Regio's in Papoea-Nieuw-Guinea

Landschap Papoea-Nieuw-Guinea
Landschap Papoea-Nieuw-Guinea

Er wonen zo'n 5,5 miljoen mensen in Papoea-Nieuw-Guinea, hiervan leeft ongeveer driekwart in de hooglanden. Het is dan ook niet raar dat de meeste toeristen daar blijven wanneer ze op vakantie zijn in het land. Toch hebben de andere regio's van Papoea-Nieuw-Guinea ook veel te bieden.

Het land is verdeeld in vier regio's welke in het dagelijks leven van de inwoners van Papoea-Nieuw-Guinea een erg grote rol spelen. Zo zijn ze bijvoorbeeld de basis voor sportwedstrijden, politiek en organisaties. Er is al een aantal jaren discussie over de indeling van het parlement, want op dit moment is er geen eerlijke vertegenwoordiging van premiers uit elke regio. De rivaliteit tussen de regio's kan vooral tijdens sportwedstrijden erg intens zijn.

Heb je weinig kennis van Papoea-Nieuw-Guinea? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Highlands regio

Highlands regio is één van de vier regio's van Papoea-Nieuw-Guinea en is ook de meest bekende onder toeristen. De regio is opgedeeld in vijf provincies vanwege administratieve belangen. De provincies zijn Eastern Highlands, Simbu, West Highlands, Enga provincie en Southern Highlands.

Eastern Highlands
Deze provincie in de Highlands regio is een hoogvlakte met als provinciale hoofdstad Goroka. Volgens de laatste telling wonen er bijna 433.000 mensen in de provincie van 11.200 km². De provincie is zowel via de weg te bereiken als met het vliegtuig. Daarnaast is de Eastern Highlands provincie de thuisbasis van het Asaro moddermasker.

Islands regio

De Island regio is de iets minder bekende regio van Papoea-Nieuw-Guinea. Deze regio is met 750.000 inwoners de minst dichtbevolkte regio van het land. De Islands regio onderscheidt zich door haar rijke geschiedenis met archeologische opgravingen en Austronesische talen. Er zijn vier provincies administratief te onderscheiden, dit zijn West New Britain, Bougainville, Nieuw-Ierland, Manus en East New Britain.

Eastern New Britain
In het noordoostelijke deel van het eiland Nieuw-Brittannië ligt de East New Britain regio. De hoofdstad van de regio is Kokopo welke niet ver van de oude hoofdstad Rabaul vandaan ligt. Kokopo is de nieuwe hoofdstad geworden toen de oude hoofdstad grotendeels werd vernietigd door een vulkaanuitbarsting in 1994. Volgens de tellingen van het jaar 2000 wonen er iets meer dan 220.000 mensen in de provincie. Vraag gratis een offerte aan

Momase regio

De grootste stad van de Momase regio is Lae, welke de op één na grootste stad van het land is. Ook deze regio is met administratieve redenen opgedeeld in vier provincies, West-Sepik, Morobe, Madang en Oost-Sepik.

Morobe
De Morobe provincie stond in een vorig tijdperk bekend als 'Adolfhafen'. De provincie ligt aan de noordelijke kust van Papoea-Nieuw-Guinea en de provinciale hoofdstad is Lae. De Morobe provincie beslaat bijna 35.000 km² waarbij ongeveer 720 km² zeegebied is. De provincie heeft naast een groot zeegebied ook de beschikking over het Huon schiereiland, een delta en de Markham rivier. De taal van de inwoners is een mix tussen Papoea-Nieuw-Guinees en Duits, doordat de provincie vroeger in handen van de Duitsers.

Papua

De nationale hoofdstad Port Moresby ligt in de vierde en laatste regio van Papoea-Nieuw-Guinea, namelijk Papua. Ook deze regio is weer opgedeeld in administratieve provincies; National Capital District, Western Province, Northern Province, Milne Bay, Golf Province en Central Province.

Milne Bay
De hoofdstad van de provincie Milne Bay is de stad Alotau. De meerderheid van de 210.000 inwoners van de provincie woont in de hoofdstad. De Milne Bay provincie bestaat uit bijna 600 eilanden waarvan er maar 160 bewoond zijn. In de provincie worden veel talen door elkaar gesproken, in totaal gaat men uit van een totaal van 48 talen. Milne Bay is afhankelijk van grote bedrijven die palmolie verwerken en aan goudwinning doen. Daarnaast is toerisme ook een erg belangrijke bron van inkomsten voor Milne Bay en heel Papoea-Nieuw-Guinea.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

10,0

Gerelateerde artikelen