

S van symbolen

Jemen heeft een paar symbolen. Zo is er de vlag met 3 horizontale banen, rood-wit-zwart, die staan voor het Arabische nationalisme en de islam. Daarnaast hebben ze een wapen. Dit is een adelaar met een schild en in zijn klauwen heeft hij een boekrol. Hierop staat de naam van het land in Arabisch schrift.

T van tijdsverschil

In Jemen is het 2 uur later dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd is dit verschil maar 1 uur.

U van uithuwelijken

Er is een wet aangenomen in Jemen dat het uithuwelijken van meisjes onder de 17 jaar verboden is. Vroeger was dit wel toegestaan.

V van visum

Ga je naar Jemen? Dan heb je een visum nodig. Ook is het noodzakelijk dat je een paspoort hebt dat nog minstens 6 maanden geldig is.

W van water

Als je in Jemen op vakantie gaat moet je het kraanwater niet drinken. Het is beter om water in flesjes te kopen.

X van ?

Y van ?

Z van zee

De Rode Zee is een zee die aan Jemen ligt. De zee komt aan zijn naam door de rode wieren die voorkomen in het water. Hierdoor heeft de zee een rode gloed.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

10,0

Gerelateerde artikelen