Duiken op Papoea-Nieuw-Guinea

Duiken op Papoea-Nieuw-Guinea
Duiken op Papoea-Nieuw-Guinea

Papoea-Nieuw-Guinea heeft een aantal prachtige duikplekken, waar veel vissoorten en kleurrijke koralen te vinden zijn. Er komen dan ook veel duikers naar het land om de onderwaterwereld te aanschouwen. De watertemperatuur ligt tussen de 25 en 30 graden, waardoor het aangenaam is om te duiken. Er wordt wel eens gezegd dat Papoea-Nieuw-Guinea de mooiste en meest unieke koraalriffen ter wereld heeft. Bij de ondiepe riffen kan men perfect snorkelen. Het is daarom zeker de moeite waard om te gaan duiken of snorkelen als je op Papoea-Nieuw-Guinea bent. We nemen 2 van de meest populaire baaien met je door.

Heb je weinig kennis van Papoea-Nieuw-Guinea? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Kimbe Bay

Kimbe Bay is een beschut duikgebied, waardoor het er zeer rustig en ontspannend is. Daardoor kunnen de koralen goed blijven groeien, wat een prachtig gezicht is. Kimbe Bay is dan ook een populaire duikbestemming. Er zijn in het gebied verschillende bezienswaardigheden in de zee. Zo is er een grote grot te vinden die eruit ziet als een soort kathedraal. Deze grot wordt vaak bezocht tijdens het nachtduiken. In de grot vind je prachtig wit zand op de bodem en er zwemmen mooie vissen rond. De buitenkant van de grot is bedekt met verschillende koraalsoorten. Ook vind je in Kimbe Bay een rif onder de zeespiegel dat ideaal is om te fotografen. Dit is Christine's Reef. De vissen hebben prachtige kleuren en er zwemmen verschillende soorten rond. Het kan voorkomen dat er walvissen, dolfijnen en schildpadden zwemmen. Deze zijn niet gevaarlijk en komen vaak nieuwsgierig op je af, op een vriendelijke manier. Dit is natuurlijk een mooie kans om foto's te maken.

Milne Bay

Milne Bay is ook een populair duikgebied, er is hier van alles te ontdekken. Zo kun je naar wrakken en vliegtuigen duiken, die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn gezonken. Een voorbeeld hiervan is de P38 Lightning. Dit Amerikaanse vliegtuig is nu de woonplaats van koralen en anemoonvissen. Daarnaast zijn er nog een aantal riffen, zoals Michelis Reef. Hier komen veel duikers op af vanwege de grote rotsformaties, grotten en tunnels, waar je doorheen kunt zwemmen. Bij Cobb's Cliff vind je een rif dat op een kasteel lijkt. Hier zwemmen bijzondere vissen, haaien en schildpadden rond. Het kasteel is bedekt met kleurrijke koralen en ziet er spectaculair uit. Aan de noordkust van het vasteland vind je Sponge Heaven. Hier is een enorme muur te zien, die bedekt is met sponzen en naaktslakken. De dieren hebben mooie kleuren, waardoor de muur er best vrolijk uitziet onderwater. Ook kunnen er hamerhaaien, roggen en walvishaaien in de buurt van de grote muur zwemmen. Vraag gratis een offerte aan

Duikscholen en winkels

In de toeristische dorpjes en steden bij de baaien, vind je duikscholen en winkels. Hier kun je je uitrusting huren of aanschaffen. Ook kun je er (wegwerp)camera's kopen die je mee kunt nemen op je reis in het water. Bij de scholen wordt de techniek geleerd en kun je met een instructeur de zee in om de mooiste plekjes onderwater te bezoeken. Met de lessen kun je bij de scholen een duikbrevet halen. Op sommige locaties is het aangeraden om een brevet te hebben. Het zijn namelijk plekken die niet voor de beginnende duiker zijn.


Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Gerelateerde artikelen