Managua

Kathedraal in Managua, hoofdstad Nicaragua
Kathedraal in Managua, hoofdstad Nicaragua

Managua ligt aan het Meer van Managua in het westen van Nicaragua. Het oude centrum van de stad werd zwaar getroffen door de laatste aardbeving en ligt er sindsdien verlaten bij. Wel zijn er een aantal oude gebouwen gerestaureerd. Er zijn interessante musea en markten in de stad.

Heb je weinig kennis van Nicaragua? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Managua
Plaatsen in de buurt van Managua (Nicaragua) :
 • Masaya (24 km)
 • Granada (40 km)
 • Léon (75 km)
 • Ervaringen

  op 12 oktober 2016 plaats: Managua, reisperiode: juli 2016

  Het land zelf is ongelooflijk mooi qua natuur en de mensen zijn allemaal aardig. Helaas viel het eten tegen aangezien het eentonig is, dit is zeker zo voor backpackers. Het land is ook qua vliegtuig redelijk moeilijk te bereiken aangezien er niet al te veel vluchten naar toe gaan. Behalve dat is er eigenlijk geen reden om niet een keer naar Nicaragua te gaan.

  • Algemeen 8
  • Uitgaan 7
  • Cultuur 8
  • Restaurants 5
  • Bezienswaardigheden 8
  • Inwoners 9
  • Ligging 6

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Managua

  Huellas de Acahualinca (Managua)

  Huellas de Acahualinca, oftewel de voetstappen van Acahualinca, is een interessante bezienswaardigheid in Managua. Deze plek is in 1874 ontdekt door mijnwerkers en hier vind je gefossiliseerde sporen van mensen en dieren. Er werd gespeculeerd dat de voetafdrukken van mensen waren die op vlucht waren voor een vulkaanuitbarsting, maar specialisten hebben uitgewezen dat dit niet het geval was. Op deze locatie zijn ook potten van keramiek en andere artefacten gevonden. Tegenwoordig is er een museum aanwezig waar verschillende vondsten worden tentoongesteld. Een rondleiding in het Spaans is bij een bezoekje aan Huellas de Acahualinca inbegrepen.

  Parque Historico Nacional Loma de Tiscapa (Managua)

  Lomo de Tiscapa is een berg van vulkanische oorsprong en Parque Historico Nacional Loma de Tiscapa is een nationaal historisch park op deze berg. Hier vind je een standbeeld van het silhouet van Augusto Sandino. Dit is een van de meest herkenbare monumenten van de stad. Vroeger was dit ook de plek waar het presidentiële paleis was gelegen en waar Sandino en zijn mannen om het leven zijn gekomen in 1934. In het park vind je ook het Monumento Roosevelt, een gedenkteken voor de slachtoffers van de revolutie, met een prachtig uitzicht op het meer. De top van de Loma de Tiscapa is onderdeel van Volcán Tiscapa's kratermeer. Hier heb je een prachtig uitzicht over de stad, de kathedralen en Volcán Momotombo.

  Winkelen in Managua (Managua)

  Winkelen in Managua
  Winkelen in Managua
  Kaart met locatie Winkelen in Managua

  Winkelen in Managua doe je vooral in een van de grote winkelcentra zoals Metro Centro en Plaza Inter. Ook op de markt kun je goed winkelen, hier vind je vooral traditionele producten.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Nicaragua bekijken.

  Vervoer

  Nabij Managua ligt de internationale luchthaven Aeropuerto Augusto C. Sandino.

  Geschiedenis

  Al zo`n 6000 jaar geleden werd Managua al aangedaan door menselijke bezoekers. In 1529 schreef een Spaanse schrijver over een gemeenschap met wel 10.000 inwoners. Dat aantal werd snel minder na de komst van de Spanjaarden. Sinds 1857 is Managua de hoofdstad van Nicaragua. In 1931 en in 1972 werd de stad getroffen door een aardbeving.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Managua