Op vakantie in Papoea-Nieuw-Guinea

Landschap Papoea-Nieuw-Guinea
Landschap Papoea-Nieuw-Guinea

Het op één na grootste eiland ter wereld is Papoea-Nieuw-Guinea. Dit land vol contrasten heeft steile bergen, pittoreske zandstranden, prachtige regenwouden en valleien en een azuurblauwe oceaan. In een van de vele resorts kan je volop genieten van de spectaculaire koraalriffen en regenwouden. Op vakantie in Papoea-Nieuw-Guinea zal je je zeker niet vervelen. Het is de ideale bestemming voor een culturele, avontuurlijke en ontspannen vakantie.

Heb je weinig kennis van Papoea-Nieuw-Guinea? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Het landschap

Papoea-Nieuw-Guinea is een eiland dat grenst aan Australië, Indonesië en aan de Salomonseilanden. De flora en fauna van Papoea-Nieuw-Guinea komt dan ook veel overeen met deze landen. Zo leven er bijvoorbeeld net zo veel verschillende soorten zoogdieren op Papoea-Nieuw-Guinea als in Australië. Dit terwijl Papoea-Nieuw-Guinea wel negen keer zo klein is. Qua landschap verschillen de twee wel veel van elkaar. Zo heeft Australië een heel droog landschap met veel woestijn en heeft Papoea-Nieuw-Guinea weer een heel groen landschap met regenwouden.

Het oostelijke deel van het eiland is erg bergachtig, sommige bergen zijn zelfs wel hoger dan 5.000 meter. De rest van het land bestaat voornamelijk uit dichte regenwouden, met daar doorheen woeste rivieren. In de oerwouden leven veel zeldzame dieren en planten die alleen hier voorkomen. Zo vind je hier de schitterende paradijsvogel en andere grote en kleurrijke vogels. Het hoogland, dat centraal gelegen is, bestaat weer uit ruige bergen met een gemiddelde hoogte van 3.000 meter. Deze hooglanden zijn pas aan het begin van de 20e eeuw ontdekt. Ook werd toen ontdekt dat dit deel erg dichtbevolkt is, maar ook dat het een heel vruchtbaar gebied is.

Comfort en avontuur

Tijdens je vakantie in Papoea-Nieuw-Guinea kan je kiezen tussen comfort, avontuur of een mix hiervan. Waar je ook voor kiest, je vakantie in dit land zal zeker bijzonder worden. Dit komt door de magische uitstraling die het land heeft, maar ook door de onbedorven schoonheid, de vriendelijkheid en charme van de bewoners en de rijke cultuur. Ook zal het je tijdens je vakantie opvallen dat er nog maar weinig westerse invloeden te zien zijn. Papoea-Nieuw-Guinea was namelijk het laatste land dat door de westerse mens werd ontdekt. Vraag gratis een offerte aan

Reisadvies

Het is veilig om naar Papoea-Nieuw-Guinea op vakantie te gaan, al zal je in sommige regio's moeten oppassen. Delen van Port Moresby, Mount Hagen en Lae kan je beter mijden vanwege de criminaliteit. Dit geldt ook voor Chumbu en Enga in de hooglanden. Je kan ook beter wegblijven uit de voormalige Panguna mijn op het eiland Bougainville.

Hoogtepunten tijdens je vakantie

Als je de gevaarlijke regio's mijdt, kan je Papoea-Nieuw-Guinea zeer goed leren kennen. Zo is een bezoek aan de Kokoda Track zeer interessant. Dit parcours van 96 kilometer lang neemt je mee door de jungle, over de heuvels en langs de rotsen. Naast dat het een hele leuke tocht is, heeft de route ook nog een historische waarde. Deze track is namelijk de plek waar Japanse, Amerikaanse en Australische soldaten vochten tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op de route kom je daarom ook diverse gedenktekens tegen. Wie de lokale cultuur wilt zien, kan een bezoek brengen aan het dorp Tari. Hier leer je de Huli-bevolking kennen. Als je een wat modernere stad wilt bekijken, kan je het beste de hoofdstad Port Moresby bezoeken. Wel zijn hier maar weinig toeristische voorzieningen. De prachtige natuur in de provincies Oro, Central en Milne Bay zijn ook zeker de moeite waard tijdens je vakantie. Bij de koraalriffen kan je hier perfect snorkelen en duiken.

Hotels

Als je tijdens je vakantie in een hotel wilt verblijven, heb je genoeg keus in Papoea-Nieuw-Guinea. Bijna alle hotelkamers hebben een eigen douche, toilet en terras. Eenvoudige hotels hebben vaak een gedeelde badkamer. Voor backpackers zijn deze hotels ideaal, aangezien de prijs vaak niet hoog is en je toch een goede slaapplek hebt. Als je liever voor luxe gaat, kan dat ook. In de Deluxe Class hotels heb je een zeer luxueuze accommodatie met moderne inrichting, goede faciliteiten en service van hoge kwaliteit.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Gerelateerde artikelen