Panama-stad

Brug in Panama-stad
Brug in Panama-stad

Panama-stad is de hoofdstad en tevens de grootste stad van Panama. Er wonen ongeveer 880.000 mensen in deze stad die gelegen is aan de Stille Oceaan bij de ingang van het Panamakanaal. De omgeving van Panama-stad is erg tegenstrijdig: de stad heeft een skyline met verschillende hoge gebouwen, maar het wordt omgeven door tropisch regenwoud. De winkelwijk van Panama-stad is El Cangrejo; hier kun je je goed een hele dag vermaken. Panama-stad heeft de bezoeker verschillende dingen te bieden, waaronder historische wandeltochten, goede restaurants, cafés, souvenirwinkeltjes en een leuk uitgaansleven. Deze welvarende stad mag je dus zeker niet overslaan bij een bezoek aan Panama.

Heb je weinig kennis van Panama? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Panama-stad
Plaatsen in de buurt van Panama-stad (Panama) :
 • Colón (59 km)
 • Bocas del Toro (301 km)
 • Boquete (317 km)
 • Ervaringen

  op 20 augustus 2018 plaats: Panama-stad, reisperiode: augustus 2018

  De bevolking is erg vriendelijk! De stranden zijn een echt Sprookje! Het eten is ons erg goed bevallen. Echt alles is erg vers en voor ieder wat wils. Uitgaan kunnen we niet heel erg over mee praten, niet veel gebruik van gemaakt. Er is erg veel te beleven en te doen. Tot actieve activiteiten, bijzondere natuur en dieren, tot een oase van rust en genieten van waar je bent.

  • Algemeen 10
  • Uitgaan 7
  • Cultuur 9
  • Restaurants 8
  • Bezienswaardigheden 9
  • Inwoners 10
  • Ligging 10
  op 13 november 2014 plaats: Panama-stad, reisperiode: november 2014

  we waren te kort in panama stad, maar de oude stad is bijzonder en prachtig om de schepen bij het kanaal te zien

  • Algemeen 7
  • Cultuur 7
  • Restaurants 7
  • Bezienswaardigheden 7
  • Inwoners 7
  • Ligging 7

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Panama-stad

  Cathedral de Panamá (Panama-stad)

  Cathedral de Panamá
  Cathedral de Panamá
  Kaart met locatie Cathedral de Panamá

  Een van de grootste kathedralen van Midden-Amerika vind je in Panama-stad, Cathedral de Panamá. De kathedraal staat aan het Plaza de la Independencia en is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Casco Viejo. De twee torens aan weerszijden van de hoofdingang zijn ingelegd met parelmoer uit Pearl Islands, waardoor het een architectonisch contrast vormt met de immense stenen ingang en de houten deuren.

  Museo de Arte Colonial Religioso (Panama-stad)

  Museo de Arte Colonial Religioso
  Museo de Arte Colonial Religioso
  Kaart met locatie Museo de Arte Colonial Religioso

  Het kunstmuseum Museo de Arte Religioso Colonial in Panama-stad herbergt kunstwerken en koloniale religieuze voorwerpen, sommige al uit de 16e eeuw. Het museum bevindt zich naast de ruïnes van Iglesia y Convento de Santo Domingo.

  Museo de Historia de Panama (Panama-stad)

  Museo de Historia de Panama
  Museo de Historia de Panama
  Kaart met locatie Museo de Historia de Panama

  In het Museo de Historia de Panama in de hoofdstad Panama-stad krijg je een indruk van de geschiedenis van Panama. Je vindt het museum in de wijk San Felipe, vlakbij Plaza de la Independencia. Het is alleen doordeweeks geopend.

  Plaza de la Independencia (Panama-stad)

  Plaza de la Independencia
  Plaza de la Independencia
  Kaart met locatie Plaza de la Independencia

  Plaza de la Independencia is het belangrijkste plein van Casco Viejo, het oude gedeelte van de stad. Op het plein is altijd wat te beleven, vaak wordt er muziek gemaakt door muzikanten en elke maand wordt een vlooienmarkt gehouden. Rondom het plein staan allerlei historische gebouwen zoals Palacio Municipal, het Canal Museum en de kathedraal.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Panama bekijken.

  Vervoer

  Je vindt twee vliegvelden in de buurt van Panama-stad. De ene is Tocumen International Airport, hier vliegen verschillende vliegmaatschappijen op, waaronder internationale. KLM vliegt vanuit Amsterdam naar dit vliegveld. Het andere vliegveld is Marcos A. Gelabert Airport, een voormalig Amerikaans militair vliegveld. Dit is een nationale luchthaven en het heeft verbindingen met veel grote steden in de omgeving. Een andere manier om de stad in te komen is met de bus, Panama-stad heeft een van de modernste busstations van Latijns-Amerika. Ook de trein is een optie hiervoor, deze rijdt tussen Panama-stad en Colón. De infrastructuur in de stad zelf is ook erg goed. Een gemakkelijke manier om je in de stad te verplaatsen is met een taxi. Hier kun je korte tripjes mee maken, maar je kunt ze ook voor een dag huren. Een andere optie is met de bus, een gemakkelijke en goedkope manier. In de spits kan het erg druk worden en het wordt afgeraden om dan met de bus te reizen. Ook een auto huren is een optie.

  Geschiedenis

  Panama-stad bestaat eigenlijk uit drie 'steden' De oudste stad is Panama Viejo (Oud Panama). Een pittoreske ruïne op de plaats waar Panama-stad in eerste instantie werd gebouwd, doet nog herinneren aan de oude stad. Deze stad werd in 1517 gesticht en het was de eerste stad die aan de Stille Oceaan werd gebouwd. Het werd gebouwd om de dingen die Spanjaarden hadden verkregen door het rijk van de Inca's in Peru te plunderen naar Spanje te vervoeren. In 1671 werd de stad verwoest en brandde het helemaal af door een aanval van de Engelse piraat Henry Morgan. Het 'tweede' Panama-stad, de Casco Viejo sector, dateert uit het Spaanse tijdperk uit de 17e eeuw. Verschillende historische gebouwen sieren de omgeving, waaronder 17e-eeuwse kerken en kloosters en 18e- en 19e-eeuwse gebouwen die de lange geschiedenis van Panama-stad laten zien. Het moderne Panama-stad is de 'derde' stad. De stad ligt in een mooie baai en heeft een druk bedrijfsleven, aantrekkelijke buurten en het enige regenwoud binnen stedelijk gebied vind je hier. Ook is het voor toeristen en zakenmensen een van de veiligste steden van Midden-Amerika om te bezoeken.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Panama-stad