De eilanden van Micronesia

de eilanden van MicronesiŽ
de eilanden van MicronesiŽ

In de Grote Oceaan ligt het land Micronesia, dat hoort bij het werelddeel Oceanië. Hierin is Micronesia weer een onderdeel van de regio Micronesië. Micronesia bestaat uit 607 eilanden, waarvan het grootste deel onbewoond is. Op de bewoonde eilanden van Micronesia kan je heerlijk tot rust komen en genieten van het prachtige landschap.

Heb je weinig kennis van Micronesia? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Geografie

De officiële naam van Micronesia is de Federale Staten van Micronesia. Het land ligt in de Grote Oceaan en wordt omringd door andere landen. Zo liggen de Marshalleilanden ten noordoosten van Micronesia, ligt Guam en de Noordelijke Marianen noordelijk, ten zuidoosten liggen Nauru en Kiribati, ten zuiden Papoea-Nieuw-Guinea en als laatste ligt Indonesië ten zuidwesten.

Micronesia heeft een landoppervlakte van 702 km² dat verdeeld ligt over 607 eilanden. De eilanden liggen in een gebied van maar liefst 2.900 kilometer, met een kustlijn van wel 6.112 kilometer. Van de 607 eilanden zijn er ongeveer 65 bewoond. Op de meeste eilanden wonen maar kleine gemeenschappen van ongeveer 500 mensen. De rest is allemaal onbewoond.

Vier Federale Staten

De eilanden van Micronesia zijn weer onder te verdelen in vier Federale Staten. Deze staten hebben ieder een eigen parlement, regering, grondwet en vlag. Chuuk, Kosrae, Pohnpei en Yap zijn de vier staten, die ieder een internationaal vliegveld hebben. Van 1945 tot 1986 hoorden de staten Chuuk, Pohnpei en Yap bij het Trustgebied van de Pacifische Eilanden. Dit was een mandaat gebied van de Verenigde Staten.

Van de 607 eilanden heeft de deelstaat Chuuk er 294 en is het 127 km² groot. Chuuk heeft de meeste eilanden en tevens het grootste aantal inwoners, namelijk 65.000. Kosrae omvat slechts 5 eilanden, van in totaal 110 km² en 15.000 inwoners. Pohnpei heeft 163 eilanden, een oppervlakte van 344 km² en 45.000 inwoners. Als laatste heeft Yap 145 eilanden, is het 119 km² groot en heeft de deelstaat 10.000 inwoners. Vraag gratis een offerte aan

De eilanden

Het grootste deel van de eilanden zij onbewoond, net als het eilandje Ant. Het steekt maar net boven de zeespiegel uit en hoort bij de deelstaat Pohnpei. Er komt maar één zoogdier voor op het eiland en dat is de vleermuis. Wel komen er diverse zeevogel kolonies voor op het eiland zoals de bruine meeuw, de zwarte sterns en de grote fregatvogel. Een ander eiland is Fefan, wat bij Chuuk hoort. Het is het op twee na grootste eiland van de Chuukeilanden dat bewoond is en er wonen ongeveer 4.050 mensen. Het hoofdeiland van Pohnpei heeft dezelfde naam als de deelstaat en is tevens het grootste eiland. Er wonen 35.000 mensen op. Ook ligt de hoofdstad van Micronesia op dit eiland, Palikir.

inwoners van Micronesië
inwoners van Micronesië

Flora en fauna

Op de eilanden van Micronesia zijn veel verschillende vormen van planten en dieren te vinden. De flora varieert van groene tropische bossen tot mangrove moerassen. Ook zijn er bergachtige vulkaaneilanden en eilanden van koraal, die net boven het water uitkomen. Omdat het land uit zeer veel eilanden bestaat, zijn er tal van koraalriffen te vinden in de regio. Ook zijn de eilanden de thuisbasis voor de papaja, de kokosnoot, mahonie, de Hong Kong orchidee, eucalyptusbomen en de hibiscus. De rijke vegetatie op het land en in het water maken Micronesia uniek in haar flora en fauna. In de zee zal je ook weer veel bijzondere vissoorten tegenkomen als manta roggen, zeeschildpadden, de tonijn, de barracuda, de marlijn en de zeilvis.Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

7 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,4

Gerelateerde artikelen