Mafeteng

Een andere mooie stad is Mafeteng. Deze stad is tevens de hoofdstad van het district Mafeteng. Een groot voordeel is dat deze stad slechts 76 kilometer van de hoofdstad Maseru af ligt. De stad is iets groter als Hlotse, want het heeft een inwonersaantal van 61.000. Mafeteng ligt dicht bij de Zuid-Afrikaanse grens. De stad heeft erg weinig toerisme. Af en toe komen er enkele reizigers langs die even stoppen in de stad. In Mafeteng staat het Bantu Stadion waar vroeger volleybal, korfbal en voetbal werd gespeeld. Ook werden er atletiek wedstrijden gehouden.

Heb je weinig kennis van Lesotho? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Mafeteng
Plaatsen in de buurt van Mafeteng (Lesotho) :
 • Maseru (62 km)
 • Hlotse (131 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Mafeteng

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Lesotho bekijken.

  Vervoer

  Mafeteng heeft een eigen vliegveld waar dagelijks vele vliegtuigen op landen. Daarnaast kun je in de stad gebruik maken van bussen of taxi's. Het is erg makkelijk om rond te reizen in deze stad.

  Geschiedenis

  Mafeteng is op een zeer leuke manier aan zijn naam gekomen. Op een dag kwam een vroege bezoeker, Emile Roland de stad binnenlopen. Iedereen keek verbaasd en noemde hem de “Lefeta”. Dit betekent “alleen” of de “voorbijganger”. Als je Mafeteng gaat vertalen komt er ook wel “De plaats van de voorbijgangers” uit. De Gun oorlog die van 1880 tot 1881 duurde vond voor een groot deel plaats in en rondom Mafeteng. Op de begraafplaats die dicht bij het Mafeteng's Bantu Stadion ligt, liggen vele van de gestorven mensen uit die tijd.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Mafeteng