Duiken op Micronesia

Duiken op Micronesia
Duiken op Micronesia

Duiken op Micronesia is zeer goed mogelijk, aangezien het land uit 607 eilanden bestaat. Het grootste gedeelte van deze eilanden is echter onbewoond. De Grote Oceaan is een paradijs voor de snorkelaar en duiker. De stranden op Micronesia zijn lang en wit en het water is er lekker warm en erg helder. Op de bewoonde eilanden van Micronesia kom je heerlijk tot rust en kan je genieten van het overweldigende landschap van Micronesia, maar natuurlijk ook van de indrukwekkende onderwaterwereld.

Heb je weinig kennis van Micronesia? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Stranden van Micronesia

Ondanks dat de stranden er in Micronesia prachtig uitzien, zijn ze vaak redelijk onbereikbaar. De mangrovebossen die voor de standen liggen maken het vaak moeilijk bereikbare plekken. De kustbossen maken het te voet moeilijk bereikbaar. De stranden bij de hotels zijn echter prachtig en zeer goed bereikbaar. Vanuit hier worden veel duik- en snorkeltochten georganiseerd.

Beste tijd voor een duikvakantie

De eilanden van Micronesia zijn eigenlijk het hele jaar door te bezoeken. Een duikvakantie naar Micronesia is dus ook altijd mogelijk. De temperaturen zijn er het hele jaar door rond de 30 graden. Van eind november tot begin april is de beste reistijd, omdat je dan de minste kans hebt op een bui. In de andere maanden kan er namelijk nog wel eens een regenbui vallen, die zijn vaak heftig maar wel van korte duur. Tropische stormen kunnen van januari tot en met maart voorkomen. De maanden november, december en april zijn daarom zeer geschikte maanden voor een duikvakantie in Micronesia. Vraag gratis een offerte aan

Duiken

Micronesia is een prima duikbestemming. De verschillende eilandgroepen bieden je talloze mogelijkheden. Je kan echt alle kanten op. De eilandengroep Chuuk is het meest toeristische van alle eilanden. Veel mensen komen hierheen om te duiken of snorkelen, wat hier natuurlijk zeer goed kan. De onderwaterwereld is betoverend mooi met zeer helder zeewater, kleurrijke vissen en koralen. Wil je graag wrakduiken op Micronesia? Dat kan, maar alleen als je een ervaren duiker bent. Er liggen namelijk verschillende wrakstukken van gezonken schepen op de bodem van Micronesia, waar veel toeristen graag naar komen kijken.

Manta Micronesia
Manta Micronesia

Onderwaterwereld

Micronesia staat bekend om de wrakken, kwallen, manta's en haaien die je onderwater tegen kan komen. Wil je graag een manta spotten? Ga dan naar Micronesia in de maand december, januari of februari. Dan heb je namelijk de meeste kans om de manta's te spotten. Haaien spotten kan het beste van februari tot en met mei of in augustus en september. Helemaal bijzonder is het zwemmen met kwallen in Micronesia. Deze unieke ervaring doe je op in de wateren bij een van de eilanden. Speciaal aan deze kwallen is dat ze in een afgesloten meer genaamd Jellyfish Lake leven en geen tentakels hebben. Steken of bijten kunnen ze dus niet. Met je snorkelset kan je vervolgens het water induiken en door een groep van honderden kwallen zwemmen.

Jellyfish Lake
Jellyfish Lake

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

3 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,3

Gerelateerde artikelen