Panama-stad in Panama

fort San Lorenzo
fort San Lorenzo

Panama-stad is een zeer fascinerende stad en tevens de hoofdstad van Panama. Voor velen is deze stad de eerste kennismaking met het mooie land. De stad is dan ook de perfecte plek om te ontdekken wat het land allemaal nog meer te bieden heeft!

Heb je weinig kennis van Panama? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Geschiedenis

Bijna een kwart van de totale bevolking, zo'n 850.000 mensen, woont in de hoofdstad van Panama. Naast dat de architectuur zeer divers is, is de bevolking ook zeer divers door de vele culturen die er samenkomen. Zo vestigen mensen uit Azië, Noord-Amerika, Latijns-Amerika, de Cariben en sinds kort ook uit Europa zich hier. Dit was echter niet altijd zo. De stad is ooit gesticht in 1519 door Pedro Arias Dávilla, zo'n 11 kilometer ten oosten van wat nu het centrum is. In 1671 werd de stad helaas verwoest door een Engelse piraat, genaamd Henry Morgan. Vervolgens werd hij weer op zijn huidige plek herbouwd. Dit oude stadsgedeelte is in 1997 door UNESCO tot werelderfgoed verklaard. De stad maakte een enorme groei door de aanleg van een spoorlijn en het Panamakanaal, aan het einde van de negentiende eeuw.

Casco Viejo

Het oude koloniale centrum van Panama-stad heet Casco Viejo, ook wel Casco Antiguo of San Felipe genoemd. Dit oude deel van de stad is een beetje zoals je je het Cubaanse Havana voorstelt; koloniale kerken, oude villa's, balkons en veel pasteltinten die van de gevels afbladderen. In de jaren `50 van de 20e eeuw werd de stad verlaten door de elite, al bleef de toenmalige dictator Manuel Norriga wel. De stad trok de aandacht van toeristen niet meer door de criminaliteit en ook werd het stadsdeel overgenomen door oprukkende nieuwbouw. De plaatsing op de Werelderfgoedlijst van UNESCO bracht hier uitkomst voor. De grootschalige restauratie van de stad begon, vandaag de dag staan er nog veel gebouwen in de steigers maar velen zijn al prachtig opgeknapt. De oorspronkelijke vormen en kleuren komen weer helemaal terug, wat een mooi gezicht geeft aan de oudste stad aan de kust van de Stille Oceaan. Vraag gratis een offerte aan

Ruïnes

De ruïnes van de oude stad zijn nog altijd te bezoeken. Doordat Panama-stad een strategische ligging had op het gebied van handel waren er altijd hevige gevechten, waardoor er veel ruïnes zijn overgebleven. In het oosten van de stad zijn er nog veel te bezoeken op eigen houtje. Deze ruïnes worden ook wel de Panamá la Vieja genoemd. Dit zijn de ruïnes van de eerste stad die gebouwd werd door de Spanjaarden in 1519. De kathedraal die hier ooit stond is nog steeds te herkennen. Ook zijn de pleinen en het ziekenhuis nog duidelijk te onderscheiden.

Uitgaan en cultuur

Overdag kunnen veel kunstliefhebbers zich prima vermaken in de oude wijk van Panama-stad. Hier vind je veel galerieën en historische monumenten. Je kunt hierbij het beste beginnen op Plaza de Francia, wat op het uiterste puntje van het schiereiland ligt. Vanuit hier kun je een rondje lopen, zo kom je alle mooie galerieën tegen. Het historisch museum is te vinden aan het Plaza de Independencia, dat aan de zuidzijde van het plein ligt. 's Avonds kunnen toeristen zich vermaken in het leuke uitgaansleven van Panama-stad. Sinds dat er in 2005 een speciale toeristenpolitie rondloopt in de stad en de toeristen 's nachts weer over straat kunnen lopen openden de clubs hun deuren weer. Vooral rondom Plaza Bolivar nam de drukte toe. Salsa, Jazz en elektronische muziek zijn muziekstijlen die je hier elke nacht hoort. Vanaf een uur of 11 's avonds komt het uitgaansleven op gang.

Panamakanaal

Bij een verblijf in Panama-stad mag een bezoek aan het Panamakanaal natuurlijk niet ontbreken. Het kanaal is 80 kilometer lang en loopt van Panama-stad tot aan Cólon. Je kunt verschillende georganiseerde trips naar en over het kanaal maken, maar je kunt er natuurlijk ook met het openbaar vervoer een bezoekje aan brengen.

Ga je naar Panama dan blijf je natuurlijk niet alleen in de stad. In dit filmpje zie je hoe mooi de stranden zijn !

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen