Rondreizen in MoldaviŽ

MoldaviŽ
MoldaviŽ

Moldavië is een redelijk onbekende bestemming om door rond te reizen. Toch is rondreizen in Moldavië heel goed mogelijk. Het is een prachtig land met bergachtige landschappen, rustige dorpjes en steden en genoeg bezienswaardigheden. In dit artikel geven we je een aantal praktische tips voor een rondreis door Moldavië.

Heb je weinig kennis van MoldaviŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Praktische informatie

Bij een rondreis door Moldavië wordt het aanbevolen om van tevoren op de hoogte te zijn van verschillende zaken. Hieronder worden de belangrijke punten besproken.

Visum & inentingen

Als inwoner van de Europese Unie heb je geen visum nodig. Je kan zo maximaal 90 dagen door het land reizen. Ook dient je paspoort nog 3 maanden geldig te zijn bij verblijf in Moldavië. Pas wel op, wanneer je via Oekraïne Moldavië binnenkomt, kan het soms riskant kan zijn om de grens over te gaan. De laatste jaren zit hier veel verandering in en zijn er minder problemen, maar soms moet je als toerist nog steekpenningen betalen.

Inentingen zijn niet verplicht bij een bezoek aan Moldavië. Wel zijn er een aantal vaccinaties die worden aanbevolen. De vaccinatie tegen DTP en hepatitis A bijvoorbeeld. Ga je langer dan een maand de natuur in? Dan doe je er verstandig aan om je in te enten tegen teken. Bij een verblijf langer dan drie maanden wordt ook de vaccinatie tegen rabiës, buiktyfus en hepatitis B aanbevolen.
Vraag gratis een offerte aan

Vervoer

Het vervoer naar en in Moldavië is goed te doen. Zo kan je per vliegtuig naar Moldavië vliegen op Chisinau. Het vliegveld van Chisinau ligt op 15 kilometer afstand van de stad en is met de auto of het openbaar vervoer gemakkelijk te bereiken. Reizen per trein is een goede en tevens goedkope optie. Het is tevens ook nog een hele belevenis, reizen met de trein in Moldavië. Het gaat er niet heel snel, maar je ziet zo wel het landschap van het mooie land. Een andere optie is, in ieder geval in de (grotere) steden, de bus pakken. Er wordt in de hoofdstad bijvoorbeeld gebruik gemaakt van trolleybussen en stadsbussen. Vaak zijn de stadsbussen erg oud, goedkoop en overvol. Een andere optie is een speciale, grote taxi. Deze mini-busjes hebben ook een vaste route in de stad, rijden redelijk vaak, maar zijn wel iets duurder. Hier krijg je echter wat meer comfort en kwaliteit voor terug.

Trein Moldavië
Trein Moldavië

Klimaat

Er heerst een gematigd landklimaat in Moldavië. Dit wil zeggen dat de zomers warm zijn en de winters, koud, kort en droog. Meestal begint de winter halverwege december tot aan april. De rest van de maanden is het gemiddeld 20 graden in het land. Omdat Moldavië een bergachtig landschap heeft wordt het in de bergen niet erg warm. De temperatuur ligt daar voor een groot deel van het jaar onder het vriespunt. Ook regent het niet veel in Moldavië, ongeveer de helft minder van wat er jaarlijks valt in Nederland. De beste reistijd is hierdoor van mei tot en met augustus. Doordat het massatoerisme hier nog niet actief is, kan je er ook in de zomermaanden zeer rustig reizen.

Bevolking

Er wonen ongeveer 4,4 miljoen mensen in Moldavië, waarmee het een redelijk dicht bevolkt gebied is in de voormalige Sovjet-Unie. De bevolking bestaat voornamelijk uit Moldaviërs, ongeveer 65 procent, en voor de rest uit Oekraïners, Bulgaren, Russen en Gagaoezen. Meer dan de helft van de bevolking leeft in de steden van Moldavië. Hier in de steden kennen de mensen toeristen wel, maar in de dorpjes is het toerisme echt nog onderontwikkeld. De bevolking is hier nog niet gewend aan toeristen, waardoor ze soms misschien een beetje raar kunnen kijken als je langs komt. Ook spreken ze alleen Moldavisch of Russisch, wat contact leggen ook niet veel makkelijker maakt.

Wat je niet mag missen

Chisinau is de hoofdstad van Moldavië en mag zeker niet gemist worden bij een bezoek aan dit land. Chisinau ligt aan de Bâc rivier en is ongeveer drie keer groter dan Amsterdam. Er zijn in Chisinau genoeg (toeristische) voorzieningen. Rose Valley is een park in de stad dat veel bezocht wordt. Het park heeft drie grote meren en diverse restaurants. Ook het Botanica Park mag niet worden overgeslagen. Tot slot is het Stefan cel Mare Monument een monument, gewijd aan Stefan cel Mare die in de 15e eeuw in het Europees verzet zat, gelegen bij de ingang van het gelijknamige park.


Buiten deze stad zijn de grotten bij Criva een bijzondere bezienswaardigheid. De Emil Racoviţă Cave is een van de grootste grotten ter wereld en gelegen in het noorden van het land bij Criva. De grotten hebben een lengte van 90 kilometer en werden in '59 ontdekt bij een explosie. Er worden rondleidingen gegeven in de grotten. Bijzonder is dat de lagen in de grotten allemaal een eigen kleur hebben.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

9 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,2

Gerelateerde artikelen