Rondreizen Papoea-Nieuw-Guinea

Traditioneel dorp in de hooglanden
Traditioneel dorp in de hooglanden

Papoea-Nieuw-Guinea is een land gelegen in Oceanië ten noorden van Australië. Het heeft een rijke diversiteit aan verschillende inheemse talen en traditionele samenlevingen. De hoofdstad is Port Moresby en het land telt ongeveer 7 miljoen inwoners. Papoea-Nieuw-Guinea is erg onbekend onder buitenlanders, qua cultuur en qua geografie. Er leven dan ook veel onontdekte planten- en dierensoorten in het binnenland. Wil jij Papoea-Nieuw-Guinea gaan ontdekken tijdens een rondreis? Dan is deze informatie handig om je voor te bereiden op je reis.

Heb je weinig kennis van Papoea-Nieuw-Guinea? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Praktische informatie

Voordat je een rondreis door Papoea-Nieuw-Guinea gaat maken, is het verstandig om van enkele praktische zaken op de hoogte te zijn. Achtereenvolgens worden hier het visum en de inentingen, het vervoer in het land, het klimaat en de bevolking besproken.

Visum & inentingen
Wil je Papoea-Nieuw-Guinea binnenkomen dan is een visum vereist. Ook moet je paspoort na aankomst nog minstens vijf maanden geldig zijn. Reis je met het vliegtuig naar Papoea-Nieuw-Guinea, dan kun je op het vliegveld een visum kopen. Als je over land of met de boot naar het land reist, moet je dit van tevoren regelen. Een visum kun je halen bij de ambassade van Papoea-Nieuw-Guinea in Brussel.

Een inenting tegen gele koorts is verplicht als je in de zeven dagen voor het bezoek aan Papoea-Nieuw-Guinea in een land bent geweest waar deze ziekte voorkomt. Inentingen die ongeacht de verblijfsduur worden aangeraden, zijn inentingen tegen DTP, hepatitis A en buiktyfus. Verder komen er nog enkele andere ziektes in het land voor. Het is verstandig om met je dokter te bespreken of voorzorgsmaatregelen nodig zijn. In Papoea-Nieuw-Guinea komt malaria voor. Om het risico op deze ziekte zo klein mogelijk te houden, is het verstandig om overdag kleding met lange mouwen en lange broekspijpen te dragen en om een insecten werend middel met DEET te gebruiken.

Vervoer
Een manier om door Papoea-Nieuw-Guinea te reizen, is met een huurauto. De wegen zijn niet heel goed, maar de steden Madang, Lae, Tari, Goroka en Mount Hagen zijn met elkaar verbonden door middel van een goede snelweg. Ook langs de kust vind je snelwegen. De wegen in de grote steden zijn van redelijke kwaliteit, maar in het achterland zijn ze slecht. Let er wel op dat in het land links wordt gereden. Een andere manier om te reizen is door gebruik te maken van taxi's of 'public vehicles'. Deze voertuigen worden bestuurd door locals die je de leukste plekjes van de omgeving kunnen laten zien.

Klimaat
Door het tropische klimaat is het in Papoea-Nieuw-Guinea warm en vochtig. Er zijn twee seizoenen: een nat een een droog seizoen. Wanneer deze seizoenen plaatsvinden, verschilt per regio. In het noordoosten regent het tussen december en maart erg veel en in het zuidoosten tussen mei en oktober. Als je overal in het land droog weer wilt hebben, is het het beste om in de maanden mei, juni, oktober en november een bezoek aan Papoea-Nieuw-Guinea te brengen.

Bevolking
Er leven in totaal ongeveer 7 miljoen mensen in het land, deze bestaan vooral uit Melanesiërs en Papoea's. Er zijn nog veel verschillende stammen te vinden in het land en wel 850 inheemse talen. De belangrijkste talen die gesproken worden, zijn het Tok Pisin, het Hiri Motu en het Engels. De religie met de meeste aanhangers is het christendom, verweven met traditionele elementen. Ook zijn er veel traditionele godsdiensten, waarvan het Bahá'i de grootste is. Zoals in vele Melanesische culturen is het normaal om mensen met een handdruk te begroeten. Let wel op dat het een teken van respect is om geen oogcontact te maken. Het zal in het begin vreemd zijn als mensen je een handdruk geven en daarna naar de grond kijken, maar zo laten zij merken respect voor je te hebben.

Wat je niet mag missen

In het National Museum and Art Gallery in Port Moresby kom je veel te weten over de diversiteit van Papoea-Nieuw-Guinea. Je vindt er 80.000 museumstukken, maar helaas zijn deze niet altijd te zien. Het museum heeft allerlei kamers met verschillende collecties, waaronder archeologische opgravingen, hedendaagse kunstwerken en nog veel meer.

Ook in Port Moresby vind je de nationale botanische tuinen. Deze tuinen liggen bij de universiteit in de hoofdstad. Je vindt in de tuinen veel inheemse en uitheemse bloemen- en plantensoorten. Voorbeelden zijn soorten bamboe's, palmsoorten en heliconia's. Rondom de tuinen worden in grote kassen kleurrijke orchideeën gekweekt die ook mooi zijn om te bekijken.

De regio rondom de Sepik rivier is waarschijnlijk het meest bijzondere gebied van Papoea-Nieuw-Guinea. De rivier is ruim 1.100 km lang en stroomt door de moerassen en de oerwouden van het land. De Sepik rivier is goed begaanbaar en een perfecte manier om de jungle te verkennen. Je vindt langs de rivier nog traditionele dorpjes waar het lijkt alsof de tijd er stil heeft gestaan. Elke stam die je tegenkomt heeft zijn eigen kleuren, stijl en kleding waardoor deze erg leuk zijn om te aanschouwen.

De hoofdstad van Papoea-Nieuw-Guinea mag je zeker niet overslaan bij een bezoek. Het behoort niet tot 's werelds grootste metropolen, maar is toch zeker het bekijken waard. De mensen zijn namelijk erg leuk mee te praten en je komt er veel te weten over het leven in de stad en in het land. Vraag gratis een offerte aan

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen