Sainte-Marie

Strand Sainte-Marie, Martinique
Strand Sainte-Marie, Martinique

Sainte-Marie is een gemeente in het Caribisch gebied dat op het hoofdeiland van de archipel Martinique ligt. De archipel maakt deel uit van de Bovenwindse eilanden van de Kleine Antillen en behoort tot Frankrijk. Sainte-Marie vormt de verbinding tussen de twee delen waaruit het hoofdeiland van Martinique bestaat. Er wonen ongeveer 20.000 personen in de gemeente Sainte-Marie op een oppervlakte van 44,55 km².

In tegenstelling tot de zuidkant van het eiland is de noordkant van het eiland minder toegankelijk voor strandgangers. Dit komt doordat de zee er een stuk ruwer is dan aan de andere kant. De kustlijn bestaat hier ook niet alleen uit zandstranden, maar er zijn ook rotsachtige klippen. Het 'groene toerisme' begint hier meer op gang te komen, omdat er mooie wandelpaden lopen in en rondom te stad. Naast inkomsten uit het toerisme zijn daarom de landbouwopbrengsten van belang. Met name de bananen- en suikerrietplantages zijn een goede bron van inkomsten voor de inwoners van Sainte-Marie.

Heb je weinig kennis van Martinique? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Sainte-Marie
Plaatsen in de buurt van Sainte-Marie (Martinique) :
 • Fort-de-France (21 km)
 • Pointe du Bout (26 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Sainte-Marie

  St. James Distillery & Rum Museum (Sainte-Marie)

  St. James Distillery & Rum Museum
  St. James Distillery & Rum Museum
  Kaart met locatie St. James Distillery & Rum Museum

  Het St. James Distillery & Rum Museum ligt in Sainte-Marie, in het noorden van het eiland. De toegang tot het museum is gratis. Je kunt hier informatie vinden over de soorten rum van Martinique en je mag zelfs ook proeven. Het museum is gevestigd in een prachtig oud koloniaal huis. In december is dit museum het decor voor het Rum Festival, een must-see als je dan op Martinique bent.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Martinique bekijken.

  Vervoer

  Om hier te komen zul je eerst met het vliegtuig landen in Fort-de-France. Vanuit Fort-de-France rijden er bussen naar Sainte-Marie. De rit naar Sainte-Marie duurt ongeveer 50 minuten. In Sainte-Marie is er verder vrij weinig openbaar vervoer aanwezig, omdat het een relatief kleine plek is. Er rijden wel taxi's, of je kunt er voor kiezen een auto te huren in Fort-de-France.

  Geschiedenis

  Het eiland is ontdekt door Columbus op 15 juni 1502. Hier woonden toen vooral indianen. Het eiland ging verscheidene keren van Franse in Britse handen over, dit kwam door oorlogen en verdragen. Sinds 1816 behoort het eiland definitief bij Frankrijk. Het eiland heeft dan ook typische Franse stadjes en plekken. Op de plek waar Sainte-Marie nu ligt lag vroeger een indianendorp. In 1658 werd er een fort gebouwd ter ere van de heilige maagd Maria. Dit is het officiële moment van stichting van Sainte-Marie. De indianen werden verdreven en gingen werken in mandemakerijen. Deze 'Caribbean Straw' winkels bestaan nu nog steeds.

  Weer

  Het weer in Saint-Marie wijkt enigszins af van de andere plekken op Martinique. Net zoals in de rest van de Caribische archipel zorgt het tropische klimaat ervoor dat de temperaturen het gehele jaar aangenaam zijn. Wel waait het iets harder in Sainte-Marie, wat ervoor zorgt dat de temperaturen een beetje meer schommelen. Van juni tot november loopt het regenseizoen, waarin er een verhoogde kans op neerslag en orkanen is.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Sainte-Marie