De vier deelstaten van Micronesia

Pohnpei, Micronesia
Pohnpei, Micronesia

De totale landoppervlakte van Micronesia is 702 km², maar de totale zeeoppervlakte van het land is vele malen groter en komt uit op bijna 2,6 miljoen km². De nieuwe hoofdstad van Micronesia is Palikir op Pohnpei, daarvoor was het Kolonia. Er zijn ongeveer 65 van de 607 eilanden bewoond. Omdat het land zo groot is bestaat de Federale Staten van Micronesia uit vier deelstaten: Kosrae, Chuuk, Pohnpei en Yap.

Heb je weinig kennis van Micronesia? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Kosrae

Het meest oostelijke eiland van de federatie Micronesia is Kosrae. De totale oppervlakte van het eiland is 109 km², wat maar een derde is van de oppervlakte van het grootste eiland Pohnpei. Het eiland zelf is erg ruig met grote heuvels en valleien, ongeveer 70% van het hele eiland is bergachtig waardoor maar een klein gedeelte bewoond wordt. Het hoogste punt van het eiland is op 1 meter na 630 meter hoog. Op het eiland vind je de stad Tofol, voor de rest heeft het eiland de beschikking over de havens Lelu, Okat en Utwe.

Zien in Kosrae
De hoofdplaats van de deelstaat Kosrae is Tofol. De stad ligt aan de oostkust van het eiland en is een leuk plaatsje om te bezoeken tijdens je bezoek aan de deelstaat. Naast de gemeente bevinden zich in de stad een ziekenhuis, een middelbare school, een museum en een toeristenbureau waar je informatie over de prachtige tripjes vanaf het eiland kunt krijgen.

Chuuk

Chuuk is een staat die bestaat uit bijna 200 verschillende eilanden, waarvan er maar 40 zijn bewoond. De eilandgroepen die tot de deelstaat behoren zijn de Martlock eilanden, Pattiw, Hall-eilanden, Chuukeilanden, namonuito-eilanden en de Eastern Islands. Het hoogste punt van de deelstaat is Mount Tumuital met zijn top van 443 meter, de berg ligt op het eilandje Tol. De meeste inwoners van de Federale Staten van Micronesia is Chuuk en ook de stad met de meeste inwoners Weno ligt in de deelstaat Chuuk.

Zien in Chuuk
Chuuk heeft de beschikking over prachtige ondiepe lagune die perfect is voor duikers. Hier vond in de Tweede Wereldoorlog namelijk een schipbreuk plaats. Tegenwoordig kun je duiken bij het schip dat op de bodem van de zee ligt. Naast het complete schip zijn er ook meer dan 50 rompen in de zee te vinden van andere schepen. Vraag gratis een offerte aan

Pohnpei

Tot 1990 heette de deelstaat Pohnpei nog Ponape, de deelstaat bestaat uit 162 kleine eilanden en 1 hoofdeiland met de naam Pohnpei. De oppervlakte van de complete deelstaat is 344 km² waarvan het hoofdeiland bijna de hele oppervlakte inneemt met zijn 330 km². De hoofdstad van de deelstaat Pohnpei is Kolonia, wat vroeger ook de hoofdstad van Micronesia was. Tegenwoordig is de hoofdstad van het land Palikir, dat ook op het eiland Pohnpei ligt.

Zien in Pohnpei
De enige bezienswaardigheid die geen toerist overslaat in Pohnpei is Nan Madol. Het is een belangrijk religieus, sociaal en politiek centrum geweest in de Saudeleur-dynastie. In die tijd verbleven de koningen met hun koninginnen en de rest van het gevolg. Voor de kust werd rond de Saudeleur-dynastie begonnen met de bouw van een complex met 92 kunstmatige eilanden. Deze eilanden waren maximaal 750 meter breed en 1,5 kilometer lang. Tegenwoordig kan men dit complex door middel van een boottocht beter bekijken.

Yap

Het hoofdeiland van het land bestaat uit vier eilanden: Tomil-Gagil, Rumung, Map en Yap. De eilanden Yap, Map en Tomil-Gagil zijn met elkaar verbonden door bruggen. Opmerkelijk is dat Yap als één van de weinige eilanden van Micronesia niet vulkanisch is, hierdoor bestaat het land uit vele kleine heuvels in plaats van één grote berg. De hoofdstad van de deelstaat is Colonia en de meeste inwoners spreken traditioneel Yapees.

Zien in Yap
In Yap werd eeuwenlang betaald door middel van de rai. Het waren uit kalksteen gehakte stenen die varieerden van 1 tot zelfs 4 meter doorsnede. De stenen staan tegenwoordig nog steeds op het eiland verspreid. Vroeger wisselde de rai zelden van plaats, maar wel vaak van eigenaar. Iedereen hield dus bij welke stenen van wie waren en bij elke transactie moesten getuigen aanwezig zijn.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen