Rondreizen Jemen

Rondreizen Jemen
Rondreizen Jemen

Jemen is een land in het Midden-Oosten, gelegen in het zuiden van het Arabische schiereiland en grenst aan de Rode Zee, Saudi-Arabië en Oman. Er wonen ongeveer 24 miljoen mensen en de hoofdstad is Sana'a, gelegen in het westen van Jemen. Jemen is een land met een rijke historie, interessante cultuur en mooie natuur. Het land heeft toeristen veel te bieden en een rondreis is een goede manier om alles te bekijken. Er zijn wel enkele zaken waar het verstandig is rekening mee te houden en er zijn bezienswaardigheden die je zeker niet mag missen. Al deze punten worden in dit artikel besproken.

Heb je weinig kennis van Jemen? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Praktische informatie

Voordat je aan je rondreis door dit veelzijdige land begint, is het verstandig om op de hoogte te zijn van een aantal dingen, achtereenvolgens worden hier het visum en inentingen, het vervoer in het land, het klimaat en de bevolking besproken.

Visum & inentingen
Reizen naar Jemen kun je niet zomaar; je hebt namelijk een visum nodig. Een visum kan aangevraagd worden in Breda bij de visumdienst. Let er wel op dat je paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn als je je visum aanvraagt. Je visum is drie maanden geldig.

Kom je uit een land waar gele koorts voorkomt, dan is een inenting tegen deze ziekte verplicht als je Jemen wilt bezoeken. Verder zijn er geen inentingen die worden aangeraden bij een bezoek aan het land. Japanse Encefalitis komt echter wel voor in het land, evenals rabiës waar een verhoogd risico op is. Bespreek met je arts of het zinvol is je hier tegen in te enten.

Vervoer
Het wegennet in het grootste deel van Jemen is redelijk goed, maar toch kun je je niet zomaar overal verplaatsen. Wil je met een auto buiten de hoofdstad Sana'a rijden, dan dien je je visum en paspoort bij de toeristenpolitie te laten zien. Ook moet je hier aangeven hoe lang je weg gaat en waar je naartoe gaat. Tussen verschillende grote steden rijden bussen. Het is een gemakkelijke, maar tijdrovende manier om te reizen. In de meeste grote steden rijden taxi's rond, wat een goedkope en comfortabele manier is om je te verplaatsen in de stad.

Klimaat
Jemen is een erg gevarieerd land en dit zie je ook terug in het klimaat. Langs de Rode Zee vind je een strook woestijn waar een woestijnklimaat heerst met een gemiddelde temperatuur van 30ºC. In het bergland is het kouder (gemiddeld 25ºC) en hier komen in maart en/of april en van juli tot en met september twee regentijden voor. In de winter is het er wel erg koud en kan de temperatuur dalen tot 0ºC. Weet je van tevoren al wat je wilt bezoeken en welk klimaat hier voorkomt, probeer dan zoveel mogelijk je kleding hier op af te stemmen.

Bevolking
Jemen is een erg arm land en de bewoners kennen veel armoede. Als je in het land bent, kun je bedelaars tegenkomen die (rijke) toeristen om geld of eten vragen. Het is verstandiger om aan lokale hulporganisaties geld te doneren dan om deze bedelaars wat te geven. Verder is het van belang dat je onthoudt dat je in een (streng) islamitisch land bent. Dit betekent dat de consumptie van alcohol in het openbaar verboden is. Ook wordt aangeraden om eerst te vragen of je iemand mag fotograferen. Vrouwen fotograferen is verboden en wordt gezien als een belediging. Bij het bezoeken van religieuze gebouwen is het verstandig om respect te hebben voor de religie door bijvoorbeeld de gebruiken op te volgen.

Wat je niet mag missen

Jemen is een erg veelzijdig land en heeft een bezoeker veel te bieden. Er zijn enkele dingen die je niet mag missen; deze worden hier besproken.

Een erg interessante stad om te bezoeken is Shibam. Dit is een kleine stad met een geschiedenis die ver terug gaat. Het bijzondere aan deze stad zijn de wolkenkrabbers: het zijn de eerste wolkenkrabbers ter wereld. Ook de stadspoort, de moskee en de oude soek zijn aanraders om te bezoeken in Shibam.

Jemen grenst voor een groot deel aan de Rode Zee en een leuke activiteit in dit water is duiken. Voor de kust vind je verschillende scheepswrakken die interessant zijn om te bekijken. Ook de ongerepte koraalriffen zijn een aanrader.

Het Nationale Museum van Jemen vind je in Sana'a en is gehuisvest is een voormalig koninklijk paleis. Je komt er van alles te weten over Jemen, er zijn vijf verdiepingen met artefacten over onderwerpen die uiteen lopen van de oude Jemenitische koninkrijken tot de cultuur. Ook de 100 jaar oude foto's zijn leuk om te bekijken.

Wil je liever de natuur bekijken, dan kan dit in het Jabal Bura Valley Forest National Park in de provincie Hodeidah. In het park vind je een subtropisch bos met planten- en boomsoorten waaronder palmsoorten en mirre bomen. De dieren die je er kunt zien zijn luipaarden, bavianen, hyena's en vogel- en vlindersoorten. Vraag gratis een offerte aan

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen