Avontuurlijk Panama

Riverrafting in Panama
Riverrafting in Panama

Ben je op zoek naar een kimono, strandjurkje of een poncho voor je kinderen? Ga dan snel naar https://www.silentbeach.nl/ en gebruik de kortingscode Reisgraag10 voor 10% korting!

Panama is het zuidelijkste land van Centraal-Amerika en grenst aan de Grote Oceaan, de Caribische Zee, de Golf van Panama, Costa Rica en Colombia. Het land heeft een tropisch klimaat met prachtige stranden en mooie bossen. Panama heeft een uitlopend aanbod waardoor toeristen zich niet hoeven te vervelen. Er zijn verschillende volkeren met hun eigen tradities en cultuur, het heeft een uitgebreide culturele rijkheid, mooie stranden en prachtige natuur en steden. Maar het land heeft ook verschillende recreatie- en avontuurlijke mogelijkheden te bieden. Enkele mogelijkheden worden in dit artikel besproken.

Heb je weinig kennis van Panama? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Vulkanen beklimmen

Een van de twee vulkanen in Panama, de Volcán Barú, biedt bezoekers de mogelijkheid om naar de top te klimmen en de nacht door te brengen in de omvangrijke vallei die gevormd is door de krater. De steile hellingen van de hoge berg zijn ideaal voor activiteiten zoals trektochten en wandelingen over de smalle paadjes. De hellingen zijn bedekt met weelderige bossen met gigantische bomen. Tijdens de tocht naar de top van ongeveer vier uur krijg je de kans om de unieke vogelsoorten te bekijken die in het bos leven. De kleine, pittoreske dorpjes in de omgeving vormen, samen met de heerlijke temperatuur en het mooie berglandschap, het perfecte decor voor deze activiteit.

Wateren vol vis

De wateren die Panama omringen, zijn al jaren bekend om hun overvloed aan vis. Deze wateren zijn zeer geschikt voor sportvissen waarbij de methode 'catch and release' wordt gehandhaafd. Dit wordt gedaan om duurzaam om te gaan met de omgeving zodat de vissen en de sport kunnen voortleven. Er zijn tientallen plaatsen die worden bezocht door zee- en visliefhebbers en op sommige plekken zijn zelfs records gevestigd. Door de rijke biodiversiteit zijn deze plaatsen uitermate geschikt voor het beoefenen van de sport: de Golf van Panama, de Las Perlas Archipel, de Golf van Montijo, rond het eiland Coiba, de Golf van Chiriquí en Piñas Bay in Darien. Ook in sommige zoetwatermeren rond de hoofdstad Panama-stad kun je goed vissen. Vraag gratis een offerte aan

Geniet van de rust van de 'green'

In Panama wordt golfen al decennialang gespeeld. De rijke geschiedenis heeft de sport een geweldige populariteit gegeven en vandaag de dag zijn er tal van golfbanen waarvan sommige zelfs ontworpen zijn door bekende architecten zoals Jack Nicklaus. Er worden jaarlijks verschillende nationale en internationale toernooien gehouden.

De adrenaline van 'river rafting'

Panama is een land met honderden rivieren die in de Caribische of Pacifische kusten uitmonden. Enkele van deze rivieren zijn erg lang en hebben sterke stromingen, waardoor raften op de rivieren veelvuldig uitgevoerd wordt. Raften is een extreme sport speciaal voor mensen die van de adrenaline houden. De landschappen die je tijdens je weg naar beneden tegenkomt, zijn ook zeker de moeite waard. De woeste rivieren samen met de omgeving maakt het raften een leuke activiteit in Panama.

Surfen

In sommige kustplaatsen is de zee door zijn kracht en woestenij uitermate geschikt om op te surfen. Er zijn prachtige golven die surfers sensationeel vinden. De mooie stranden en de geweldige watermuren beloven vele dagen van spanning, vol energie en uitdagingen. De herinneringen aan deze prachtige golven zullen nog lang in het geheugen van de surfers blijven. Langs de kustplaatsen zijn verschillende shops te vinden waar je je plank en uitrusting kunt huren.

Andere extreme sporten

Er zijn ook nog andere extreme sporten te beoefenen in Panama. Voor degene die sensatie wil beleven, biedt Panama een aantal opties. Zo kun je er racen met een 4x4 of een truck, paragliden, abseilen, door bergpaden wandelen en een vlucht maken in een ultralichte vliegtuigen. Tijdens deze spectaculaire vluchten kun je de diversiteit en het prachtige landschap van Panama vanuit de lucht bewonderen. Ook kun je het regenwoud ontdekken door al glijdend van canopyplatform naar canopyplatform te gaan.

Zoals je ziet, heeft Panama heel veel te bieden en is het, niet alleen voor de avonturiers, een prachtig land om te bezoeken. Je hoeft je zeker niet te vervelen! 

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Gerelateerde artikelen