Reisadvies: Is MoldaviŽ een veilig vakantieland?

Reisadvies MoldaviŽ
Reisadvies MoldaviŽ

Moldavië is een veilig vakantieland en heeft weinig tot geen bijzondere veiligheidsrisico's. Alleen in het grensgebied met Oekraïne zijn een aantal zaken waar je als toerist rekening mee moet houden. Wil jij alles weten over de veiligheidssituatie van Moldavië? Wij vertellen het je in dit artikel.

Heb je weinig kennis van MoldaviŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Aanpassing reisadvies 15 mei voor Moldavië

Het algemene reisadvies voor alle landen ter wereld komt per 15 mei te vervallen. Vanaf dat moment wordt er per bestemming bekeken welk reisadvies het land krijgt. De verwachting is dat diverse landen een geel of groen reisadvies gaan krijgen, mede omdat deze landen aangegeven hebben toeristen te willen ontvangen uit andere EU-landen, zonder dat je eerst in quarantaine hoeft. Welke landen dit precies zijn, wordt pas op 15 mei bekendgemaakt.

Huidig reisadvies Moldavië

Moldavië heeft een aangepast reisadvies als gevolg van het coronavirus. Het land krijgt een oranje reisadvies. Er wordt vanuit de overheid aangeraden alleen naar Moldavië te reizen indien dit noodzakelijk is. De lokale overheid van Moldavië neemt maatregelen om de verspreiding van het virus te beperken. Deze maatregelen kunnen zorgen voor in- en uitreisbeperkingen en hebben invloed op het dagelijkse leven van Moldavië.

Huidig reisadvies voor Moldavië

Onveilige gebieden in Moldavië

Moldavië heeft geen onveilige gebieden, wel zijn er een aantal gebieden met veiligheidsrisico's. Reizen naar Transnistrië en Gagaoezië kan extra gevaren met zich meebrengen. Dit in verband met de uitzonderlijke politieke situatie in deze gebieden. In Transnistrië heeft dit te maken met de onrust in het buurland Oekraïne. De situatie is niet stabiel en daarom onvoorspelbaar. De politieke situatie in Gagaoezië wordt sterk beïnvloed door Rusland. Volg de actuele ontwikkelingen en ben extra alert in deze gebieden.

Veiligheid in Moldavië

Moldavië is een veilig vakantieland en ook de hoofdstad Chisinau is veilig om naartoe te reizen. Echter zijn er een aantal zaken waar je in de hoofdstad en andere grote steden rekening mee moet houden. Er zijn op drukke plaatsen vaak zakkenrollers actief en toeristen kunnen het slachtoffer zijn van geld- en wisseltrucs en creditcardfraude. In de hoofdstad en andere grote steden kunnen ook demonstraties voorkomen die kunnen leiden tot geweld. Houd hier rekening mee en vermijd demonstraties.

De hoofdstad Chisinau is veilig
De hoofdstad Chisinau is veilig

Houd hier ook rekening mee

  • Voor het reizen naar Moldavië is een geldig reisdocument vereist dat nog minimaal zes maanden geldig moet zijn bij vertrek uit het land. Het reisdocument mag een paspoort of identiteitskaart zijn.
  • Het is in Moldavië verboden om foto's te maken van militaire objecten, zoals gebouwen die door militairen en politie worden bewaakt, wegen, bruggen en de grensovergang.
  • De wegen in Moldavië zijn slecht. Buiten de steden zijn de wegen niet verlicht en er zijn voertuigen die zonder verlichting rondrijden. Het wordt dan ook aangeraden niet na zonsondergang de weg op te gaan.
  • Er kunnen aardbevingen voorkomen in Moldavië.
  • Neem geen drugs mee het land in. Op het bezit en gebruik van drugs staan hoge straffen. Dit geldt ook voor softdrugs.
  • Wees alert op geld- en wisseltrucs en creditcardfraude. Toeristen zijn hier vaak het doelwit van.

Link

Bekijk de website van de Rijksoverheid voor het actuele reisadvies.

Wil je zien hoe Moldavië als vakantieland is? Bekijk dan deze video!

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

29 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,3

Gerelateerde artikelen