Top 5 bezienswaardigheden Jemen

Jemen binnenland
Jemen binnenland

In het zuidwesten van Azië ligt Jemen, een nog onontdekte parel met spectaculaire bergdorpen, een oneindige woestijn, bijzondere eilanden en prachtige bomen. Jemen is een land met historie. Je kan ervoor kiezen de geschiedenis van het land beter te bekijken door door de grote zandvlaktes te reizen of door de bergdorpjes te bezoeken. Wij maakten een top 5 van de meest interessante bezienswaardigheden in Jemen.

Belangrijk: de situatie is op het moment zeer slecht in Jemen en reizen is niet mogelijk vanwege de onrusten en politieke situatie van het land. 

Heb je weinig kennis van Jemen? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

1. Shaharah brug

Vlak na Al Qabai ligt de beroemde en eeuwenoude zeventiende-eeuwse Shaharah brug. Dit verbazingwekkende bouwwerk is gemaakt van taaie kalkstenen blokken. De brug overbrugt een smalle en diepe kloof, waardoor je een prachtig uitzicht hebt vanaf de brug. Het enige lastige om de brug te bezoeken is de ontoegankelijkheid van het bouwwerk. Een reis naar het dorp vereist veel tijd en gaat vaak gepaard met een overmachtig. Ondanks dit is de Shaharah brug een van de belangrijkste bezienswaardigheden in het Jemenitische toerisme en is de brug zelfs op een munt verschenen.

 Shaharah brug
Shaharah brug

2. Sana'a

Sana'a mag natuurlijk niet worden overgeslagen tijdens een bezoek aan Jemen. Sana'a is zeer populair onder toeristen. Deze prachtige oude stad is door de eeuwen heen nog nauwelijks veranderd. In de 11e eeuw maakte een Arabische reiziger, Al-Razo, een beschrijving van de stad die zelfs nu nog te gebruiken zou zijn. De stijl van de bouw is typisch voor Jemen en de stad hoort waarschijnlijk bij een van de oudste steden ter wereld. Sana'a is tevens de hoofdstad van het land. Bijzonder is de hoogte waar het dorp ligt, namelijk op een hoogte van 2.300 meter. De oude stad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Er is veel cultuur in het stadje te vinden, waarbij je een kijkje krijgt in het echte Jemenitische leven.

Sana'a
Sana'a
Vraag gratis een offerte aan

3. De woestijn

Weg van de kust van Jemen ligt een uitgestrekt gebied van grind en zandduinen. De belangrijkste zandwoestijn, de Tihama bevat duinruggen van wel 50 meter hoog. De Tihama wordt begrenst door hoge bergen in het westen van het land en loopt tot aan de zuidkust. Door de woestijnachtige vlakte zijn diverse excursies te maken. Zo is het mogelijk met jeeps dwars door de woestijn te trekken, de koningsstad Marib te bezoeken en de dam voor dit gebied te bekijken. Ook zijn er nog veel overblijfselen uit de oudheid in de woestijn te vinden, die vaak nog voor een groot deel onder het zand begraven liggen.

Woestijn Jemen
Woestijn Jemen

4. Socotra

Een eilandengroep op 400 kilometer afstand van Jemen hoort bij Jemen en heet Socotra. De eilandengroep is niet heel bekend en wordt dan ook niet vaak bezocht omdat het bij Jemen hoort. Er wordt vaak gedacht dat het daardoor op de eilanden gevaarlijk is. Socotra is echter zeker een bezoek waard en lijkt niet op het vasteland van Jemen. Sinds 2008 staat het op de werelderfgoedlijst van UNESCO en het bestaat uit vier eilanden. Er wonen zo'n 50.000 mensen op het eiland Socotra. Een bezoek aan het eiland is alleen al bijzonder omdat de tijd hier stil gestaan lijkt te hebben. Er zijn nog bijna geen geasfalteerde wegen en veel inwoners leven nog zonder elektriciteit of stromend water. Op Socotra komt de bekende Drakenboom voor. Ook zijn er diverse mooie zandstranden te vinden.

5. Kawkaban

Kawkaban is een een hoog gelegen plaats in het Centrale Hoogland van Jemen. Kawkaban ligt op de top van een een zandsteden rots van 300 meter hoog, die 70 miljoen jaar geleden geërodeerd en opgeheven is tot deze hoogte. De rots is de toegangspoort geworden voor het oude stadje. Vanaf de rand van de rots heb je een prachtig uitzicht over de vlaktes van de hooglanden. Ook is het bezoeken van het stadje zeer interessant.

Kawkaban
Kawkaban

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

4 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,0

Gerelateerde artikelen