Bezienswaardigheden van Panama

San Blas eilanden in Panama
San Blas eilanden in Panama

Panama ligt in Midden-Amerika en grenst aan Colombia en Costa Rica. Het land heeft een oppervlakte van ongeveer 75.500 km² en het inwonersaantal ligt rond de 3,5 miljoen mensen. De hoofdstad van Panama is Panama-stad. Het land wordt doorkruist door het bekende Panamakanaal, dat de Grote Oceaan en de Atlantische Oceaan met elkaar verbindt. Heb jij een reis naar Panama op de planning staan? Reisgraag.nl laat je kennis maken met enkele bezienswaardigheden die je kunt bezoeken.

Heb je weinig kennis van Panama? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Panamakanaal

Panama is bekend om zijn Panamakanaal. Dit kanaal, van ongeveer 80 kilometer lang, loopt van de Atlantische Oceaan tot aan de Grote Oceaan. Hier varen jaarlijks duizenden schepen doorheen. De grote cruise- en containerschepen worden als een soort trein door het kanaal getrokken, wat erg leuk is om te zien. Het doorvaren van het kanaal duurt gemiddeld 8 tot 11 uur, dus dat is een flinke tocht. Maar de schepen hoeven nu niet meer om het continent heen, wat veel tijd scheelt. De enorme sluizen, die het waterniveau regelen, zijn ook spectaculair om te zien.

San Blas-eilanden

De San Blas-eilanden is een groep met ongeveer 360 kleine eilanden, die voor de kust van Panama liggen. Veel van deze eilanden zijn onbewoond. Op een aantal leven wel mensen. Dit zijn de Kuna-indianen. Deze mensen zijn de oorspronkelijke bewoners van Panama en ze leven met veel normen en waarden voor de natuur. Zo mag je bij sommige eilanden niet duiken, omdat de natuur dan verstoord zou worden. De manier van leven is erg traditioneel en dat is mooi om te zien. Er zijn dan ook een aantal excursies die je kunt maken om de cultuur van de bewoners te zien. Eilanden die het meest bekend zijn, zijn Cartí, Isla de los Perros en El Porvenir.

Vraag gratis een offerte aan

Panama-stad

De hoofdstad van Panama is een prachtige stad met een mooie skyline van torens en gebouwen. Er is dan ook van alles te doen. Je kunt er uren winkelen in de wijk 'El Cangrejo', maar ook gebouwen, musea en kathedralen bezoeken in de wijk Casco Viejo. Zo heeft de 'Iglesia de San José' kathedraal een bijzondere uitstraling door het gecombineerde uiterlijk van oude en nieuwe stijlen. Als je de moderne hedendaagse kunst wilt bekijken, kan dat in het Museo de Arte Contemporáneo, dat ook in de stad te vinden is. Panama-stad biedt dus activiteiten voor iedereen.

Darien National Park

Het Darien National Park ligt in het regenwoud van Panama en grenst gedeeltelijk aan Colombia. Er leven veel verschillende dieren, waardoor het park is uitgeroepen tot biosfeerreservaat. Kikkers, vogels, krokodillen, het is allemaal te zien in dit natuurpark. Je komt er helemaal tot rust. Door deel te nemen aan excursies zie je zoveel mogelijk van dit prachtige gebied. Het is niet verstandig om zelf het park te verkennen. Buiten de beveiligde gebieden kunnen guerrilla’s en andere bendes voorkomen.

Rumfabriek Carta Vieja

Als je een rumliefhebber bent, is dit iets voor jou. De rumfabriek Carta Vieja ligt in de buurt van de plaats David en toeristen kunnen er een rondleiding krijgen, waarbij natuurlijk geproefd mag worden. De Carta Vieja rum wordt veel gedronken in Panama en het is leuk om je eigen mening te vormen over deze drank.

Fort San Lorenzo

Het San Lorenzo fort ligt aan de Atlantische kust van Panama. Het fort is vroeger veel geplunderd en aangevallen en heeft heel wat moeten doorstaan. Vroeger heeft het fort ook een periode als gevangenis gediend. Nu kun je Fort San Lorenzo bewonderen en genieten van de prachtige omgeving.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen