Hlotse

Een andere zeer belangrijke plaats in Lesotho is Hlotse. De stad ligt aan de rivier de Hlotse, waar het ook naar vernoemd is. Hlotse ligt dicht bij de grens met Zuid-Afrika. De stad heeft wel een stuk minder inwoners als de hoofdstad Maseru, namelijk 44.000. Als toerist kun je er goed terecht, want het heeft vele toeristische trekpleisters zoals een handwerkcentrum. Hier maken ze zelf kleding en proberen die te verkopen. Vooral jassen en truien zijn erg in trek.

Heb je weinig kennis van Lesotho? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Hlotse
Plaatsen in de buurt van Hlotse (Lesotho) :
 • Maseru (74 km)
 • Mafeteng (131 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Hlotse

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Lesotho bekijken.

  Vervoer

  Vanuit de hoofdstad kun je makkelijk in Hlotse komen. Er rijden dagelijks vele bussen en taxi's naar de stad toe. Je kunt zelfs vanuit Hlotse naar Maputsoe, Johannesburg en Ficksburg. Je zult je dus niet opgesloten voelen in de stad.

  Geschiedenis

  Hlotse werd gesticht in 1876 door een Britse missionaris genaamd John Widicombe. Het werd een koloniaal centrum, totdat Lesotho onafhankelijk werd. Hlotse is de hoofdstad van het district Leribe.

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Hlotse