De mooiste plekken van Mozambique

De mooie natuur van Gorongosa Nationaal Park
De mooie natuur van Gorongosa Nationaal Park

In Mozambique vind je 33travel/">(nog) geen massatoerisme. Daarom is dit land in het zuiden van Afrika een geweldige bestemming om bijzondere, onontdekte plekjes te bezichtigen. Er zijn paradijselijk witte stranden te vinden aan de lange kustlijn van wel 2.500 km en prachtige natuurgebieden met een grote verscheidenheid aan wilde dieren. Wil je weten welke dingen je echt niet mag missen tijdens je reis door Mozambique? De mooiste plekken van Mozambique hebben wij voor jou beschreven.

Heb je weinig kennis van Mozambique? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Bazaruto Archipel

Als je op zoek bent naar het paradijs, is dit misschien wel de perfecte bestemming voor jou. De prachtige Bazaruto Archipel bestaat uit vijf verschillende eilanden: Bazaruto, Benguerra, Magaruque, Santa Carolina en Bangué. Alleen de eerste drie zijn bewoond. De archipel is een nationaal park vanwege de witte strandjes en kleurrijke koraalriffen met exotische vissen, schildpadden en andere zeedieren. Het is een walhalla voor snorkelaars en duikers én nog redelijk onontdekt.

Een eilandje bij het Bazaruto Archipel
Een eilandje bij het Bazaruto Archipel

Gorongosa Nationaal Park

In het midden van Mozambique ligt het Gorongosa Nationaal Park. Het gebied is ruim 4.000 km2 groot en het thuis van veel bijzondere diersoorten. Er komen bijvoorbeeld leeuwen, olifanten, krokodillen, nijlpaarden en antilopen voor, maar ook vogels zoals pelikanen en flamingo's. Daarnaast is er in het park veel mooie natuur te vinden. Bewonder de vele rivieren, Lake Urema, Mount Gorongosa en The Great Rift bij je bezoek aan Gorongosa Nationaal Park.

Zonsondergang in het Gorongosa Nationaal Park
Zonsondergang in het Gorongosa Nationaal Park
Vraag gratis een offerte aan

De onderwaterwereld bij Tofo

In Mozambique kun je erg goed duiken. Aan de kust van de plaats Tofo komen veel zeeschildpadden, manta's en walvishaaien voor. Het is fantastisch om tussen deze grote beesten te zwemmen. Daarnaast kun je ook kreeften, clownvisjes en octopussen tegenkomen. De zeetemperatuur van Straat Mozambique is altijd tussen de 22 en 24 graden, dus heel aangenaam om een duik in te nemen.

Een gigantische walvishaai
Een gigantische walvishaai

Gurué

De plaats Gurué ligt in het noorden van Mozambique. Het is het grootste theegebied van het Afrikaanse land, dus je vindt er veel groene theeplantages. Een andere mooie bezienswaardigheid is de Mount Namuli, de tweede grootste berg van Mozambique van wel 2.419 meter hoog. De grote rotswand zorgt voor een indrukwekkend uitzicht op de berg. Je vindt er bijzondere vogels en kunt er prachtige wandelingen maken.

Theeplantage in het prachtige berglandschap bij Gurué
Theeplantage in het prachtige berglandschap bij Gurué

Niassa Game Reserve

Helemaal in het uiterste noorden van Mozambique vind je het Niassa Game Reserve. Het nationaal park is maar liefst 42.000 km2 groot en een van de sterkst beschermde gebieden van heel Afrika. Er komen in het park onder andere olifanten, buffels, zebra's, nijlpaarden en enkele leeuwen, hyena's en luipaarden voor. Het dierenrijk is hier niet echt gewend aan voertuigen en mensen, dus de beesten kunnen een beetje schuw zijn. Het park is ideaal als je de echte wilde natuur van Afrika wilt beleven.

3 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,7

Gerelateerde artikelen