Blantyre

Blantyre is commercieel en industrieel de belangrijkste stad van Malawi. Tot 2008 was dit ook de grootste stad. Tegenwoordig heeft de hoofdstad, Lilongwe, de stad overtroffen. Blantyre is genoemd naar de Schotse stad Blantyre, omdat grote delen van Malawi door Schotse zendelingen bekeerd zijn. De stad is Malawi's centrum van handel en financiën. Er wonen zo'n 732.000 mensen. Tegenover Lilongwe, die politieke hoofdstad genoemd wordt, wordt Blantyre de commerciële hoofdstad van Malawi genoemd. Het hoofdkantoor van Malawi Broadcasting Corporation, de landelijke omroep, bevindt zich in Blantyre. Ook de hoge raad zetelt hier en verschillende colleges en de Universiteit van Malawi zijn gevestigd in deze stad.

Heb je weinig kennis van Malawi? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Blantyre
Plaatsen in de buurt van Blantyre (Malawi) :
 • Lilongwe (241 km)
 • Cape Maclear (346 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Blantyre

  Het Mandala House (Blantyre)

  Het Mandala House is de thuisbasis van de La Caverna Art Gallery en tevens een café. Op de top van de heuvel, aan de andere kant van de rivier is het Mandela House gevestigd. Het is een van de oudste gebouwen van Blantyre, net als de grond die erbij ligt. De galerie heeft prachtige gravures en foto's. Daarnaast is er een museumgedeelte en speciaal voor kinderen is er ook nog een speelplaats aanwezig.

  Presbyterian Cemetery (Blantyre)

  Presbyterian Cemetery
  Presbyterian Cemetery
  Kaart met locatie Presbyterian Cemetery

  Op de grote begraafplaats Presbyterian Cemetery zijn 26 oorlogsgraven van het Gemenebest uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog te vinden. Het is erg indrukwekkend om hier rond te lopen en te beseffen dat er veel mensen gesneuveld zijn in de oorlog voor hun idealen, alweer zo lang geleden. Er liggen ook drie Duitse oorlogsgraven. Op deze plaats dien je je respectvol en eervol te gedragen.

  St. Michael and All Angels Church (Blantyre)

  De St. Michael and All Angels Church wordt ook wel beschreven als de eerste permanente kerk die in Malawi gevestigd werd. Deze kerk ligt tussen de Zambezi en de Nijl en werd door de Schotse missionaris David Scott ontworpen. Hij werd hierbij door lokale werknemers geholpen. Scott had geen ervaring in de architectuur en gebruikte geen schriftelijke plannen. Daarnaast heeft hij tijdens het bouwen van deze kerk ook een woordenboek geschreven.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Malawi bekijken.

  Vervoer

  In Blantyre rijden minibusjes, die erg goedkoop zijn. Ook kun je er fietsen en auto's huren. Taxi's zijn ook aanwezig, maar deze zijn relatief duurder dan het andere openbaar vervoer. Ook zijn er stations aanwezig waar treinen stoppen. Vanuit Amsterdam kun je met het vliegtuig naar de luchthaven in Blantyre, die Chileke International Airport heet. Dit kan met geen, 1 of 2 stops, wat natuurlijk qua prijs scheelt. De luchthaven heeft 2 landingsbanen.

  Geschiedenis

  In de 13e eeuw werd de stad Blantyre op de kaart gezet. Er zijn veel verklaringen over waar de naam Blantyre vandaan komt. Een hiervan is dat dit in het Gaelic 'het gebied van de heilige mannen' betekent, een andere is dat het 'warm toevluchtsoord' betekent. Tijdens de industriële revolutie is de populatie van de stad ontzettend groot geworden. Op het hoogtepunt van deze revolutie werd de steenkool ontdekt, waardoor het hele gebied sterk afhankelijk van de mijnbouw werd.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Blantyre