Chisinau

Orthodoxe kerk van Chisinau, Moldavie
Orthodoxe kerk van Chisinau, Moldavie

In het hart van Moldavië vind je de hoofdstad Chisinau, wat ligt aan de rivier Bâc. De stad is 3 keer zo groot als Amsterdam, maar heeft wel evenveel inwoners. Van de 4,5 miljoen inwoners in het land, wonen er 700.000 in de hoofdstad. Met zo'n inwonersaantal heb je genoeg voorzieningen nodig en dat heeft Chisinau ook. Er zijn vele universiteiten, theaters en musea te vinden. Kortom, genoeg te doen voor iedereen. Wanneer je richting Moldavië vliegt, heb je grote kans dat je op de luchthaven Chisinau International Airport aankomt. Hier landen en vertrekken dagelijks vele vliegtuigen. Om het nog makkelijker te maken wordt deze hoofdstad onderverdeeld in 5 districten: Centru, Botanica, Buicani, Rîscani en Ciocani.

Aanbieders van vakanties naar Chisinau
Booking.com (hotel) Klik

Landkaart Chisinau
Plaatsen in de buurt van Chisinau:

Ervaringen

Arie op 10 juni 2018 plaats: Chisinau, reisperiode: september 2017

Prachtig land met vriendelijke, veelal arme, bevolking die onze steun verdiend.

  • Algemeen 8
  • Uitgaan 8
  • Cultuur 6
  • Restaurants 7
  • Bezienswaardigheden 6
  • Inwoners 10
  • Ligging 8

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Chisinau

Het Parcul Valea Morilor (Chisinau)

Het Parcul Valea Morilor
Het Parcul Valea Morilor

Het Parcul Valea Morilor is een schitterend park met een ongerepte natuur en prachtige landschappen. Er staan populaire esdoorns en kastanjebomen in het park. Ook heeft het het park een mooie omgeving langs de oevers van het meer, wat tegelijkertijd de thuishaven is voor vele eenden. In totaal beslaat het park een hectare van 114. Via vier verschillende ingangen kun je het park bezoeken. In de zomer wordt er altijd een Summer Theater georganiseerd met meer dan 5.000 zitplaatsen. 


Nationaal Historisch Museum van MoldaviŽ (Chisinau)

Het Nationaal Historisch Museum van Moldavië ligt in de hoofdstad Chisinau. Als je gefascineerd bent door de Tweede Wereldoorlog, dan moet je hier een kijkje hebben genomen. Je kunt hier exposities van de (militaire) geschiedenis bekijken. Daarnaast kun je zien hoe het land onafhankelijk werd en wat er allemaal gebeurd is tijdens deze oorlog. Het museum is elke dag geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur.

Village Museum van MoldaviŽ (Chisinau)

Het Village Museum van Moldavië ligt tevens in Chisinau. In dit museum staan vele monumenten van volksarchitectuur, die erg mooi zijn om te bezichtigen. Het museum is geopend in 1995 als een tak van het Nationaal Museum van etnografie en Natural History. Je kunt het museum van dinsdag t/m zondag bezoeken van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van MoldaviŽ bekijken.

Vervoer

Het is erg makkelijk om in Chisinau te komen, omdat daar een vliegveld aanwezig is. Vanuit de omliggende landen kun je zo makkelijk de hoofdstad binnen komen. Om in Chisinau rond te rijden kun je de trein, de auto of de bus gebruiken. De treinkaartjes zijn over het algemeen niet heel erg duur en onderweg kun je van alles zien. De trein rijdt wel langzaam. Als je toch iets sneller wilt reizen kun je beter met de bus gaan. Dit is goedkoper en sneller dan met de trein en met het vliegtuig. Voor een klein bedrag kun je een heel eind mee rijden. Wel jammer is dat je er minder comfortabel zit. Dit zal je moeten afwegen bij het maken van je keuze. Als je je eigen auto bij hebt is het al helemaal makkelijk. Je pakt de auto en rijdt ergens heen. Toch is dit nog best lastig, omdat de kwaliteit van de wegen vaak erg slecht is. Er kunnen vele kuilen in zitten, waardoor je niet door kunt rijden. Je kunt vrachtwagen, auto's, vee en andere bewegende voertuigen tegenkomen. Hier wordt niet zo nauw omgegaan met de veiligheid van een bestuurder. Om boetes en ongelukken te beperken kun je beter met het openbaar vervoer reizen.

Geschiedenis

In de 15e eeuw werd de stad Chisinau gesticht en behoorde op dat moment bij Vorstendom Moldavië. In de 16e eeuw veranderden dit en behoorde het tot het Ottomaanse Rijk. In 1812 werd het Russisch. Vanaf 1918 tot 1940 was de stad overgenomen door de Roemenen, maar vlak daarna nam de Sovjet-Unie het over.

Heb je interesse in een reis naar Chisinau? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Chisinau, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar MoldaviŽ? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen