Mozambique van A tot Z

Mozambique van A tot Z
Mozambique van A tot Z

A van Afrika

Mozambique ligt in het zuidoosten van Afrika en is een van de grotere landen van het continent. Mozambique is bijna 20x zo groot als Nederland.

Heb je weinig kennis van Mozambique? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

B van Berg Binga

De berg Binga is met 2436 m het hoogste punt van Mozambique. De berg bevindt zich in het westen van het land dichtbij de grens met Zimbabwe.

C van Cycloon

In februari zijn er regelmatig cyclonen. Je kunt de kuststroken dan beter vermijden. Veel accommodaties zijn dan ook gesloten.

Vraag gratis een offerte aan

D van Democratische Staat

De republiek Mozambique is een democratische staat met een meerpartijenstelsel. Aan het hoofd staat de president, welke d.m.v. rechtstreekse verkiezingen wordt gekozen.

E van Economie

De economie groeit enorm in Mozambique. De inflatie is de laatste jaren afgenomen. Ongeveer 80% van de bevolking leeft van de landbouw.

F van FRELIMO

Het bevrijdingsfront FRELIMO voerde vanaf 1965 oorlog tegen de Portugezen. Na 10 jaar, in 1975, verlieten de Portugezen het land. Op 25 juni 1975 werd het land uitgeroepen tot de onafhankelijke republiek Mozambique.

G van Gorongosa Nationaal Park

In het Gorongosa Nationaal Park kun je olifanten tegenkomen. Het Gorongosa Nationaal Park ligt in het midden van Mozambique. Tijdens de oorlog werd veel wild gedood. De Carr Foundation werkt aan de herinrichting en wederopbouw van het park.

H van ?

I van Inhaca-eiland

Het subtropische Inhaca-eiland heeft een oppervlakte van 52 km2. Het is een ideale bestemming voor rustzoekers. Ook kun je er prima duiken en snorkelen en flamingo`s en pelikanen spotten.

J van ?

K van Kuststrook

Mozambique heeft een kuststrook van 2655 km. De straat van Mozambique is een zeestraat van de Indische Oceaan die Madagaskar en Mozambique van elkaar scheiden.

L van Lichinga

Lichinga heeft door zijn ligging op 1300 m hoogte een mild klimaat. Lichinga is de hoofdstad van de provincie Niassa.

M van Makua

De Makua is een stam die bestaat uit diverse clans. De Makua wonen in de provincies Cabo Delgado, Nampula en Niassa. Makua is tevens de taal die zij spreken. Deze taal wordt door zo`n 5 miljoen mensen gesproken.

Makua vrouwen met wit masker
Makua vrouwen met wit masker

N van Niassa

Niassa is qua oppervlakte de grootste provincie van Mozambique maar het heeft de minste inwoners.

O van Olifantenreservaat

Het Olifantenreservaat vlakbij Maputo werd gesticht in 1932 om olifanten te beschermen tegen stropers. Het ligt ongeveer 80 km ten zuiden van Maputo. Doordat het niet veel faciliteiten heeft wordt het nog weinig bezocht.

P van Paradijselijke Eilanden

Mozambique beschikt over paradijselijke eilanden. Het is echt een aanrader om er een aantal te bezoeken.

Q van Quirimba-archipel

De Quirimba-archipel is het nieuwste Nationaal Park van Mozambique. Het park ligt erg afgelegen in het noorden van het land. Je vindt er o.a. luxe lodges op de eilanden.

R van Reuzenmanta

Het is een hele beleving om de reuzenmanta onderwater tegen te komen. Deze voor mensen ongevaarlijke vis kan tot 5 m lang worden met een spanwijdte van 7 m. Hij is driehoekig van vorm.

S van Subtropisch Klimaat

Mozambique heeft een subtropisch klimaat een een regenseizoen van oktober tot maart.

T van Tofo

Tofo is een prachtige badplaats vlakbij Inhambane. Tofo heeft een breed strand met daarachter duinen.

U van ?

V van Vasco da Gama Vasco da Gama ontdekte Mozambique in 1498 toen hij opweg was naar India. De Portugezen waren al snel geinteresseerd in het ivoor en goud uit het binnenland. 

De V is ook van Vilanculos beach lodge, die we je in dit filmpje laten zien. 

W van Witte Stranden

Witte stranden met grote palmbomen is karakteristiek voor de vele plaatsen aan de Indische Oceaan.

Witte stranden, paradijs, mozambique
Witte stranden, paradijs, mozambique

X van Xai-Xai

Xai-Xai is een stad in het zuiden van Mozambique en is tevens de hoofdstad van de provincie Gaza. De kleurrijke markt is de trekpleister van de stad.

Y van ?

Z van Vallei van Zambezi

De vallei van Zambezi ligt in het midden van Mozambique. Dit is het meest vruchtbare en tevens het heetste gebied van het land. De Zambezi is ook de langste en breedste rivier van Mozambique.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Gerelateerde artikelen