Chisinau, culturele hoofdstad van MoldaviŽ

Orthodoxe Kerk Chisinau, Moldavie
Orthodoxe Kerk Chisinau, Moldavie

Chisinau is de culturele hoofdstad van Moldavië. De stad staat bekend om zijn veelzijdige keuken, opera, ballet, kathedralen en natuurlijk om de historicus Stephan de Groot. Met een ruime hoeveelheid culturele bezienswaardigheden kan het bijna niet anders dat cultuurliefhebbers zich vermaken in Chisinau.

Heb je weinig kennis van MoldaviŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Een veelzijdige culinaire cultuur

De Moldavische hoofdstad staat onder andere bekend om zijn culinaire veelzijdigheid. Alle Moldavische lekkernijen zijn op de levendige markten te proeven. Daarnaast is er ook een groot aantal restaurants te vinden waar je de kwaliteit en de diversiteit van de Moldavische keuken zelf kunt ervaren. Waar het land ook bekend om staat is de wijn. Een groot oppervlakte van het land, en ook van Chisinau, is bedekt met wijngaarden. Een bezoek aan één van deze wijngaarden is een bijzondere ervaring.

Chisinau de culturele hoofdstad van Moldavië
Chisinau de culturele hoofdstad van Moldavië

Nationaal Opera en Ballet Theater

Het Nationaal Ballet Theater is één van de belangrijkste balletorganisaties in Oost-Europa. Het Nationaal Ballet Theater is samen met het Nationaal Opera Theater gevestigd in één gebouw aan de Boulevard Stephan de Groot. Het theater is toonaangevend vanwege zijn uitstekende apparatuur, professionele faciliteiten en eigenheid. Dit complex is namelijk één van de weinigen die voorstellingen laat zien met een eigen ballet, opera en orkest. Vraag gratis een offerte aan

Nationaal Museum voor Archeologie en Geschiedenis

Het Nationaal Museum voor Archeologie en Geschiedenis van Moldavië heeft een uitgebreide collectie vondsten op het gebied van historie, documenten, kunst en cultureel erfgoed. In het museum kun je archeologische stukken, munten, liederen, foto's, boeken, wapens en munitie, textiel, technische objecten, kunst, filatelie, geschiedenisstukken en vroegere gebruiksvoorwerpen bewonderen. Dit is de centrale plek waar je werkelijk alles kunt leren over het vroegere leven in Moldavië.

Kathedraal gewijd aan de geboorte van Christus

In Chisinau is het Kathedraal Park te vinden. Het park bevat in totaal 8 ingangen, die allemaal rechtstreeks leiden naar de Kathedraal. Deze kathedraal is gewijd aan de geboorte van Christus en is oorspronkelijk gebouwd in het jaar 1836. Vandaag de dag staat de kathedraal vooral bekend als de Kerstkathedraal. De kerk was een onderdeel van het plan dat werd opgesteld door de Sovjets. Het doel van dit project was het ontwikkelen van het stadscentrum van Chisinau. Hierdoor kon de kerk 100 jaar lang ongestoord in het stadscentrum blijven staan.

Ongelukkigerwijs werd de kerk tijdens de Tweede Wereldoorlog ernstig verwoest. De kerk werd direct gerestaureerd, maar de Sovjets besloten uiteindelijk om de kerk niet meer te gebruiken voor geloofsdoeleinden. Vanwege deze reden werd de klokkentoren uit de kerk verwijderd. Na de onafhankelijkheid van Moldavië werd de kathedraal weer opnieuw gebruikt als heiligdom. Hierbij is de klokkentoren ook weer in zijn oude ere hersteld.

Kathedraal van St. Tiron de Martelaar

De Kathedraal van St. Tiron de Martelaar werd in het jaar 1856 gebouwd. Naast de kathedraal bevindt zich een klooster, waar tegenwoordig nog steeds nonnen leven. Tegenover het klooster is een put te vinden waar de nonnen hun water uithalen. Ten slotte is er op hetzelfde plein een Orthodoxe winkel gevestigd waar je originele souvenirs kunt kopen.

Stefan cel Mare Park

Het Stefan cel Mare Park is een klein, maar interessant park in de buurt van het centrum van Chisinau. Er staat een monument bij de ingang dat aan Stefan cel Mare, ofwel Stephan de Grote, is gewijd. Dit is echter niet het enige monument in het park, ook het Monument van Alexandr Pushkin is hier te bewonderen. Naast deze monumenten bevat het park ook een leuke fontein waar je heerlijk kunt ontspannen op een bankje terwijl je kijkt naar voorbijtrekkende inwoners.

Wil je weten hoe mooi Moldavië als vakantieland is? Bekijk dan deze video. 

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,5

Gerelateerde artikelen