Reizen in... Papoea-Nieuw-Guinea

Traditioneel dorp in de hooglanden
Traditioneel dorp in de hooglanden

In Zuid-Azië ten oosten van Indonesië ligt Papoea-Nieuw-Guinea. Het land ligt op de oostelijke helft van het eiland Nieuw-Guinea en is bijna veertien keer groter dan Nederland. Papoea-Nieuw-Guinea is heel afwisselend, zowel qua klimaat als qua landschap. Omdat het land een tropisch klimaat heeft is er sprake van een nat en een droog seizoen. Vanaf december tot maart is het natte seizoen en de rest van het jaar valt onder het droge seizoen. Het landschap is erg afwisselend, zijn er op een plaats allemaal heuvels een paar honderd meter verderop kun je uitgestrekte mangroven vinden.

Heb je weinig kennis van Papoea-Nieuw-Guinea? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Gezondheidszorg

De faciliteiten in Papoea-Nieuw-Guinea op het gebied van gezondheidszorg zijn erg beperkt. Met ernstige ziektes of ongevallen word je dus vaak geëvacueerd naar bijvoorbeeld Nieuw-Zeeland of Australië. Voor je reis is het aan te raden langs te gaan bij de GGD of een reiskliniek, die kunnen je vertellen welke preventiemaatregelen of vaccinaties je nodig hebt. Ook weten zij de actuele status van epidemieën die in het land zijn.

Veiligheid

Er wordt geadviseerd om bij reizen naar en in Papoea-Nieuw-Guinea extra op te passen. Daarnaast is het verstandig om samenscholingen en demonstraties te vermijden. Er geldt op dit moment een advies om niet-essentiële reizen naar een aantal gebieden in Papoea-Nieuw-Guinea niet te maken. De gebieden rond en in het bergachtige Bougainville en Panguna zijn de gebieden waar de waarschuwing voor geldt. De laatste tijd heeft het land een aantal serieuze problemen met de openbare rechtsorde. In het land zijn gevechten, diefstal, seksueel geweld en beroving geen zeldzaamheid. Kijk voor je reis altijd even op de site van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de actuele informatie over de veiligheid in het land. Vraag gratis een offerte aan

Alarmnummers

De alarmnummers in Papoea-Nieuw-Guinea zijn niet zoals in Nederland landelijk, maar lokaal. Het is dus erg verstandig om meteen te kijken welke alarmnummers gelden in het gebied waar je verblijft. Zo kom je niet voor een onaangename verrassing te staan als je de hulp nodig hebt van brandweer, ambulance en/of politie.

Tips en extra informatie

– Zorg dat je genoeg Papoea-Nieuw-Guinea kino op zak hebt, of op je pinpas genoeg geld hebt staan. Je kunt dit opnemen met een pinpas bij de geldautomaten in de grote steden. Maar een creditcard wordt bijna nergens geaccepteerd.
– Een visum is verplicht bij een reis naar Papoea-Nieuw-Guinea, deze moet je aanvragen bij de ambassade van het land die zich in Brussel bevindt.
– Het water uit de kranen in het land kun je niet drinken, daarom is het verstandig flessen water te kopen. Wanneer je in een afgelegen gebied zit, voldoet het ook om water uit de kraan 5 minuten te koken, daarna kun je het water wel drinken.
– Het Ministerie van Buitenlandse Zaken raadt zeer sterk af om met het openbaar vervoer te rijden omdat deze onbetrouwbaar zijn en er vaak berovingen plaats vinden.
– Voor een grote taalbarrière hoef je niet bang te zijn. De meest gesproken taal in Papoea-Nieuw-Guinea is namelijk Engels.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Gerelateerde artikelen