Reservaten van MoldaviŽ

Fontein in het Codru Reservaat
Fontein in het Codru Reservaat

Moldavië staat bekend om haar prachtige natuur. Door de overheid van Moldavië zijn er in totaal vijf nationale beschermde reservaten aangewezen, zoals Plaiul Fagului en Prutul de Jos. Hierdoor is de natuur van de reservaten van Moldavië in haar natuurlijke staat vrijwel onaangetast gebleven. De verschillende reservaten hebben een grote verscheidenheid aan planten, bomen en diersoorten. 

Heb je weinig kennis van MoldaviŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Prutul de Jos

Prutul de Jos is een natuurreservaat in Moldavië, gelegen bij de rivier Prut en het dorp Slobozia Mare. Het reservaat is opgericht op 23 april 1991 om de verschillende flora en fauna in de omgeving te beschermen. Dit reservaat bestaat uit bossen en Lake Beleu. In Lake Beleu leven veel verschillende vissoorten. Rondom het meer nestelen zich vaak rondtrekkende vogels. In totaal leven er in dit park 241 verschillende diersoorten op een oppervlakte van 1.691 hectare.

Lake Beleu in Prutul de Jos
Lake Beleu in Prutul de Jos

Iargolic

Aan de oostzijde van de rivier Nistru ligt het Iargolic reservaat. Dit reservaat is opgericht in 1988. Dit reservaat is opgericht om de natuur te behouden. Daarnaast wordt er onderzoek gedaan naar de leefomstandigheden van planten en dieren die leven in en rondom de meren die in de buurt van de Nistru rivier liggen. In dit reservaat ligt de Golden Bay. De totale oppervlakte van Iargolic is 1.044 hectare, waarvan 563 hectare bestaat uit bos. In dit park kun je goed hiken, hiervoor is een vaste route uitgestippeld.

Waterlandschap van Iargolic
Waterlandschap van Iargolic
Vraag gratis een offerte aan

Padurea Domneasca (Royal Forest) natural reservation

Het Padurea Domneasca natural reservation is het grootste natuurreservaat van Moldavië. Het reservaat heeft een totale oppervlakte van 6.032 hectare. Padurea Domneasca is opgericht in 1993. Padurea Domneasca natural reservation wordt ook wel 'het land van de reigers' genoemd vanwege de vele reigers die er leven. De oudste boom in dit reservaat is meer dan 450 jaar oud. Het reservaat heeft ook een groot landschap van heuvels, dat 'one hundred hill' wordt genoemd. In het reservaat kun je goed picknicken, vissen en er is een bizon boerderij. 

Bizon in Padurea Domneasca
Bizon in Padurea Domneasca

Plaiul Fagului

In de buurt van het dorp Rădenii Vechi ligt Plaiul Fagului. Plaiul Fagului werd opgericht in 1992 en heeft een oppervlakte van 5.642 hectare. De meest voorkomende bomen in dit reservaat zijn groenblijvende eiken. Deze groenblijvende eiken beslaan ongeveer 31% van de hele oppervlakte. In dit reservaat leven meer dan 900 verschillende soorten planten. Er leven diverse dieren in het park, zoals wilde zwijnen, herten, uilen en vleermuizen.

Groene landschap van Plaiul Fagului
Groene landschap van Plaiul Fagului

Codru Reservaat

Het Codru Reservaat ligt ten noordwesten van Chisinau. Het reservaat is opgericht in 1971 en is 5.177 hectare groot. Het Codru reservaat is het meest bekende van Moldavië. In dit reservaat vind je ravijnen, valleien en het Codru bos. Er leven meer dan 1.000 plantensoorten, 43 verschillende soorten zoogdieren, meer dan 8.000 soorten insecten en 145 vogelsoorten. De meest voorkomende boomsoorten zijn eiken en beuken. Bij dit reservaat ligt ook een natuurmuseum.

Weg door het Codru reservaat
Weg door het Codru reservaat

4 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,0

Gerelateerde artikelen