De Bazaruto Archipel in Mozambique

Bazaruto archipel
Bazaruto archipel

De idyllische eilanden van de Bazaruto Archipel voor de kust van Mozambique bestaan uit vijf verschillende eilanden: Bazaruto‚ Benguerra‚ Magaruque‚ Santa Carolina en Bangué. Hiervan zijn de eerste drie eilanden de meest bekende eilanden. Hier zijn kleine en exclusieve hotels en resorts te vinden, dit is op de andere eilanden nog niet zo. De eilanden zijn vroeger ontstaan doordat ze zijn losgeraakt van het vasteland. De Bazaruto Archipel is een perfecte plek om even tot rust te komen na bijvoorbeeld een safarireis in Mozambique, Tanzania of Zuid-Afrika. De archipel staat echt bekend om zijn exclusiviteit en de magische plekken die het eiland te bieden heeft.

Heb je weinig kennis van Mozambique? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Natuurschoon op de eilanden

Je kijkt je ogen echt uit op de Bazaruto eilanden, zo mooi is het er. Verreweg de meeste mensen zullen ervoor kiezen om een strandvakantie te houden op de eilanden. De natuur is hier echter ook prachtig om te ontdekken. Dankzij het mooie en rijke ecosysteem komen er veel verschillende planten, vogels en dieren voor. Vogels als flamingo's en visarenden vind je hier bijvoorbeeld, maar ook reptielen als schildpadden en krokodillen kun je hier zien. Er zijn meer dan 150 vogelsoorten op de eilanden te vinden.

Nationaal park

De Bazaruto Archipel is in 1971 verklaard tot het Bazaruto National Park. Hierbij horen alle eilanden tussen de plaatsen Vilankulo en Inhassoro. De hele archipel is dan ook echt een juweeltje. Doordat de archipel zo moeilijk te bereiken is, is het ook zo mooi bewaard gebleven. De Bazaruto Archipel is zeker een van de mooiste en ongerepte strandlocaties ter wereld. Naast de eilanden zelf, horen ook de koraalriffen rondom de eilanden tot het nationale park. Dit maakt de Bazaruto Archipel tot een van de grootste beschermgebieden in de Indische Oceaan. Doordat het zo'n mooi onaangetast paradijs is, kreeg het de titel ''Pearl of the Indian Ocean''. Vraag gratis een offerte aan

Duiken

De ongerepte en beschermde koraalriffen rondom de eilanden zorgen ervoor dat de Bazaruto Archipel een waar duikparadijs is. Het Two Mile Reef, zoals het koraalrif ook wel genoemd wordt, is een regenwoud van koralen. Het rif biedt dan ook bescherming aan het mooie en fragiele zeeleven. Door de ongerepte schoonheid onderwater en de gevarieerde ecologie zijn er wel meer dan 2000 vissoorten in dit gebied. Hier horen onder andere dolfijnen, manta's, zeeschildpadden en walvissen bij. Het is ook mogelijk om met een speciaal ''Dugong protection team'' opzoek te gaan naar de bedreigde walvishaaien. Dit staat zeker garant voor een onvergetelijk avontuur. Naast duiken kun je hier natuurlijk ook heel goed snorkelen. Dit is zeker gewild door vele reizigers, het wordt dan ook door veel hotels aangeboden.

Accommodaties

Op de eilanden, en dan vooral op Bazaruto en Benguerra, staan verschillende lodges en resorts waar je helemaal tot rust kunt komen. Ook kun je hier genieten van de zon, zee, strand en natuur. Doordat een deel van de eilanden bij het Bazaruto National Park hoort, staat behoud van het kwetsbare ecosysteem, duurzaam toerisme en beperkte ontwikkeling op nummer één bij vele resorts. Om deze reden zijn er slechts een handjevol aan lodges op de eilanden te vinden. Drie voorbeelden van mooie resorts zijn:

Bazaruto lodge
Deze prachtige accommodatie ligt in een mooie baai aan de noordkant van Bazaruto. De lodge biedt je tal van luxe en voor de visliefhebber zijn er een tal van lekkernijen. Ook kun je er zelf vissen of surfen.

Azura
Op Benguerra ligt het kleinschalige Azura, het is het eerste luxe eco-boutique hotel van Mozambique. Het ligt in het midden van het nationaal park, tussen de parelwitte stranden en de wuivende palmbomen. Het hotel heeft een zeer hoog service niveau, een heerlijke keuken en een zeer unieke Afrikaanse Spa. Dit alles maakt Azura tot een zeer aangename accommodatie.

Benguerra Lodge
Deze mooie lodge ligt verscholen in de bossen, aan de noordwest kant van Benguerra. Vanaf de karakteristieke en luxe chalets kijk je zo uit op de prachtige Benguerra baai, waar je de felroze flamingo's kunt zien baden. Er zijn bij het hotel diverse watersportactiviteiten te doen, maar lekker tot rust komen aan het strand kun natuurlijk ook. De keuken maakt hier heerlijke Portugese gerechten.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Gerelateerde artikelen