Reizen in... Panama

Strand Bocas del Toro, Panama
Strand Bocas del Toro, Panama

Panama, gelegen in Centraal Amerika, is één van de veiligste landen in dit gebied. Zelfs in de stedelijke gebieden zijn de criminaliteitscijfers laag. Bovendien maken de politieke stabiliteit en de vriendelijke, gastvrije bevolking het tot een zeer toegankelijk land. Toeristen worden altijd hartelijk geholpen, mocht je ooit hulp nodig hebben – de Panamezen staan direct voor je klaar. Reizigers moeten zich desalniettemin bewust zijn van de aanwezige criminaliteit op straat. Lage criminaliteitscijfers betekenen niet dat er helemaal géén criminaliteit bestaat in Panama. Het is om deze reden onverstandig om met grote bedragen geld over straat te gaan en te koop te lopen met kostbare eigendommen. Blijf op je hoede voor overvallers en zakkenrollers in de drukke regionen in de grotere steden.

De manier van leven in Panama is verder zeer relaxed en comfortabel. Een praatje met de lokale bevolking is niet alleen beleefd, maar is ook ten zeerste aan te raden! Er is nauwelijks een betere manier om een plek te leren kennen!

Heb je weinig kennis van Panama? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Gezondheid

De gezondheidszorg in Panama is met name in de privéklinieken in de hoofdstad zeer goed georganiseerd. Er werken hier Noord-Amerikaanse en Europese artsen, er zijn moderne faciliteiten en goede service tegen een goede prijs. Zorg voor je reis naar Panama in ieder geval voor een goede reisverzekering.

Het water uit de kraan is in Panama-stad en andere grotere steden veilig om te drinken. In de kleinere dorpen op het platteland is het echter aan te raden om uit gebottelde flessen water te drinken. Melk is gepasteuriseerd en ook andere zuivelproducten zijn veilig. Ook vlees, gevogelte, schaal- en schelpdieren, fruit en groenten worden over het algemeen als veilig beschouwd.

Ga voor je vertrek naar Panama naar de GGD voor actuele informatie en advies met betrekking tot preventieve vaccinaties en medicijnen.

Belangrijke telefoonnummers

Politie/ambulance/brandweer: 911 Vraag gratis een offerte aan

Alleen op reis in Panama

Panama is een perfect geschikt land om te ontdekken zowel met vrienden, met familie of in je eentje. Panama is in Centraal Amerika één van de meest toegankelijke en vriendelijke landen. Engels wordt over het algemeen goed beheerst door de bevolking, en Panamezen accepteren en respecteren solo reizigers ten zeerste! Niemand kijkt ervan op als je alleen dineert in een restaurant en aan hulp geen gebrek als je de weg kwijt bent.

Hoewel Panama veel voordelen heeft voor solo reizigers, zijn er desalniettemin toch een aantal gebieden waar men op moet passen. De Darién regio nabij de grens met Colombia is een zeer moeilijk begaanbaar gebied en wordt afgeraden voor toeristen. Dit heeft naast de slechte omstandigheden ook te maken met Colombiaanse guerrillastrijders die met regelmaat de grens oversteken. Overige plattelandsgebieden zijn over het algemeen veilig om in je eentje naartoe af te reizen en te ontdekken, maar mocht je naar meer afgelegen gebieden trekken is het aan te raden om met een groep en/of gids op pad te gaan.

Hoewel er voldoende intrigerende bestemmingen te vinden zijn in Panama, verblijven veel solo reizigers – met name degenen die Panama voor het eerst bezoeken – graag in de hoofdstad en de nabije omgeving. Panama-Stad is dan ook een goede locatie om eerst kennis te maken met Panama en diens rijke cultuur.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen