Vrijwilligerswerk in MoldaviŽ

Vrijwilligerswerk in MoldaviŽ
Vrijwilligerswerk in MoldaviŽ

Moldavië is een republiek die gelegen is in Oost-Europa. Voor een groot deel ligt het land tussen de rivieren Dnjestr en Proet. De hoofdstad is Chisinau en grenslanden zijn Oekraïne en Roemenië. Moldavië is een van de armste landen van Europa. Het land heeft een oppervlakte van 33.700 km² en er zijn rond de 4,5 miljoen mensen woonachtig. Tot 1991 behoorde Moldavië tot de Sovjet-Unie.

Heb je weinig kennis van MoldaviŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Vrijwilliger worden

Als je vrijwilliger wilt worden in Moldavië kun je uit allerlei vrijwilligersprojecten kiezen. De lokale bevolking kan hulp hard gebruiken, dus het wordt enorm gewaardeerd en het is dankbaar werk. Verder kun je de Russische of Roemeense taal leren en ervaren hoe het is om in een ontwikkelingsland te werken. Hieronder lees je welke soorten vrijwilligerswerk je in het land kunt doen.

Sociaal
Als je in Moldavië een sociaal project wilt gaan doen kun je werken in een weeshuis, dagcentrum voor mensen met een handicap of in zorgcentrum. Je ondersteunt hier het lokale personeel, die veel werkzaamheden in weinig tijd te doen hebben. Vaak werk je met verschillende leeftijdsgroepen. Je krijgt de kans om te helpen met het uitvoeren van de praktische taken die dagelijks gedaan moeten worden. Daarnaast leer je belangrijke sociale vaardigheden.

Gezondheidszorg
Er is veel mogelijkheid om in de gezondheidszorg te werken in het land. Je kunt bijvoorbeeld met een lokale arts meelopen op verschillende afdelingen, zodat je je breed kunt oriënteren. Maar je kunt ook op een specifieke afdeling werken, waaronder een kraamafdeling, een trauma-afdeling of chirurgie. Ook kun je als vrijwilliger in een homeopathisch medisch centrum of in een gehandicaptencentrum aan de slag gaan.

Onderwijs
Wanneer je les wilt geven kun je vrijwilligerswerk op een lokale middelbare school gaan doen. De meeste scholen zijn in het Sovjettijdperk gebouwd en zijn dan ook met scholen uit het voormalige Sovjetimperium vergelijkbaar. Ze hebben eenvoudige faciliteiten, maar tegenwoordig zijn er ook meer scholen van computers en videorecorders voorzien. Het is belangrijk voor studenten dat ze Engels leren, aangezien dit de taal van de handel en zakenwereld is. Je kunt zelfstandig een klas begeleiden of als klassenassistent te werk gaan.

Business
De economie van het land is snel groeiend en dynamisch, met name de productiesector, het toerisme en de financiële sector. Je kunt er dus ook voor kiezen om werkervaring op te doen in een klein of groot bedrijf binnen verschillende sectoren, zoals de accountancy, marketing, IT, juridische sector of managementsector. Werkzaamheden zijn bijvoorbeeld protocollen opstellen of advies geven.

Sport
Er zijn scholen in Moldavië die erg op sport gericht zijn, bijvoorbeeld het Sportiv Lyceum in de hoofdstad Chisinau. Zo'n school biedt onderwijs aan kinderen die uitzonderlijk getalenteerd zijn. Je gaat hier kinderen trainen en coachen. Dit kun je eventueel combineren met het les geven van een ander vak.

Journalistiek
In de journalistieke wereld van Moldavië kun je interviews afnemen, onderzoeken doen of artikelen schrijven. Je kunt bijvoorbeeld vrijwilligerswerk doen bij een krant of tijdschrift.

Organisaties

Je kunt via verschillende organisaties regelen om als vrijwilliger in Moldavië te gaan werken. Met deze organisatie ga je kijken welk project het beste bij jou past en vervolgens regelen zij een plek voor jou. Vraag gratis een offerte aan

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

8 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,6

Gerelateerde artikelen