Micronesia van A tot Z

Kolonia, Micronesia
Kolonia, Micronesia

Wat weet jij van Micronesia? Het land wordt in dit artikel van A tot Z beschreven met bijvoorbeeld de C van Chuuk, K van Kava en P van Pohnpei.

Heb je weinig kennis van Micronesia? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

A van Amerikaanse dollar

In Micronesia wordt met de Amerikaanse dollar betaald. 1 euro is op dit moment ongeveer gelijk aan $ 1,30.

Amerikaanse dollar
Amerikaanse dollar

B van bevolking

Naast de inheemse volken, Micronesiërs, leven er veel Aziaten op de eilanden maar de komst van Amerikanen, Europeanen en Australiërs wordt steeds groter. Vraag gratis een offerte aan

C van Chuuk

Chuuk is een deelstaat van Micronesia en bestaat uit 294 eilanden. De staat heeft een oppervlakte van 127 km², waar ongeveer 54.000 inwoners op wonen. De grootste stad van Micronesia, Weno, ligt in deze deelstaat.

D van dieren

Micronesia heeft veel natuurlijke ecosystemen zoals regenwouden, mangrovebossen en koraalriffen. Hierdoor telt het land veel inheemse, maar ook ingevoerde, diersoorten. Zo vind je er bijvoorbeeld zeldzame vogels, herten, vleesmuizen, hagedissen en vissen.

E van eten

Eten is een belangrijk deel van de cultuur van Micronesia. Het voedsel bestaat veel uit zetmeel op basis van koolhydraten zoals zoete aardappelen, broodvruchten en cassava. In de Micronesische keuken wordt veel kip, varken en vis gebruikt.

Cassave wortel op markt
Cassave wortel op markt

F van feestdag

10 mei is een feestdag voor Micronesia. Op deze dag wordt de Grondwetsdag gevierd.

G van geloof

Ongeveer 53% van de bevolking behoort tot de Rooms-katholieke Kerk. Tot de Congregationalistische Kerk behoort 40% en 1% is Mormoons. De overige 6% heeft een andere of geen godsdienst.

H van hoofdstad

De hoofdstad van Micronesia is Palikir. De stad ligt ten noordwesten van het eiland Pohnpei en heeft ongeveer 6.200 inwoners.

I van inentingen

Er zijn geen verplichte inentingen als je naar Micronesia gaat. Wel worden vaccinaties tegen DTP, Hepatitis A en buiktyfus aanbevolen.

J van ?

K van Kava

Kava is het nationale drankje van Micronesia. Het staat ook wel bekend als Sakau. Het drinken van Kava heeft een aantal mogelijke effecten zoals slaperigheid, spierontspanning en euforisch gedrag. Kijk hier dus mee uit.

Kava wortel
Kava wortel

L van ligging

Micronesia ligt in Oceanië tussen Guam in het noorden, de Marshalleilanden in het noordoosten, Nauru in het zuidoosten, Papoea-Nieuw-Guinea in het zuiden, Indonesië in het zuidwesten en Palau in het westen. De totale oppervlakte van deze eilanden is ongeveer 700 km².

M van Micronesië

Micronesië is een van de grootste eilandgroepen van Oceanië. Deze groep is weer verdeeld in 8 eilanden(groepen). Het land Micronesia valt weer binnen het gebied van Micronesië.

N van nachtleven

Door de vele bars, clubs, pubs, staat Micronesia bekend om een levendig nachtleven. Restaurants en cafés zitten vaak vol en je hoort overal muziek.

O van officiële taal

Door de vele eilanden, worden er diverse talen gesproken in Micronesia. De officiële landstaal is Engels, maar er zijn veel andere (inheemse) talen zoals Chuukees, Mokilees, Pohnmeiaans, Creaals en Yapees.

P van Pohnpei

Pohnpei is een deelstaat van Micronesia en heeft een vulkanisch en ruig landschap. Met 163 eilanden heeft de staat een oppervlakte van 344 km², waarop ongeveer 45.000 mensen wonen.

Pohnpei, Micronesia
Pohnpei, Micronesia


Q van ?

R van reisdocumenten

Bij een verblijf van minder dan 30 dagen, heb je geen visum nodig. Als je langer wilt blijven, kun je er in het land een aanvragen. Verder heb je een paspoort nodig dat nog minimaal 1 maand geldig is.

S van symbolen

Micronesia kent een aantal symbolen. Ze hebben een blauwe vlag met 4 witte sterren. In plaats van een wapen, heeft het land een zegel. Daarnaast heeft Micronesia een volkslied.

T van tropisch klimaat

Er heerst een tropisch klimaat in Micronesia met temperaturen die het hele jaar rond de 26 graden liggen. De zomermaanden zijn erg nat door heftige regenval. Pohnpei staat ook wel bekend als de natste plaats ter wereld. De deelstaat Yap is weer erg droog.

U van uurverschil

Nederland en Micronesia hebben 2 verschillen in tijd. Op Chuuk en Yap is het 9 uur later dan bij ons. Tijdens de zomertijd is dit verschil 8 uur. Op Kosrae en Pohnpei is het 10 en 9 uur later.

V van volkslied

Sinds 1991 is Patriots of Micronesia het landelijke volkslied. De muziek komt uit Duitsland, waar een Engelse tekst op is gemaakt.

W van Weno

Weno is een eiland, gemeente en stad in Micronesia. Het is de hoofdstad van deelstaat Chuuk en de grootste stad van het land. Weno wordt soms ook wel 'Moen' genoemd.

X van ?

Y van Yap

Yap is ook een deelstaat van Micronesia, dat bestaat uit 145 eilanden. De totale oppervlakte is ongeveer 120 km² en er wonen zo'n 10.000 mensen. Kolonia is de hoofdstad van deze deelstaat.

Z van zegel

Micronesia heeft een zegel. Hierop staat een kokosnoot met op de achtergrond de landelijke vlag. Onder de kokosnoot staat het jaar waarop Micronesia onafhankelijk is geworden. Dit plaatje wordt omcirkeld door een gele en daarbuiten een blauwe rand.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,5

Gerelateerde artikelen