Top 5 bezienswaardigheden Micronesia

Pohnpei, Micronesia
Pohnpei, Micronesia

De Federale Staten van Micronesia is een land in de Grote Oceaan. Het heeft vier staten: Chuuk, Yap, Kosrae en Pohnpei. Het land bestaat uit 607 eilanden die ongeveer 702 km² land beslaan. De hoofdstad is Palikir, gelegen op het eiland Pohnpei. De eilandengroep is een onderdeel van de regio Micronesië en telt ongeveer 108.000 inwoners. De bezienswaardigheden van Micronesia zijn gevarieerd en uniek, waar toeristen veel plezier aan kunnen beleven. Het is een bizarre combinatie van exotische locaties en historische monumenten en deze combinatie maakt het land erg aantrekkelijk. Reisgraag.nl zet 5 bezienswaardigheden die je zeker niet mag missen bij een bezoek, op een rijtje.

Heb je weinig kennis van Micronesia? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Yap Island

Yap is een eiland van Micronesia en heeft aan toeristen veel te bieden. Zo is het een aanrader om te snorkelen of duiken rondom het eiland; er zijn namelijk mooie koraalriffen te vinden. Ook op het eiland zelf is er voldoende te zien. Een deel van de kustlijn bestaat uit mooie mangrovebossen en je kunt er een lagune vinden. Op het eiland kun je het Ethnic Art Village vinden. Hier wordt veel gedaan om de inheemse kunst te behouden.

Een bekende attractie van het eiland is Stone Money. Het werd vroeger gebruikt als een ruilmiddel en zou gezien kunnen worden als geld. De stenen variëren in grootte van 1 meter tot wel 4 meter en zijn gemaakt van kalksteen, dat vaak mineralen bevat. In het midden van de stenen is een gat gemaakt, zodat ze verplaatst kunnen worden. De waarde van de stenen hing niet alleen af van de grootte, maar ook hoe oud de steen was en hoe deze naar het eiland was gebracht. De stenen staan nu gewoon tegen de huizen aan, maar worden af en toe nog steeds gebruikt als 'geld'.

Nan Madol

Nan Madol is een oude plaats op het eiland Pohnpei. Het was een ceremonieel en politiek centrum en was een plek waar veel menselijke activiteit plaatsvond, al vanaf de eerste of tweede eeuw na Christus. De stad bestaat uit een aantal gebouwen die gemaakt zijn van grote basaltblokken waarvan het nog steeds een raadsel is hoe ze er zijn gekomen. Een aantal bouwwerken staan in het water en er is zelfs een tunnel die helemaal onder water door naar de zee loopt. Van deze tunnel wordt gedacht dat het een soort ontsnappingsroute was. De stad was een speciale plek voor edellieden en voor activiteiten van priesters. Er staan onder andere tombes met grote muren er omheen van wel 5 tot 7 meter hoog. Tot 1628 werd de stad bewoond, daarna werd deze verlaten. Vraag gratis een offerte aan

Utwa-Walung Marine Park

Het Utwa-Walung Marine Park vind je in de regio Kosrae. In het park vind je verschillende hardhouten bomen en ook enkele unieke en zeldzame boomsoorten. Voorbeelden hiervan zijn de nypa fruticans en de sonneratia alba. De grote wortels van de bomen creëren kleine kanaaltjes in de mangrove. Er leven ook enkele dieren in het park waaronder hagedissen, krabben, vissen en verschillende vogelsoorten. Ook kun je koraal in het water zien. Een tour door het park duurt ongeveer twee à drie uur en kan met een gids of zonder. Met een gids wordt de tour wel gemakkelijker en veiliger.

Truk Lagoon

Truk Lagoon ligt bij het eiland Chuuk. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was de haven van Chuuk een strategische plek voor de Japanners. Het werd gebruikt als buitenpost voor grote Japanse marineschepen. De plek wordt ook wel de 'Japanse Pearl Harbor' genoemd, omdat de schepen en de haven hetzelfde lot kregen als Pearl Harbor op Hawaï. Meer dan 60 schepen en bijna 300 vliegtuigen liggen nu op de bodem van de lagune van het eiland. Door deze scheepswrakken is Truk Lagoon een interessante plek om te duiken. De dingen die je er kunt vinden, variëren van mammoetschepen tot bulldozers en van tractors tot laadruimtes. Verder zijn er meer dan 250 verschillende soorten vissen geteld en kun je zeldzaam koraal vinden. Kortom, het is een veelzijdige plek om te duiken. De plek is echter wel bedoeld voor de ervaren duikers.

Pohnpei Cultural Center

Een bezoek aan het Pohnpei Cultural Center is een must voor iedereen die het traditionele leven en de cultuur van de Pohnpei wil leren kennen. Er zijn twee centra die in een authentieke omgeving zijn gebouwd en waarin verschillende traditionele activiteiten worden uitgeoefend. Elk centrum heeft een onderscheidend programma en voert de activiteiten uit op geplande dagen. Er worden onder andere uitvoeringen van traditionele dans, muziek, zang, ambachtelijke kunsten en het bereiden van eten gegeven. Ook kun je zien hoe op een ceremoniële wijze 'kava' wordt gemaakt.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

3 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

6,0

Gerelateerde artikelen