Reizen in... Mozambique

mozambique
mozambique

Ondanks de economische groei in de afgelopen jaren, behoort het mooie Mozambique tot op heden tot de armste landen ter wereld. Mozambique is een derdewereldland en de faciliteiten voor toeristen verbeteren langzaam maar zijn nog zeer beperkt. Zeker in de grotere streken zoals in de hoofdstad Maputo wordt er veel aan de faciliteiten gewerkt. Veel faciliteiten die in andere landen en steden als 'normaal' beschouwd worden, zijn in Mozambique nog niet aanwezig. Hoewel er geen sprake van hele grote risico's is aan een bezoek in Mozambique, komen kleine criminele acties wel regelmatig voor. Met name in de grote steden, op drukke plekken, is het van belang waakzaam te zijn voor zakkenrollers en tasjesdieven. Voor informatie over de veiligheid in Mozambique kun je terecht op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de ambassade van Mozambique.

Om mogelijke risico's zoveel mogelijk te mijden zijn er een aantal tips:
– Loop niet te koop met dure bezittingen, laat deze zoveel mogelijk thuis.
– Maak kopieën van belangrijke documenten en draag de originele– samen met je geld – onder je kleding. Laat de gekopieerde versies achter op een veilige, bewaakte plek.
– Ga 's avonds liever niet de straat op, met name als je alleen bent. Neem een taxi.
– Reis buiten de grote steden alleen overdag.
– Blijf op de grote wegen.

Heb je weinig kennis van Mozambique? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Gezondheid

Zoals in de meeste ontwikkelingslanden is de gezondheidszorg in Mozambique zeer eenvoudig en alleen toereikend voor basis behandelingen. Je kunt in ziekenhuizen terecht voor algemene behandelingen en spoedgevallen. Medicijnen zijn niet altijd voldoende aanwezig, neem daarom zelf voldoende benodigde medicijnen mee. Over het algemeen accepteren de meeste faciliteiten wel credit cards, maar buiten de grotere steden wordt er verwacht dat er direct contant betaald wordt. Zorg in ieder geval voor een goede reisverzekering. Om zoveel mogelijk risico's te vermijden wat betreft ziekte, zijn er een aantal voorzorgsmaatregelen te treffen: – Drink geen water uit de kraan, maar uit flessen water of gesteriliseerd water. – Vermijd niet gepasteuriseerde zuivelproducten. – Eet alleen goed gebakken vlees en vis, groenten en fruit, en eet voornamelijk in drukkere eettentjes zodat je zeker weet dat het eten er regelmatig vers gemaakt wordt. – Was je handen voor het eten met zeep en water. – Neem preventief medicijnen mee tegen reisziekten. Ga voor informatie over vaccinaties en te nemen voorzorgsmaatregelen naar de huisarts of de GGD.

Belangrijke telefoonnummers

Politie: 119 Ambulance: 117

Op reis in Mozambique

Alvorens je op reis gaat naar Mozambique is het aan te raden de actualiteiten te volgen en op de hoogte te blijven van de situatie in het land. Het is ook mogelijk om alleen door Mozambique te reizen, maar een reis onder begeleiding van een gids is ten zeerste aan te raden. Dit om zo veilig mogelijk door het land te reizen, maar ook om op een zo'n efficiënt mogelijke manier zoveel mogelijk van Mozambique te zien. Er worden ook groepsreizen naar Mozambique aangeboden. Wees als reiziger – zoals op elke onbekende plek – waakzaam. Als je je bewust blijft van de situatie en omgeving waarin je je bevindt, is de kans groot dat de reis zonder problemen verloopt.

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen