Rondreizen in Panama

Panama
Panama

Panama ligt in Midden-Amerika en grenst aan de landen Colombia en Costa Rica. Een bekend kanaal in het land is het Panamakanaal, waarbij de Grote Oceaan en de Atlantische Oceaan met elkaar verbonden worden. Panama heeft een oppervlakte van ongeveer 75.517 km². De hoofdstad is Panama-stad. Ga jij binnenkort naar Panama? In dit artikel vind je praktische informatie over het land en een aantal bezienswaardigheden die je niet mag missen.

Heb je weinig kennis van Panama? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Praktische informatie

Als je Panama wilt bezoeken, is het fijn om voorbereid te zijn. Hieronder staan een aantal onderwerpen die handig zijn om te weten voordat je op reis gaat.

Visum
Als je minder dan 90 dagen in Panama blijft, heb je geen visum nodig. Je hebt wel een paspoort nodig dat nog minimaal 3 maanden geldig is.

Inentingen
Een inenting voor Gele Koorts is verplicht als je naar een gebied gaat waar de ziekte voorkomt. Verder zijn er geen inentingen verplicht maar er wordt wel aanbevolen om je in te laten enten tegen DTP en Hepatitis A. Bij een langer verblijf in Panama komen er een aantal vaccinaties bij die aangeraden worden. In Panama komt malaria voor en dit wordt door insecten doorgegeven. Je kunt dus het beste medicijnen en kleding met lange mouwen meenemen om de insecten te weren.

Vervoer
Om naar Panama te gaan, kun je het vliegtuig nemen. Ook in land zijn er vliegreizen te maken die niet duur zijn. De vliegtuigen zijn goed te vertrouwen dus je kunt met een gerust hart het vliegtuig instappen. Daarnaast kun je per bus reizen, die veel door de steden rijden. Ook bij langere afstanden is de bus een goed vervoersmiddel en je kunt zo de prachtige omgeving zien. Verder kun je met de taxi reizen in Panama. Deze rijden ook veel door de steden. Ze hebben meestal geen meter in de auto en ze zijn niet zo duur. Spreek wel goed van tevoren een prijs af.

Klimaat
Het klimaat van Panama is tropisch met variaties zoals een regenwoudklimaat in de grensgebieden, een moessonklimaat in het westen en een savanneklimaat in het midden van Panama. De temperatuur ligt overal rond de 30 graden. De luchtvochtigheid is hoog dus het voelt altijd benauwd aan. Het land heeft twee seizoenen. Dit zijn het natte seizoen, van mei tot november, en het droge seizoen, van december tot april.

Bevolking

Indianen zijn de oorspronkelijke bewoners van Panama. Ongeveer 10% van de bevolking is indiaan. Daarnaast is 10% van de bevolking blank en 14% zwart. De grootste groep mensen zijn de Mestiezen. Dit is ongeveer 66% van de bevolking. De mensen zijn positief opgesteld en hebben een opgewekte levenshouding. Ze houden veel van feest vieren en plezier hebben.

Vraag gratis een offerte aan

Wat je niet mag missen

Er zijn zo'n 15 Nationale Parken te vinden in Panama die leuk zijn om te bezoeken. Zo is er bijvoorbeeld een park met meer dan 100 verschillende zoogdieren. Ook zijn er veel musea te bezoeken in het land met allerlei informatie over de geschiedenis van Panama.

Een bezoek aan de hoofdstad is ook de moeite waard. Je kunt er genieten van heerlijke restaurants en de prachtige gebouwen bekijken. Zo zijn er veel enorme wolkenkrabbers en mooie kathedralen te zien.

Panama staat bekend om het Panamakanaal dus het is leuk om daar te gaan kijken. Je ziet er veel schepen die door het kanaal tussen de Atlantische Oceaan en de Grote Oceaan varen. De weg is erg handig voor het transport van producten en de schepen hoeven niet helemaal om Zuid-Amerika heen te varen.

Verder kun je nog allerlei (avontuurlijke) activiteiten doen in de mooie omgeving van Panama. Je kunt o.a. vulkanen beklimmen, raften in rivieren, surfen en paragliden. Je hoeft je dus niet te vervelen in dit Midden-Amerikaanse land.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

3 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

5,3

Gerelateerde artikelen